reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Musimy jeszcze wypróbować to Centrum Kinder. Gdzie dokładnie jest? Koło czego?

To jest na Powstańców Śl., czyli po drodze do ZOO. Ale właśnie dokładniej przejżałam ta ich stronę i zdaje się, że jeszcze nie czynne... Chyba, że strona nieaktualna.

www.kindercentrum.pl

To z ich strony:​

Już wkrótce wielkie otwarcie naszej Akademii
serdeczenie zapraszamy wszystkich najmłodszych
oraz ich rodziców i opiekunów.

Ponad 200 m2 pow. wyposażonej w najnowszy i najwyższej jakości sprzęt oraz akcesoria wspomagające rozwój Twojego dziecka.
Do dyspozycji Państwa :
- punkt przedszkolny - jedyny na Opolszczyźnie w pełni realizujący wychowanie i nauczanie metodą Marii Montessori
- sale zabaw rozwojowych - kształcenie w systemie unikalnych modułów edukacyjnych indywidulanie komponowanych przez każdego z rodziców
- sale imprez okolicznościowych - ok. 80 możliwych aranżacji urodzinowych od Kubusia Puchatka po Spidarmana, od Królewny Śnieżki po Czarodziejki Witches
- wypożyczalnia sprzętu dla dzieci - rowreki, gokarty, wózki
- inne atrakcje...

Jedyny ośrodek na Opolszczyźnie będący pod stałym monitoringiem wizyjnym:
- masz pewność iż Twoje dziecko jest bezpieczne
- zawsze możesz sprawdzić co robiło i jak się bawiło Twoje dziecko u nas

Ma tam jeszcze być dogo terapia, ale postrona jest w budowie...

mapa.jpg

reklama
anik... to odsierscianie jak to nazwalas moznaby podciagnac pod trymowanie ;-) quote]

dziewczyny moja niunia wisi na mnie 20h na dobę już nie wiem co robić. Nie radze sobie z tym wszystkim, mała tylko na rękach che być noszona a swojego łózeczka to chyba nie cierpi buuuuu już nie mam siły...depresja mnie dopada mała płacze i płacze w swoim łóziu a ja już nie mam siły jej nosić. Kręgosłup mi odpada, ręce mdleją mam wrażenie że to mała wykorzystywaczka z tej mojej córci. Nawet z psem nie mam kiedy wyskoczyć na 5 min bo ona wcale nie chce spać. Błagam poradźcie coś doświadczone mamusie plisssss

Anik to działa :tak: zrób tak wykap psa, wyczesz, wysusz suszarka, wyczesz, za tydzien powtórka i nie bedzie juz miał/a co tracic :tak:
Z psami w mieszkajacymi w mieszkaniu tak jest, ze martwy włos widac na sprzetach cały rok po troszenke (psy tak włos traca wszystkie liniejece i nie liniejace przewaznie tez ;-) u tych na podwórku poprostu tego nie widac;-)) :tak:, a po za tym te dwa linienia głowne - zasypane wszystko jak sniegiem:-p, jak przyspieszyc gubienie włosa masz powyzej:-).

Moj synus jak był mały tez wisiał na mnie wiecznie, bardziej nawet na cycu :-p, teraz wazy 9kg i sie znowu kleisty zrobił :tak:;-) aaaałaaa plecy :wściekła/y:
U nas z łozeczkiem było to samo (zło koniecznie, wózek tez:-p) i wcale nie przymuszalismy go do niego :tak:, jak zasnał to owszem go tam odkładalismy i z czasem sam sie do niego przyzwyczaił i polubił :tak:

Rubi co było na zebraniu? :-) mi jeszcze wyrwac sie jest bardzo ciezko :crazy:
I mały teraz troche przeziebiony na szczescie leciutenko, tylko katar i sie zle czuł, był marudny na maxa :baffled:, ale juz jest lepiej :tak:

Fajne te bawi bawi dla małych :tak: moze jak te wszystkie syfiaste epidemie mina spotkamy sie z malcami w takim bawi bawi, co wy na to? :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasiula mamy chłopców w tym samym wieku no prawie...:tak:
Marcik a twój maluszek ile ma? Wage ma podobna do mojego to może i wiek podobny, (ps.dlaczego wykasowałaś post z listy dzieciaczków opolskich?)

Kerry1 ma 7 m-cy :tak:

Ja 2 tyg temu wysłałam prosbe do admina o usuniecie konta z postami (mam swoje powody) i cisza :confused: ...

Marcik - ja na zebranie nie dotarlam i nawet powiem ci ze chyba dam sobie spokoj z ta organizacja ;-)

z wiarygodnych zrodel wiem ze bylo to zebranie sprawozdawcze i wybory delegatow - nie wiem w jakiej kolejnosci ale wygrali Stasiu i Grzesiek a Monika M. chyba rezerwowa... mnie tam oprocz psow reszta wcale nie obchodzi wiec jednym uchem wpuscilam a drugim wypuscilam... sorki...

A to czyli po staremu, nic ciekawego ;-) ... ja raz przez te nascie lat byłam na takim zebranku raz i tylko dlatego, ze mnie pani Ola prosiła i chyba raz na organizacyjnym przed show ;-)

Teraz dopiero Rubi widzę twój nowy suwaczek ... MOJE GRATULACJE PRZEOGROMNE :tak::tak::-):-)

Juz wiesz czy w brzusiu mieszka fasolka czy fasolinek? :-)

Ja nie wiem czemu mi to konto dalej działa :confused:

marcik... w moich oczach jest gorzej niz bylo w oddziale... ale to moja subiektywna ocena po wizycie w ostatni czwartek..niektorym stolki do doop przyrosly i rzucilo sie im tez na inne organy... ich problem nie moj

dzieki za gratki ;-) czy fasolka czy groszek nie wiem - jeszcze za wczesnie

Mnie tam przeszło rok w zk nie było, wiec sie wypowiadac nie moge ... ja tam sie nigdy na nic nie pchałam, czasu ani ambicji takich nie mam :tak:

w ciąży szybko wiedziałam, ze bedzie chłopinek na to usg 3d poleciałam i się mały pochwalił, choc wcale nie chciał ;-) ... i został nam filmik na pamiątke :tak: ( dwa w sumie filmiki z brzucha mamy:-p)

reklama
ja chodzilam do zwiazku glownie zeby szczeniaczki poogladac a teraz jak byl przeglad to nikt sie nie kwapil.... hodowca w koncu sie wkurzyl i zapytal czy nie ma nikogo kto zechcialby zrobic przeglad miotu??? no i zrobili lapanke....

Do góry