pietraczkaa
Fanka BB :)
Na wszystkich 3 prenatalnych lekarz dokładnie ogląda serce, nerki, żołądekNo z tego co czytałam (ale nie wiem czy na tych czy późniejszych) lekarz może dokładnie obejrzec organy typu serce itp.
Warto zrobić wszystkie badania
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Na wszystkich 3 prenatalnych lekarz dokładnie ogląda serce, nerki, żołądekNo z tego co czytałam (ale nie wiem czy na tych czy późniejszych) lekarz może dokładnie obejrzec organy typu serce itp.
Niedorozwój kości? To pierwsze słyszęNo z tego co ja się orientowałam to wady nerek,serca ,niedorozwój kości itp. to jeżeli chodzi o pierwsze tygodnie . Potem np wątroba albo trzustka mogą być przerośnięte ale nie do końca rozwinięte i wysoki cukier zmusza narządy dziecka do pracy na dużych obrotach ,dlatego ważne jest pilnowanie prawidłowych wartości cukru . No ale może się nie znam.
Gdyby to nie miało żadnego wpływu na dziecko to nikt by nie kazał monitorować cukru ,pilnować diety i ewentualnie podawać insuliny.Niedorozwój kości? To pierwsze słyszę
Wszystkie inne wady czy ewentualne problemy to raczej na polowkowych albo 3 prenatalnych jak dziecko już jest większe
Oczywiście masz rację. Ale po pierwsze nie każda kobieta wie, że ma cukrzyce. Po drugie nie każda cukrzyca kończy się insulina. Po trzecie nie każde dziecko z cukrzycy ma problemy.Gdyby to nie miało żadnego wpływu na dziecko to nikt by nie kazał monitorować cukru ,pilnować diety i ewentualnie podawać insuliny.
Oczywiście,że nie ,ale wiedząc nikt rozsądny nie będzie liczył na szczęście,że akurat wszystko się uda i będzie ok. Ja gdyby nie wahania cukru przed ciążą to bym o cukrzycy pojęcia nie miała,bo na czczo mam wyniki wzorowe więc nikt by mnie nie skierował na krzywa odrazu,bo i po co.Oczywiście masz rację. Ale po pierwsze nie każda kobieta wie, że ma cukrzyce. Po drugie nie każda cukrzyca kończy się insulina. Po trzecie nie każde dziecko z cukrzycy ma problemy.
No właśnie, sytuacje są rózne. Nie ma co się tez na zapas martwić. Skoro jesteś pod opieką lekarzy i pilnujesz cukrów. To wszystko będzie dobrzeOczywiście,że nie ,ale wiedząc nikt rozsądny nie będzie liczył na szczęście,że akurat wszystko się uda i będzie ok. Ja gdyby nie wahania cukru przed ciążą to bym o cukrzycy pojęcia nie miała,bo na czczo mam wyniki wzorowe więc nikt by mnie nie skierował na krzywa odrazu,bo i po co.
Oczywiście,że stres nie jest wskazany i dokładnie sobie,ale świadomość tego jakie jest zagrożenie moim zdaniem jest ważna . To też ogromna motywacja ,kiedy w grę wchodzi zdrowie dziecka .No właśnie, sytuacje są rózne. Nie ma co się tez na zapas martwić. Skoro jesteś pod opieką lekarzy i pilnujesz cukrów. To wszystko będzie dobrze![]()
No to lekarz powinien uświadomić. Ale kierowanie na badania prenatalne tylko z uwagi na cukrzyce to jednak nie świadczą zbyt dobrze o takim lekarzu.Oczywiście,że stres nie jest wskazany i dokładnie sobie,ale świadomość tego jakie jest zagrożenie moim zdaniem jest ważna . To też ogromna motywacja ,kiedy w grę wchodzi zdrowie dziecka .