reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

abryz pisze:
Kate, podobno dziecko najlepiej oduczyć, kiedy jest ciepło. Puszcza się dziecko bez pampersa i ono sobie siusia po nogach. W końcu poczuje, że to nieprzyjemne. Sama nie stosowałam. Piotrka oduczyła teściowa, ale nie wiem, w jaki sposób :-)
No właśnie kate Jak będzie lato to puszczaj po dworze przez niczego. Moja teściowa też tak z Karoliną robiła.

reklama
ja chyba w 6 miesiacu napisalam ze sie u mnie zaczelo tym klociem w piersi! a teraz jakby te dziury mam na calej brodawce hihi :) i wole nie sciskac bo za duzos ie poleje:)

ponoc jak sie tak sciska to moze to doprowadzic do porodu:) tzn wtedy zaczyna sie wytwarzac ta oksytocyna :):) ale ponioc wiec nie jestem pewna:)

ja mam wyciek kropelkowy zauważalny od miesiąca a jak byłam w 5 tc to przy badaniu piersi jak lekarz zcisnął lewą piers to z niej cos wyciekło mówił ze to albo po pierwszej ciazy albo juz w drugiej
z prawej zadko cos leci i nie hartuje piersi poszło mi łatwo przystawianie Nadii bez wczesniejszej nauki
Abryz i Trini dzieki za rady juz ją puszczam w majtasach z róznymi efektami ufffff

reklama
Kate ja tam doswiadczona mama nie jestem, ale od innej mamyslyszalam tak, ze jak dziecko sie budzilo, to od razu prowadzila ja do nocnika, w ten sposob nauczyla korzystac z nocnika, ale ty chcesz oduczyc pampersowania. to chyba co innego.
mam jeszcze pytanie. Wiem, ze kazde dziecko uczy sie w swoim tempie roznych rzeczy, chociazby wlasnie korzystrania z nocnika. Uwazam, ze nie ma co stresowac dziecka slowami typu "inne dzieci juz to potrafia zrobic", ale co zrobic z uwagami od np kolezanek, siostr typu"moja mala to juzjak miala (tu wymienia wiek)potrafila to i tamto" i zadziera glowe i jest z siebie taka umna ze szok i daje do zrozumienia, ze moje dziecko jest do dupy i jakies opoznione w ogoel w rozwoju. Spotkalam sie autentycznie z takim zachowaniem. Co w tym przypadku zrobic, zeby krew nie zalala?

Do góry