reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

pinula30 zazdroszcze Ci, że masz z głowy prasowanie. Ja mam dwie wielkie sterty ciuchów, że jak zaczne dziś to może do soboty się wyrobie. Jak nie nie cierpie prasować!

reklama
na pewno każda będzie wiedzieć ze to są kopniaczki a nie nasze jelita

ja też nie cierpię prasować i nie prasuję,po praniu składam ładnie wieszam i ściągam,jak coś mi trzeba to wtedy prasuję
firanek nigdy nie prasowałam,wieszam je mokre i same się prasują pod wpływem ciężaru

a ja wole prasowac niz zmywac naczynia a meza sie niemoge doproswic o zmywarke chyba zaraz sama kupie ;) mnie lekarz na dziendobry pyta jak samopoczucie ostatnio jej mowilam ze mnie brzuszek pobolewa to wypytywala sie jaki to bol kiedy sie pojawia i uspokoila ze to tylko rozciagajaca sie macica podobno wielorodki maja oslabione wiazadla podczymujace macice i dlatego bardziej odczuwaja bol :) echh jeszcze mi zostalo 3 tygodnie do wizyty ZWARIUJEEEEE ;)

ja też czuję częstsze bóle właśnie
ja wizytę mam za 12 dni,w środę idę zrobić badania aby wyniki były na wizytę,dobrze że chociaż rano mam bo na 9.30

Ajako – jako kadrowa Powiem Ci, że Twoja koleżanka może odmówić zmiany stanowiska i wynagrodzenia – niech złoży pracodawcy oświadczenie, że dowiedziała się, że jest w ciąży (chyba, że już wcześniej pracodawca o tym wiedział, ale to też można by obejść). W ciąży można nawet cofnąć złożone wcześniej wypowiedzenie. Poza tym im dłużej koleżanka pracuje z niższym wynagrodzeniem, tym mniejszy będzie miała później zasiłek, bo liczy się go z 12-tu miesięcy poprzedzających zwolnienie.
Lastpetunia – zdrowia!
Niusia – współczuję teściowej, ja się z moją widuję ze trzy razy w roku – na święta i na jeden weekend jeździmy w wakacje. Dzieli nas 120 km.
K&M – Twój mąż słyszał Twoje tętno – w brzuchu jest duża tętnica i tętno jest bardzo wyczuwalne. mi nawet, jak się położę, to podskakuje brzuch w rytm tętna.
Anula – ja w poprzedniej ciąży miałam profesjonalny stetoskop lekarski i do samego końca ciąży nie dało się wysłuchać serduszka.

Trochę mi zajęło przeczytanie wszystkiego od wczoraj.
Ja w pierwszej ciąży ruchy dziecka wyczułam gdzieś w 20-21 tygodniu i to nie "od środka", a dotykając ręką brzucha, więc poczułam kopnięcia na ręku. Nie było żadnych motylków, bąbelków. Ciekawe jak będzie tym razem.
Mnie lekarz zawsze pyta jak się czuję i czy nie chcę zwolnienia, no, ale to lekarz prywatny. Jestem w ogóle bardzo szczęśliwa, bo zapisałam się do ubezpieczenia, które za 60 zł miesięcznie gwarantuje mi wizyty u mojego lekarza: wszystkie ciążowe badania (za wyjątkiem jedynie testu krwi Pappa). Normalnie płacę 150 za każdą wizytę, 200 za usg, a badania krwi z toksoplazmozą, cytomegalią i innymi tego typu kosztowałyby mnie 350 zł.

Doris powiem że ceny są niezłe,ja na szczęście chodzę na NFZ,bo nie dałabym rady finansowo chodzić prywatnie

Pinula czekamy na wieści

reklama
dziewczyny Wy wszytskie maice to usg prenatalne? ja 1 wrzesnia ide dopiero na 1 usg i to bedzie usg w mnie raczej normalne... bo czytalam ze to prenatlane to trwa ok 40 min...

Do góry