reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

W pracy jakoś dziwnie, aczkolwiek przywykłam. Nie mogę jakoś sobie dać rady z tym, że nie mam Ady cały dzień dla siebie. Jak przychodze przed 17 stą z pracy to ona troche się ze mną pobawi i już o 19 stej jest spiąca i tyle mam swojego dziecka - to jest okropne :baffled:

To faktycznie straszne :-( A nasze kochane PAŃSTWO tak narzeka że mało dzieci się rodzi... Moim zdaniem urlop macierzyński powinien trwać co najmniej rok, a najlepiej 3, bo jak tu zostawić takiego 4 miesięcznego maluszka i iść do pracy i tak jak piszesz spędzać z dzieckiem 2 godziny dziennie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież to żal serce ściska :-:)-:)-(

reklama
W pracy jakoś dziwnie, aczkolwiek przywykłam. Nie mogę jakoś sobie dać rady z tym, że nie mam Ady cały dzień dla siebie. Jak przychodze przed 17 stą z pracy to ona troche się ze mną pobawi i już o 19 stej jest spiąca i tyle mam swojego dziecka - to jest okropne :baffled:
Ada praktycznie już zdrowa, gardło i płucka czyste w piątek już moze iść do żłobka.
wspolczuje ze tak szybko musialas Ade oddac do zlobka:-(napewno Ci bardzo ciezko:-(
To faktycznie straszne :-( A nasze kochane PAŃSTWO tak narzeka że mało dzieci się rodzi... Moim zdaniem urlop macierzyński powinien trwać co najmniej rok, a najlepiej 3, bo jak tu zostawić takiego 4 miesięcznego maluszka i iść do pracy i tak jak piszesz spędzać z dzieckiem 2 godziny dziennie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież to żal serce ściska :-:)-:)-(

zgadzam sie w 100%...macierzynski powinien byc min 1rok!!

Też go mamy, Guciowi również bardzo smakuje :tak: ale mi się wydaje że chyba nie uśmierza bólu, może mi się tylko wydaje :baffled: no bynajmniej czopki pomagają na 100%

Posmaruj sobie dziąsła i zobacz on tak fajnie chłodzi .:tak:

I żłobki powinny być bo nawet jak sie wraca do tej pracy to u mnie np. nie ma nawet jednego żłobka :-(

Pawimi - paseczki zamówione kaskę już gosciowi wpłaciłam także na dniach powinny do mnie dojść

Ania wszystkiego najlepszego dla Szymusia od cioci Gosi

Monia czemu moj J chce tak bardzo drugiego syna? To zapytaj sama bo ja niemam pojecia...heheh
Namowilam dzis kolezanke na buzza, kolejna uzytkowniczka odchaczona hihi

Pawimi - paseczki zamówione kaskę już gosciowi wpłaciłam także na dniach powinny do mnie dojść
a ile Ci jestem winna Aniu? Dodaj do tego przesylke;-)
U nas nie ma wcale macierzynskich...jesli chcesz to dostajesz do pol roku urlopu...UWAGA b e z p l a t n e g o!!!!!!!!! No wiec blagam was laski nie narzekajcie na system!:eek:

a ile Ci jestem winna Aniu? Dodaj do tego przesylke;-)
U nas nie ma wcale macierzynskich...jesli chcesz to dostajesz do pol roku urlopu...UWAGA b e z p l a t n e g o!!!!!!!!! No wiec blagam was laski nie narzekajcie na system!:eek:

Pawimi - ale u was zarobki inne:-(a u nas na nianie mało kogo stać .
Nic nie jestes winna przeciez kocyk mi przysłałas a ja za niego nic Ci nie oddałam:tak:
Jakbyś mogła przy okazji zobaczyć ( może trafisz na przecenie ) karuzelkę z rainforest , to wiadomo nie na teraz ale może gdzies przy okazji złapisz tańsza to możesz nabyć ;-) Ja Ci się oczywiście tez czyms odwdzięcze jak bedzie tylko potrzeba wal jak w dym:tak:
do kompletu a jak : wyglada to tak
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (728959421) - Aukcje internetowe Allegro
ale ci sprzedający to barany zaniżają cene przedmiotu a potem pisza że przesyłka 5 dych:wściekła/y: kocham takie aukcje

mysle aniu ze bez problemu znajde, u nas czesto cale kolekcje sa przeniane nawet do 40%. Rainforest akurat jest jedna z bardziej popularnych ale juz kilkakrotnie widzialam sezonowe obnizki. Zdecydowanie w okolicach swiat bedzie duzo taniej.

JAK TO??? no nie wierzę, ale pewnie jakieś zasiłki czy coś takiego są? bo w Anglii to coś takiego chyba mają. Dziewczyny - pewnie dostajecie kasę na maluchy?

No i tak jak napisała Ania- zupełnie inne zarobki :-(

Pawimi - ale u was zarobki inne:-(a u nas na nianie mało kogo stać .
Nic nie jestes winna przeciez kocyk mi przysłałas a ja za niego nic Ci nie oddałam:tak:
Jakbyś mogła przy okazji zobaczyć ( może trafisz na przecenie ) karuzelkę z rainforest , to wiadomo nie na teraz ale może gdzies przy okazji złapisz tańsza to możesz nabyć ;-) Ja Ci się oczywiście tez czyms odwdzięcze jak bedzie tylko potrzeba wal jak w dym:tak:
do kompletu a jak : wyglada to tak
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (728959421) - Aukcje internetowe Allegro
ale ci sprzedający to barany zaniżają cene przedmiotu a potem pisza że przesyłka 5 dych:wściekła/y: kocham takie aukcje

Ja mam taka karuzelke, fajoowa.Tylo inne zwierzaczki mam:confused:

reklama
JAK TO??? no nie wierzę, ale pewnie jakieś zasiłki czy coś takiego są? bo w Anglii to coś takiego chyba mają. Dziewczyny - pewnie dostajecie kasę na maluchy?

No i tak jak napisała Ania- zupełnie inne zarobki :-(
niestety ale o instytucji pod tytulem zasilek ten kraj dawno zapomnial. Nie ma nic, albo pracujesz i zarabiasz albo zyj sobie z oszczednosci jesli takowe posiadasz. Urlop to max 2 tygodnie dla dlugowiecznych pracownikow i to tylko w powaznych, duzych firmach! Standartem dla wiekszosci jest tydzien.

Do góry