reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Plotki, ploteczki, pogaduszki...

Czesc Dziewczyny - jak cos to maz wezmie zwolnienie na siebie, ze niby chory, a co :laugh: :laugh:, bo moj urlopik zostawil na przelom sierpnia i wrzesnia - razem miesiac :)

reklama
Z tym zwolnieniem to ja szczerze mówiąc nie spotkałam się, żeby ktoś miał problemy z dostaniem 14-dniowej opieki nad żoną po porodzie. Nie wiem dokładnie czy wystawia to gin, czy może też lekarz rodzinny (wydaje mi się że też) ale przy pierwszym porodzie mąż miał takie zwolnienie i wśród znajomych wiem że też dostają, plus oczywiści 2 dni opieki nad żoną jak pisze Biedronka.

ewe to chyba zależy od szpitala jak chętnie wystawiają...a anita nie wiesz jak jest z opieką nad dzieckiem kiedy Ty jesteś w szpitalu?

sluchajcie w kazdym szpitalu jest inaczej i kazdy lekarz jest inny!
najlepiej spytac co i jak!

A pozatym nawet jak maz nie dostanie na was to niech bierze na siebie! bo jak macie fajnego lekarza rodzinnego to da wam bez problemu! zreszta wsumie na zone tez powinien dac bo tak czy siak nalezy mu sie te 14 dni! tak jak na dziecko 60 :) (jesli matka nie korzysta)

i z tego co ja slyszalam to to jest w 100% platne...ale to wsumie jest najmnije wazne.

Jak już pisąłm na innym wątku - wyskrobałam maila do Aletki i mamz obiecane że w najbliższym czasie przeniosą ten wątek. ale moze jak ja zbombardujecie mailami to szybciej ją zmusimy do przeniesienia wątku :)

reklama
sorka dziewczyny...pewnie nienormalna jestem albo co,ale mam pytanko do posiadajacych już pociechy...zastanawiam się czy z moja klsuką jest wszystko w porządku...jak często takie dzieciaczki powinny siusiac???bo już się martwię...w zasadzie nigdy nie siusiała jakoś specjalnie dużo,ale teraz to już przechodzi samą siebie potrafi się wysikac np. tylko 3 razy w ciągu dnia...i nie wiem czy to nie za mało...jak widzę dzieciaki w piaskownicy,że w ciagu 2 h potrafią sie czasem po 3 razy wysikac,a Ewa nic...poza tym wstaje rano i np.dzisiaj...wstała o 7.45,a siusiiu zrobiła dopiero o 11...zaznaczam,że niedawno miała robione ogólne badanie moczu i wszystko w porządku...co prawda wciąż nie ma kwaśniego odczyu,ale lekarka powiedziała,ze w tym wieku to normalne...macie moze podobny problem???sorka,że znowu zawracam Wam głowę:(

Do góry