reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Angel, nie przejmuj się na zapas, jak ja leżałam w szpitalu rozpoczął się właśnie remont porodówki piętro niżej i od samego rana dudniły jakieś młoty, warczały wiertary a niunia spała jak zaczarowana:D taki głośny start w życiu chyba nie jest do końca zły po przynajmniej dziecko przyzwyczaja się do egzystowania w hałasie i w tym duchu tez zachowujemy się w domu ( bez wiertar i młotów oczywiście;D)

reklama
Dzieki Amandla! W sumie tez mialam w planach troszke hartowac dziecko szczegolnie, ze nie bedzie mialo osobnej sypialni. Ta dziewczyna co tu mieszka u góry z dzieckiem, od poczatku tv normalnie glosno, muzyka, odkurzanie i maly przyzywczajony, naprawde malo placzliwy ..
A czasem ktos muzyki poslucha wiem i z mieszkania w bloku nizej przylatuje, ze dziecko ma popoludniowa drzemke to troche nie halo :sorry:

O jej o jej.. ciekawe jak to bedzie..
Ale najpiekniej by bylo gdyby choicaz dwa tyg przed nami wyprowadzili sie ci zza sciany :rolleyes2: Ależ by mi ulżyło chociaz troche na koniec..

oby Ci się udało tak jak planujesz:) my też "chowamy" Manię w normalnych warunkach, tv działa większość czasu, normalnie rozmawiamy, ja gotuję, robię dużo rzeczy w kuchni ( a mamy otwartą na pokój), telefony dzwonią, mąż gra na PS, a ona w tym całym rozgardiaszu śpi i nie zwraca uwagi na hałasy, położne w szpitalu nakazywały tak postępować z dziećmi, żeby samemu sobie krzywdy nie zrobić chodzeniem na paluszkach, a nam ta idea się bardzo podoba:D

Angel to udalo sie wam cos znalezc bo nie rozumiem hmm?
Atan witajcie w domu i malutka ta Amelka z tego co pamietam to wieksza miala byc
Ja wlasnie wspolnie z m zrobilam lazanie musi dojsc w piekarniku i zaraz bedziemy jesc slinka mi cieknie , a ja dzis przygody mialam jak wrocilam od poloznej to zrobilam mini mini zakupy i w torbie lnianej gdzie mam ksiazke ciazowa wylala mi sie cala smietana-mysalam ze sie wsciekne wycieralam szybko a pozniej z suszarka szalalam pozniej mialam zrobic jakas wpalte i w banku mi wszystko pozmieniali i zablokowalm sobie konto wrrr no a procedury sa takie dlugie ze mysalam ze oszaleje.

Ostatnia edycja:
My też od początku "hartowaliśmy" Emilkę hałasami, ale u nas się to nie sprawdziło. Miała okropne problemy ze spaniem w dzień, w końcu przeczytałam, że może to przez hałasy, więc zaczęliśmy zachowywać się cicho, jak miała usnąć - przyciszać telewizor, ciszej rozmawiać, przygasić światło - no i pomogło. Widać to zależy od dziecka czego potrzebuje - czy przyzwyczai się do otaczających dźwięków, czy jednak woli ciszę.

co ja znalazłam :)
co-ja-pacze-galeria-kot-28-614bf7211f3dec85ec4bfafdd5305ec5eaae08f1.jpg do zamkniętego jak znalazł:-)

Doris a Emilka od początku nie tolerowała hałasu czy dopiero z wiekiem?

Ostatnia edycja:
Ewstra no mamy mamy przecie zaklepane to studio z polskiej agencji nieruchomosci.. Wstepnie 26 marzec bo szukaja kobiecie ktora tam mieszka mieszkania i w sumie to zalezy kiedy znajda. Ale wstepnie 26 marzec jest...czyli teoretycznie nie da rady przeniesc sie przed porodem.. No i dla mnie najwiekszy stres czy uda sie zebrac cala sume w te kilka tygodni- na oko się nie da... pozostaje mi sie modlic nie wiem juz do kogo by w razie W mąż miał od kogo pozyczyc na szybko.. Bo to niestety kasa nie jest taka ot.. :(
Dlatego mam takie zle dni ostatnio - nie dosc, ze nie wiem napewno co z przeprowadzka, kiedy i czy uzbieramy kase ( a jak nie daj boze nie to nie dosc , ze stracimy mieszkanie to 350 funtow zadatku) , obecni wspolokatorzy ktorzy mi szarpia nerwy CODZIENNIE..a teraz jakby nie patrzec widmo tego, ze MUSIMY sie wyniesc z te kilka tygodni juz na bank.
Ojej nie chce o tym myslec znowu :-(

Gadałam z ta dziewczyna z dzieckiem co tu mieszka to ona byla 12 dni po terminie jak odeszly jej wody , a itak miala indukowany porod bo nie postepowal :sorry: I badz tu czlowieku madry pozwolili jej przenosic 12 dni a mi po 2 dniach chca wywolywac. O co chodzi?! :/

Amandla - od początku. Można powiedzieć, że z wiekiem udało się zwiększyć poziom hałasu w czasie zasypiania - mieliśmy jeden pokój, więc hałasy i tak były nieuniknione. No, ale ona miała problem ze spaniem dziennym od kiedy ukończyła pierwszy tydzień, za to noce przesypiała ładnie.

Angel to nie trujemy w tym temacie musi byc dobrze:) to ciekawe no ja jak by bylo z moim zdrowiem ok to tez by sie nie zgodzila na wywolanie -teraz moja znajoma jest juz 16 dni po terminie lezy w szpitalu bo nie godzi sie na nic ale jutro nie bedzie mial nic do powiedzenia dzieciatko wyciagaja no ale moze bog da i spokojnie tak jak chiala urodzi dzis w nocy

reklama
Dziewczyny czy któraś ma tel do Nefi???
Ostatnio pisała 26, potem 27 zalogowala sie tylko i miala w pn. atakowac szpital.. No i cisza :confused:

Do góry