reklama

Pogaduchy czerwcówek

reklama
Mój mężuś wrócił..dał buziaka, pogłaskał brzuszek i czuję się lepiej:)
co do mdłości jak tylko czuję, że mnie nachodzą to od razu coś jem..na siłę..jak zjem to mijają i tak w kółko. Teraz opycham się batonem a przed chwilą jak poczułam zapach kawy rozpuszczalnej to mnie odrzuciło..oj uciążliwe to jest:-( i jeszcze jedno co mi dokucza to zaparcia..szlak mnie trafia, że tak powiem;/

mamaAnia współczuje. Jest jeszcze jeden znany mi sposób - na mnie działał w pierwszej ciąży, w tej nie sprawdzałam - odrobina coca coli.
Podobno też 7-up albo sprite (bardziej gorzkawy od coli), ale nie testowałam jeszcze. Jak przyjdzie ten moment to na pewno spróbuje, bo mi też nic nie pomagało dotychczas na mdłości... a robiłam nawet jakies super herbatki imbirowe i inne specyfiki.

Witam serdecznie :)
Dołączam się do wszystkich dziouszek, którym dokuczają ciążowe mdłosci. Od wczoraj są one szczególnie nasilone. Rano miałam iść na zrobienie badan,ale nie miałam siły zwlec sie z łóżka, jeszcze jak pomyslałam,ze mam byc na czczo tooooo skapitulowałam :>
Pomagają nieco migdaly, a tak to mam wstret do jedzenia. Zjadłam tez banana, którego siadajac przy stole...musiałam łapac w locie..Nie wiem jak dam rade w pracy..:((

truskawka widzę, że jesteś 3 dni do przodu bo dzisiaj jest piątek hehe
Ja na swojego męża tez nie mogę narzekać bo cierpliwie znosił i znosi moje humorki :) Zawsze stara się wychodzić i czeka aż się uspokoję ;p

mamaAnia nie jesteś sama... ja od nocy mam zawroty głowy, rano nie dałam rady wstać i Tomek musiał wszystko robić. Nawet nie musiałam nic mówić bo bez gadania zrobił śniadanie Emilce, nam, pojechał do piekarni, poskładał łóżko i POMYŁ NACZYNIA-z tym byłam szoku. Ogarnęła mnie totalna niemoc i dopiero jak wzięłam się za obiad to mi w miarę przeszło. Teraz umyłam włosy nad wanną i od nowa czuję się jak na kacu tylko, że bez bólu głowy.

Na mnie migdały nie działają :(

reklama
Łyczeczke imbiru zalałam wrzatkiem, jak nieco ostyglo dałam łyzeczke miodu. I piłam powoli. Faktycznie daje ulge,bo po tym koktajlu poleciałam do kibla zwymiotowac i ...teraz mi lżej na duszy heh :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry