reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy czerwcówek

U mnie dzień zapowiada się miło choć to połowa dnia, trochę mnie zdolowala wczorajsza wizyta ale tak czasem bywa trzeba się pozbierać i znaleźć innego lekarza i będzie ok
Ja bez żadnych mdłości jak na razie, bez plamien tylko jajnik pobolewa, tylko mam biały śluz

reklama
Nareszcie mam chwile dla siebie :)
Czytam was namietnie w pracy ale jakoś tak z telefonu ciezko odpiswac.
Ale mam nadziej na spokojnie na listopad i grudzien isc na l4 wiec moze ponadrabiam :)
A pracuje w kwiaciarni i jestem po liceum plastycznym , podziwiam dziewczyny które szydełkuja ja jakos nigdy nie potrafiłam sie do dego zabraca , zbyt niecierpliwa jestem :p I piekne torty :D
Za to moze kiedys pochwale sie moimi recznie robionymi maskotkami obrazami badz sesjami slubnymi :p

Współczuje tym które plamia , a łacze sie z tymi którym młdosci nie daja żyć....

Pisałyscie o buncie 4 lataka , u nas to chyba bardziej bunt 2 latka a dodatkow Nela ma taka metode ze jeszcze bije sie sam po udach ale u nas najlepiej działa ignorowanie .

malgos83 ja tez dzis na wizyte na 17.40 :) a to moja pierwsza dopiero bo gi mies na urlopie byla:/
assiorrek - mi tez 5 razy wywoływali i w koncu cesarka byla bo malo wod i zielone przez kroplówki i zastrzyki , a co sie okazało termin miałam na 3 wrzesnia a nie tak jak mi gin wyliczyła na 23 sierpnia , a cesarke miałam 1 wrzesnia , wiec spokojnie mogli sie powstrzymac z wysoływaniem ...

Mamy pracujace powiedzie mi czy jezeli ma sie umowe na 1/2 etatu to wychowawczy tez jest pół roku a nie rok ?
bo ktos mi tak ostanio nagadał i teraz sama nie wiem :/

ja pracuje na 3/4 etatu. No i na macierzynskim będę dostawać taka sama wypłatę jaką dostaje teraz, czyli 3/4 a raczej 80% z 3/4 jak pójdę na cały rok. :-) Ale żeby przez cześć etatu miał się skrócić okres macierzyńskiego to mocno wątpię. Na 99,9999% trwa tyle samo, co u osób pracujących na całym etacie.

Edit: oświeciło mnie, przed druga ciążą też pracowałam na częściowy etat i nie miało to wpływu na długość macierzyńskiego, wiec ktoś ci głupot naopowiadał.

Ostatnia edycja:
Nareszcie mam chwile dla siebie :)
Czytam was namietnie w pracy ale jakoś tak z telefonu ciezko odpiswac.
Ale mam nadziej na spokojnie na listopad i grudzien isc na l4 wiec moze ponadrabiam :)
A pracuje w kwiaciarni i jestem po liceum plastycznym , podziwiam dziewczyny które szydełkuja ja jakos nigdy nie potrafiłam sie do dego zabraca , zbyt niecierpliwa jestem :p I piekne torty :D
Za to moze kiedys pochwale sie moimi recznie robionymi maskotkami obrazami badz sesjami slubnymi :p

Współczuje tym które plamia , a łacze sie z tymi którym młdosci nie daja żyć....

Pisałyscie o buncie 4 lataka , u nas to chyba bardziej bunt 2 latka a dodatkow Nela ma taka metode ze jeszcze bije sie sam po udach ale u nas najlepiej działa ignorowanie .

malgos83 ja tez dzis na wizyte na 17.40 :) a to moja pierwsza dopiero bo gi mies na urlopie byla:/
assiorrek - mi tez 5 razy wywoływali i w koncu cesarka byla bo malo wod i zielone przez kroplówki i zastrzyki , a co sie okazało termin miałam na 3 wrzesnia a nie tak jak mi gin wyliczyła na 23 sierpnia , a cesarke miałam 1 wrzesnia , wiec spokojnie mogli sie powstrzymac z wysoływaniem ...

Mamy pracujace powiedzie mi czy jezeli ma sie umowe na 1/2 etatu to wychowawczy tez jest pół roku a nie rok ?
bo ktos mi tak ostanio nagadał i teraz sama nie wiem :/

więc kochana życzę udanej wizyty:)

Ja pierwszą miałam CC, a następne urodziłam naturalnie. Rodziłam 18h, ale wolałam teraz też naturalnie niż CC. Po operacji okropnie długo dochodziłam do siebie, a po naturalnym było super. Wiec polecam spróbować naturalnie. Nie rozumiem kobiet, które płacą za CC, żeby uniknąć bólu, to właśnie po CC jest najgorszy ból !

Ja w pierwszej ciąży nawet nie myślałam o cc, dla mnie to był koszmar, chciałam rodzić sn. Po 14h na porodówce, z ostrymi bólami od 17 o 20 wzięłi mnie w sekundzie na cc, znieczulenie ogólne bo nie było czasu, nie miałam odstępów między skurczami, a rozwarcie zerowe. Nie wiem co jeszcze wybiore, ale nie chce ryzykować zdrowia dziecka. Mnie po cc prawie nie bolała, a teki mały ból to nic w porównaniu z tym co wcześniej. Do lekarza chodzę prywatnie, tego samego co w 1 ciąży, świetny jest, miły i wszystko wyjaśnia.

Asiorrek 4500? Kawal chlopa :) moj mial ciut mniej a taka klusia byla :D
Agawera u nas tez w szpitalu lozka wysokie. Ja mam 175 cm i bylo mi zle z nich zlazic a co dopiero mniejszym kobietka :) drobniutka ta twaja corcia :)
Malgos, martyna powodzenia na wizytach :)
Ja juz wysprzatalam nawet lazienke :D mlodszy dziec pomogl mi zabawki przesegregowac wiec duuuzo ubylo :D starszy by pewnie nie dal a kacperek mial frajde wrzucajac wszystko do czarnego wora :D matka jak sw mikolaj zabawki w worach przynosi z tym, ze z piwnicy :D

reklama
Do góry