• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Płeć i imiona:)

reklama
Patrzcie to:
Obowiązujące przepisy dają kierownikom urzędów stanu cywilnego prawo, a w niektórych wypadkach nakładają na nich obowiązek oceny nadawanych dzieciom imion. Zgodnie bowiem z art. 50 ustawy Prawo o aktach stanu cywilnego (DzU 1986 nr 36 poz. 180)
Kierownik Urzędu Stanu Cywilnego odmawia przyjęcia oświadczenia o wyborze dla dziecka więcej niż dwóch imion, imienia ośmieszającego, nieprzyzwoitego, w formie zdrobniałej oraz imienia nie pozwalającego odróżnić płci dziecka.
to skad w warszawie Żyraf i Guantanamera? Tam wogole jacys trzeźwi urzednicy pracuja?

ja jezcze nie znam plci dziecka ale jezeli to bedzie dzieczynka to albo wiktoria albo nikola wiem ze juz oklepane i duuuuuzo ich jest ale co zrobic podobaja mi sie..a chlopiec hmm nie mamy zielonego pojecia..
mamy jezcze pol roku to pewnie cos sie jeszcze pozmienia ;)

Ja też jeszcze nie znam płci mojego dziecka,ale jeśli będzie dziewczynka to bardzo chciałabym dać jej na imię Maja,natomiast jeśli będzie chłopczyk to podoba mi się imię Kevin.

Załączniki

• w5wqcwa1w25iuoey.png
    w5wqcwa1w25iuoey.png
    7,4 KB · Wyświetleń: 76
Ja tak samo jeszcze nie znam plci dziecka ale jak bedzie chlopiec to na pewno bedzie Konrad-Szymon a to dlatego ze chcialam zeby pierwsze tak mialo na imie ale maz chcial Szymon-Konrad wiec tak zostalo ale ustalilismy ze kiedys jak postaramy sie o druga dzidzie i bedzie chlopiec to bedzie wlansie Konrad-Szymon a jezeli bedzie dziewczynka to jeszcze nie wiem ale podoba mi sie Maja, Ola,Karina:)

reklama
My jeszcze nie zdecydowaliśmy się na żadne imię konkretnie ale JAK NARAZIE typy to: chłopiec - Dominik, Mikołaj, Szymek a dziewczynka hmmm i tu jest gorzej hehe - może Amelka lub Gabrysia

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry