reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Mini nie martw sie na zapas, ja po wczorajszych odparzeniach niuni byłam przekonana, że to grzybica, ale moja połozna wybiła mi ten pomysł z głowy, obejrzała piersi, stwierdziła, że jakby to była grzybica to by mnie strasznie swedziały i by wyglądały paskudnie, więc jeśli nie masz jakiegoś horroru na piersiach to nie panikuj:)
Moja Mania tez miała takie drożdżowe kupy i jej przeszło, widocznie to zależy od tego co zjemy.

Byliśmy u pediatry, pochwaliła, że ładnie pielęgnujemy odparzenia i poleciał tormentiol;D więc niunia już pięknie leży na brzuszku posmarowana tormentiolem, mam nadzieję, że pomoże;)

reklama
aadka mam laktator medela mini electric, w moim przypadku sprawdza się super i butelkę medeli calma. wcześniej
miałam inne butelki, ale to była strata pieniędzy. żałuje, ze tak późno odkryłam firmę medela. co do bujaczków/kołysek
w domu mamy taki: FISHER PRICE HUŚTAWKA KOŁYSKA OWIECZKA P0098 GRATI (2238782557) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jest bardzo fajny, ale sama bym nie kupiła (to był prezent) drogi i tylko do 9 kg, fakt że Grześ uwielbia leżeć
a moja mama tutaj nam kupiła FISHER PRICE LEZACZEK BUJACZEK 3W1 0-18 KG T4145 (2219355920) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. na te wibracje zupełnie nie reaguje, ale fajnie mu się w nim leży i jest dużo praktyczniejszy, niż ten co mamy w domu, łatwo go sie przenosi z pokoju do pokoju i jest do 18 kg

Hej dziewczyny
Tunia witaj w domku
Mini ew. dziewczyny co maja chusty?jakie wiazanie stosujecie dla waszych maluszkow?Ja mam caly czas ochote ja zawiazac ale ona taka kruszynka i pojecia nie mam co by bylo najlepsze dla niej.
My dzie mase zalatwilysmy :)mamy akt urodzenia i zabukowalam nam wizyte w konsulacie na paszport uwaga koniec czerwca taki czas oczekiwania jest straszne , a planowalam ze w czerwcu bede juz w pl a tu wszystko w czasie sie przeciaga.Czekam az m wroci z pracy i zacznie powoli nas przenosic do nowego lokum:)

AAdka a ontesipt nie na bakterie ?? ale popsikam może pomoże :tak:

Dzięki dziewczyny bardzo , niby nie mam masakry na piersiach ale swędzą i trochę kują od kilku dni i mam tam taki kożuszek z mleczka i dziś go ściągnęłam to też mam wrażenie że trochę tak drożdżami zalatywał ( a może już jestem przewrażliwiona ) :eek:
Duśka puki co nie ma pleśniawek ale jutro poproszę pediatrę żeby obejrzała jeszcze ( pod warunkiem że nas przyjmę :confused2:) i może skocze do ginekologa z moimi cyckami .
Oby to było od jedzenia - dałyście mi nadzieję :-)

aadka ja też mam mini electric - super jest tylko trochę głośny ;-)

Ewstra ja próbowałam kiedyś innych niż kieszonka ale jakoś mi nie podeszły :sorry:.
stosujesz już wielorazówki ??

witam popoludniowo :)

tunia- witajcie w domku, pisz co tam u was :-)

jak to jest z tymi plesniawkami? mala ma non stop bialy jezyk to to?

my bylysmy na spacerku... teraz mala mi padla i spi kamieniem... niedlugo czas na kapiel ciekawe jak dzisiejsza noc minie ....

mini - jeśli cycki swędzą to wg mnie niestety grzybek niestety.. Ale nie martw się, można to szybko zwalczyć (np nystatyną) a w hardcorowych przypadkach lekarz zaleci Flumycon. Nusia dziś dostała już trzecią dawkę. Poprawa jest natychmiastowa, ale to lek ostatniej szansy ;) jak to nie pomoże nam to będziemy robić badania siuśków i usg brzuszka...

chusowanie: my się wiążemy w kieszonkę :)

kurde mini chyba do pediatry ja jak narazie niemialam problemow z plesniawkami ani przy synku ani przy malej a mi mala co chyci wklada do buzi pluje sie tak ze szok probowalam zlapac jej usmieszki ale co sie lampa wlaczyla niunia odrazu buzia zamknieta a tak slodko wyglada jak sie smieje wlasnie sobie teraz lezy i dyskutuje do sufitu i wlasnie dostala czkawki ehhe strasznie czesto ma czkawke ale tak jak i w brzuszku tak i poza czkawka cochwilke ;)

reklama
Ewstra my się pielu****emy ale ja mam noworodkowe :tak:nawet nam to idzie ...

ivi Nusia dostała ten lek na pleśniawki ?? A jakie robi kupki ??
Dlaczego będziecie robić badanie i USG ?? Co ono ma wnieść ??

Bozienka
kiedy Kornelka zaczęła się świadomie uśmiechać ??

A wasze dzieciaczki się już uśmiechają ?? Kiedy zaczęły ???
Siedzę z cyckami na wierzchu i cały czas mi z nich kapie :sorry: Wy też tak macie czy ja mam jakieś wyjątkowe kapki :eek:

Do góry