reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Truskawka moze przez rozciaganie macicy i wiazadel czy jak to sie tam zwie? Mnie co jakis czas tez pobolewa ale to raczej delikatnie :)
No ja juz posciele przebralam i jedna czesc w pralce. Dzieci nakarmione jeszcze zebiska trzeba bedzie im umyc i czekac na wymarsz do przedszkola. Moze dzis bedzie lepszy dzien i wiecej zrobie :D

reklama
Ja też się witam z rana.

Crazy_rita - ciesze się, ze coraz więcej "wielo-mam" jest tutaj, bałam się ze będę sama.
Sosnowiczanka - :szok::szok::szok::szok: aż niedowiary
malgos83 - lepiej dzisiaj?
koronkaa - ja jestem zwolenniczką objadania się w ciąży, a nie utrzymywania linii. Wole dzieciątka-słoniątka obrośnięte tłuszczykiem. Ale ja chudzielec jestem i w każdej ciąży musiałam walczyć o prawidłowe zwiększanie wagi.
lolcia86 - gofra tez poproszę. :-)
smile - w ostatnich ciążach, też na pieńku miałam z moim M. Zastanawiam się co zrobić aby teraz było lepiej. Nasze hormony nie pomagają, a mężczyźni chyba jednak lekko czują zagrożenie/zazdrość/strach ze strony nowego potomka.

Edit:
truskawka15 - wczoraj po południu wzięłam magnez i tfu, tfu.... bo dzisiaj serce jeszcze ani razu mi tak dziwnie nie zabiło. A normalnie to od rana co chwila je czułam.

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny;)
dziś u mnie znów ponuro i deszczowo i ta paskudna aura mi się udziela..no na nic nie mam chęci;( zaczęło mnie mdlić i muszę coś przekąsić bo nie wytrzymam;/

neferetete dzięki, że pytasz;* mąż dziś wraca więc chyba poprawi mi nastrój;) ja podobnie jak Ty musiałam w pierwszej ciąży jeść i jeść żeby nadrobić niedowagę..lekarz mówił, że większość kobiet startuje z takiej wagi z którą ja kończyłam ciąże;d hah 57kg:-D ale dawid urodził się z wagą 3000 i 10 dni przed terminem więc jak dla mnie super.

ooo czyli mamy rozwiązanie na to bicie serca, chetnie też przetestuje choc u mnie to troche na wyniki trzeba bedzie poczekac, bo nie jest codziennie, ale Nerfetete trzymam kciuki co by to rzeczywiście pomogło :D Dziękujemy :-)

Smile, o tak Nefretete ma racje, nawet mężczyzni mogą czuć strach czy sobie poradzą chodzby z utrzymaniem już liczniejszej rodziny, my kobiety jestesmy od takiej bardziej emocjonalnej strony (czujemy ten swoj instynkt macierzynski itp.), a oni jednak moim zdaniem bardziej uzywaja w takich chwilach rozumu, zamartwiaja sie czy napewno dadzą rade. A tu własnie nie dość ze nacisk ze strony już podjetej decyzji i "to się już teraz dzieje" a w dodatku Nasze piękne wachania nastroju i humorki. Z pewnościa rodzina i wszyscy wokół dużo od tych Naszych małżonków oczekują, wiec tez sie starajmy ich mimo wszystko zrozumiec choc to napewno trudne :)

Lolcia gofry fajna sprawa, zeby tylko od slodkiego mnie tak nie odrzucało :)

Martucha az poszukam tej aplikacji z ciekawości :)

a ja właśnie słodkie mogę jeść;d z Dawidkiem nie mogłam... w sumie co ja nie mogę jeść;d wszystko wciągam jak na razie:-D owoce rządzą..słodkie też.. wczoraj sałatkę śledziową pochłonęłam.

Archea to zrobie dla ciebie wersje bez cukru :D
Malgos to ty kruszynka jestes! Zazdroszcze :D
Starszy w przedszkolu to trzy godz z jednym dzieckiem :) trzeba odpoczac :D

Archea to zrobie dla ciebie wersje bez cukru :D
Malgos to ty kruszynka jestes! Zazdroszcze :D
Starszy w przedszkolu to trzy godz z jednym dzieckiem :) trzeba odpoczac :D

kochana są plusy i minusy;dd najgorzej dobrać ubrania a zwłaszcza spodnie..xs bądź s..buty 35,36 o kozaczkach obcisłych w łydce mogę pomarzyć;( nigdy się nie odchudzałam..zawsze ważyłam 43kg i 158cm. mała mi;d

Małgoś, ja podobnie. Z trudem osiągnęłam 60-tke. Teraz staruje z ok 53 kg. Wiem, że niedługo zaczną mi się okropne mdłości, które będą trwały 3 miesiące:-( i wtedy nie będę miała ochoty na jedzenie. Wiec staram się teraz jeść jak najwięcej. Wczoraj miałam faze na barszcz z uszkami. 3 szklanki wypiłam :-D:-D:-D Taki trochę taki substytut grzanego winka, następnym razem chyba będę go pić z kieliszka i wmawiać sobie, że to prawdziwe :-) Poprawiacz humoru jak nic.

Archea
- pytanie kto nas zrozumie!!!!????!!!! Potajemnie chyba swojemu M będę melise w jedzeniu przemycać ... hihihi :-) A jak nie pomoże to cos silniejszego. Jakies tabsy ma bycie troskliwym, opanowanym, cierpliwym, wyrozumiałam... Niobe jest dobra w tym, na pewno takie leki zna. ;-)

reklama
Do góry