reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pod czym śpią?

renta.d

Zaciekawiona BB
Miasto
wrocław / rzeszów
mam problem,
nie wiem pod czym nabezpieczniej kłaść niemowlę?
mój synek ma obecnie 2 m-ce...

no i na dodatek goraco jest... w nocy też?

do tej pory kładę go w "rożkach",
i nie wiem od kiedy ewentualnie kołdra...
a może spiworek?

o pod pieluchą w nocy to chyba też nie najbezpieczniej

reklama
moja mała też letnio urodzona spała jak miała 2 m w pieluszce i bodziaku - owijałam ją w flanelową pieluszke/rożek. Czasem przykrywalam w chłodniejsze noce kocykiem ale tak włożonym pod paszki i założonym za materacyk po 2 stronach, co by sie nie zwijal i nie był niebezpieczny.
Dzidzie lubią owijanie w rożki- nie budzi się wtedy od machania rączkami i czuje się bezpieczniej. Mozna wypuścić rączki :-)
Nigdy nie korzystałam ze śpiworka - mała była zbyt ruchliwa. Bałam się że się udusi.

:tak:Rozki sa dosc grube i nie przepuszczaja powietrza. Masle ze najlepiej w bardzo cieple noce przykryc malucha welnianym kocykiem, ktory jest robiony rzadkim sciegiem czyli ma duze oczka. Daje cieplo a jednoczesnie przepuszcza powietrze i dziecku nie bedzie zbyt cieplo.:tak:

Hej!

Ja swoję córcie najpierw kładłam spać w rożku bo uwielbiała być otulona, a jak wyrosła z niego to kupiliśmy jej śpiworek:-)
Naprawdę polecam:tak: nie martwię się w nocy, że moje dziecko jest rozkopane iże jest mu zimno. A latem śpi pod cienkim kocykiem, który jest wsadzony pod materac, ale jak mocno się kręci to i tak się rozkopie:tak:

witam
Moja Laura tez urodzona w cieplutkie dzionki wiec spala pod cienkim rozkiem a w chlodniejsze dni pod kolderka.Obecnie nie przykrywam jej bo jest goracej krwi.Spiworek sie nie sprawdzil Laura budzila sie z placzem a koldra laduje zawsze w nogach

Blaneczka jak byla mala spala w rozku , bo lepiej sie dziecku zasypia jak ma ograniczone ruchy :tak: a potem im wieksza spala w spiworku i pod kocykiem, a teraz spi pod kolderka ...tez ja rozkopuje jak ma za goraco i potem spi na niej:tak:i nigdy nic jej sie nie stalo fakt ze czuwalam , i nie podkrywalam nie wiadomo jak dziecka ale, a jak jest cieplo to ubierz letnio synka i nie przykrywaj go wogule ;-)np, w pajacyk i pod spodem zaloz body, i nie powinno mu byc zimno :no:

Moja mała urodzona jest bardziej zimową porą, ale od samego początku spała przykryta kocykiem, ubrana tylko w pajacyka :tak:. Wiosną kocyk zaczęła zrzucać i do tej pory nie cierpi po prostu być czymkolwiek przykryta :blink:. Nawet jak ją delikatnie przykryję lekkim kocem to i tak po pół godzinie koc leży z boku ;-)
Rożka moje dziecko w ogóle nie tolerowało.
Myślę, że w upalne dni nie ma co przesadzać, bo przegrzać dziecko jest bardzo łatwo

Ja moją Natale kladlam w rozku tylko przez miesiac nie zabardzo chciala w tym spac kiedy przyszlo lato i bylo bardzo goraco spala w samym body i przykrywalam ja kocykiem a w dzien sama pielucha raz ja przegzalam i dostala takiej potowki ze cala byla w plamach, jesli nam jest goraco to dziecko tym bardziej odczuwa taki gorąc tym bardziej ze tak maly szkrab lezy i malo co sie rusza teraz mamy drugiego malego robaczka ale maly spi ze mna tu gdzie jestesmy nie ma takiego lata jak w polsce wiec musi byc ubierany cieplej

reklama
Moje dzieci spały w śpiworkach, latem pampers, body z krótkim rękawkiem i cieńki śpiworek. Zimą odpowiednio pajac z długim rękawkiem i ciepły śpiworek. Bardzo zachwalam sobie śpiworki, gdyż nie trzeba w nocy kontrolować czy maleństwo się nie wykopało i nie jest mu przypadkiem zimno a po wtóre śpiworki są bezpieczne. Nie ma ryzyka, że nakryje sobie go na głowę jak w przypadku kocyka czy kołderki. :tak:

Do góry