Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

Jakaś technologiczna porażka, staram się wkleic suwaczek w sygnaturze i nic z tego

Jakaś technologiczna porażka, staram się wkleic suwaczek w sygnaturze i nic z tego
Pewnie dlatego, ze mam iPADa ????
Witajcie,
Nie udzielam się na forum, tylko je czytuję, ale mam dziś potrzebę wyrzucenia z siebie wszystkiego, zatem piszę...
W 8 tygodniu ciąży lekarz zauważył odklejoną kosmówkę i krwiaka, przepisał Duphaston i kazał leżeć(od tego czasu leżę cały czas :/ ). Dwa tygodnie temu po badaniu usg lekarz stwierdził, że krwiaka już nie ma, kosmówka prawidłowa, ale... zauważył, że w pępowinie jest część jelit. Podejrzenie przepukliny sznura pępowinowego. Podobno do 10 tygodnia ciąży taka przepuklina jest fizjologiczna, ale później powinna zniknąć i jelita powinny się schować do brzuszka dziecka. Dostałam skierowanie na jutro do szpitala. We wtorek mają mi zrobić amniopunkcję, żeby sprawdzić czy dziecko nie ma choroby genetycznej(ponoć one często towarzyszą przepuklinie pępowinowej). W styczniu tego roku byłam pierwszy raz w ciąży i poroniłam w 8 tygodniu, teraz jestem drugi raz w ciąży i najpierw stresowałam się z powodu odklejonej kosmówki, teraz to podejrzenie przepukliny(jeszcze gorsze) i czuję, że już nie mam siły. Chcę, żeby wreszcie spotkało mnie coś dobrego, dla odmiany... i chcę mieć zdrowe, szczęśliwe dziecko. Wiecie może coś na temat przepukliny pępowinowej? W internecie są tylko szczątkowe informacje- np na wikipedii napisane tyle co kot napłakał. Strasznie się boję i bardzo Was proszę, żebyście trzymały kciuki za moje maleństwo.![]()
lekarze często zalecają leki z tych firm z którymi mają podpisane jakieś ciche umowy; ja tak miałam, że lekarka wcisnęła mi antykoncepcję jako lek na bolesne miesiączki ale ani ja o to nie prosiłam ani ona mnie nie poinformowała co to jest, dowiedziałam się z ulotki; podobnie ma się sprawa z witaminami; tak czy inaczej zalecana jest ostrożność...
mata-kow nie wiem czy mam super wyniki, a moja dieta nie jest na pewno urozmaicona, wiem natomiast że organizm kobiety jest tak skonstruowany, że podczas ciąży dostarcza dziecku wszystkiego, czego ono potrzebuje, bez szkody dla mamy; gdyby tak nie było, to wszystkie dzieci urodzone zanim wymyślono witaminy dla kobiet w ciąży miałyby jakieś problemy zdrowotne;
życzę wam udanej niedzieli

W 100% zgadzam sie w kwestii tych leków - często jest własnie tak, że im bardziej przedstawiciele farmaceutyczni promuja lek u danego lekarza (a jak to sie odbywa, to można się tylko domyslać, na pewno chodzi tu też o niezłą kasę dla obydwu stron...), tym częściej przepisuje on te leki. Na tą samą chorobe dwóch lekarzy przepisało leki. Jeden za 35 zł a drugi za 150 zł![]()
To fakt... Dlatego myślę że nabiał powinien stac sie twoim przyjacielem teraz, Bo dzidzi szkielet kostnieje i może stad Twoje problemy z ząbkami?? Kiedy dentysta?? Nadal boli??co do tego, że dziecko pobiera z organizmu mamy wszystko co potrzebuję, to też się zgodzę, tylko jeśli my nie dostarczymy odpowiedniej dawki witamin, to my się zaczniemy sypać ;-)