reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

JA SIE CIESZE,ZE TAKIEGO PROBELMU Z JEDZENIEM NIE BEDZIE JAK POJEDZIEMY NA WAKCJIE W SIERPNIU,NATAKA W SUMIE BEDZIE MIALA 1,5 ROCZKU WIEC SPOKOJNIE W BEDZIE Z NMI JADLA,A BEDZIEMY CAPINGOWAC,WIEC TEZ BEDE COS PICHCIC DLA NAS,NIE MOGE SIE DOCZEKAC BEDE TO NASZE PIERWSZE RODZINNE WAKACJIE Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA,BO WYJAZDY DO RODZINY W PL NIE LICZE,CO TO ZA WAKCJIE W SWOIM MIESCIE:no:
CHCEMY ZROBI OBIAZDOWKE AUTEM,WSKOCZYC DO PL NA PARE DNI NAD MORZE,A POTEM DO WLOCH:-)

reklama
Biedronka nie wiem czy juz złapałaś ten mocz...w kazdym razie ja po przejściach z drogami moczowymi u mojej starszej córki mam doswiadczenie w łapaniu ;-)
wiec tak, w aptece możesz kupić specjalne woreczki do łapania moczu u dzidków, kup jeszcze specjalny pojemnik i rywanol.
Przemyj okolice cewki rywanolem i załóż woreczek on jest przyklejany więc możesz na to założyc pieluszke lub majciochy. Jesli łapiesz mocz na posiew, to pilnuj zeby dziecko za długo nie chodziło z woreczkiem tylko postaraj się zdobyc świerzy mocz, mozesz go wywołac np nastawiając suszarkę na zimne powietrze i dmuchac w okolice krocza, chłodne powietrze powinno wywołac siuski, aha i na posiew kupuje się specjalny pojemniczek z takim patykiem, który tylko polewasz moczem.

eager danke sehr za szczegóły...pobrałam dziś,ale tak mało tego było,że nie wiem czy starczy na badanie:( a co do woreczkas to nie wiem w którą stronę go przykleić:(ja wiem,że kretynka ze mnie,ale ten otworek ma taki dziwny kształt (z łbem myszki miki mi sie kojarzy:) poza tym ona ma całe wargi w tych bąblach jakichś i boję się,że ją uszkodzę...ale kurde ile tych siuśków mam pobrać???????????????????????

Qrna wspólczuje z tym pobieraniem moczu bo sie sralam za przeproszeniem z tym kilka razy az w koncu zebralam swiezy mocz tyle ile mi sie udalo i kazalam zaniesc mezowi i powiedziec ze jak to za malo to niech sami dorobia bo juz sie wqwowilam! Przyjeli ale oczywiscie napisali na wynikach ze wynik moze byc niemiarodajny bo z malej ilosci moczu. Jak byl z duzej to dopiero byl niemiarodajny bo byl za dlugo zbierany i sie bakterie mnozyly:wściekła/y: Dopilnuj zeby ci zrobili badanie z takiej ilosci jaka uda ci sie zebrac za jednym razem. Ja po nakarmieniu Alka podmylam zalozylam, odczekalam jakies 15-20 min i bylo z 7,5 ml a wg labolatorium mialo byc 20:szok:

sa jaj z tym mocze ja siedziala kiedy godzine z mala i czekalam na zbawienie:szok: ale sie udalo oczywiscie nie tyko Natka byla zsikana ale i moje rece tez,hahaha

a z drugiej strony to walsnie kazda taka ilosc nazbierac zajednym razem,ale przeciez to naprawde ciezko:confused:

Ja nie miałam problemów z siuśkami - zdejmuję Ignacowi pieluchę po śnie i czekam z przygotowanym pojemniczkiem i łapię :) Po spaniu zawsze sika
- no a jak czasem się zdarzy że nie no to na pewno po następnym śnie już siuśnie. Fakt faktem że trzeba pogodzić się z faktem że będize trochę obsikana podłoga i może ciuchy - ale ja się nie przejmuję takimi drobiazgami :)

Agnieszka

Fuck a ja sobie wykrakalam chyba bo jutro znowu musze lapac mocz Alkowi bo jest chory i dostal skierowanie:-(

biedny Alek :-(

a ostatnio jak byłam na spacerze to mnie tak naszło i myślałam sobie Zgred, jak Ty sobie radzisz z 7-mio miesięcznym brzuchem i 9-cio miesięcznym Maluchem? kurcze, chyba ciężko Ci?
Weronika ostatnio uwielbia być noszona na rękach, a to już ponad 9 kg - i tak się zastanawiałam, że z brzuszkiem to chyba już nie można nosić malucha? sorki za ciekawość, ale tak mnie jakoś naszło...

reklama
No ja tez caly czas zgred podziwiam. Mam kolezanke w ciazy z terminem na koniec kwietnia i mam Alusie - tych dwoch rzeczy na raz sobie nie wyobrazam :szok:

Do góry