reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

Atomówka cięzko powiedziec ..kazdy organizm jak widać jest inny.. Jak powiedzialam poloznej o pobolewaniu jak na okres powiedziala, ze to sa te przepowiadajace , wpisala mi to w ksiazke , ze takie mam z zaznaczeniem, ze jak sie nasila i beda regularne mam jechac do szpitala.
Miewam je sporadycznie, faktycznie w nocy sie budze to czuje.. ale zeby caly czas? Nie wiem ani czy to zle ani czy dobrze, chyba kazdy wlasnie organizm inaczej je odbiera ;-) Kiedy masz teraz jakies potkanie z lekarzem/ polozna??

Mini hihi maz dzwoni w przerwie i pyta jak sie czuje, czy cos sie dzieje :-D Mowie , ze nie. A co robisz- sprzatam. Robisz to specjalnie! :-D :-D cos wszyscy maja paranoje z ta dzisiejsza data :evil:

Wlasnie rozwalilam kabel do anteny i zostalam dzis bez tv (&^%&$%^) :wściekła/y: Czasem mam juz siebie dosc. Ale OPR dostal maz przez sms , ze taki ten kabel luzny i niezabezpieczony zostawil :-D A co. :rofl2:

reklama
Cześć dziewczyny

Jestem mamą marcówką 2011 mój synuś urodził się 4 marca i tak mnie na wspominki wzieło;-)

trzymam za was wszystkie kciuki i zyczę szybiego i bezproblemowego porodu!!!

pozdrawiam

witam dziewczyny :)

co tam ktoras na porodowce dzisiaj??

ivi- trzymam &&& za szybki powrot do domku
tunia- niezle getry.... :-D
atomowka- ja z moimi sierciuchami caly czas chodze na spacery, wiem wiem sa mniejsze ale za to dwa, wiec tez ciagna bardzo... ale jak siedza i gapia sie na mnie pol dnia, to nie potrafie im odmowic :sorry:

u nas wiosna na maxa dzis w krotki rekawku na spacerze bylam, a przeciez to luty:szok::szok::szok::szok:

w piatek mama przyjezdza do nas na weekend, wiec troche rozrywki bedzie... a pozatym u mnie bezzmienna nuda :eek: chyba lodowke dzis wyszoruje :sorry:

kamilaedi lodówkę i ja dziś wyszorowałam ;-)

Mini dla chłopców na razie lista niesporządzona

Zmykam na dziś - jedziemy na te zakupy ;-) Do jutra.

atomowka no gratuluje odejscia czopika:-)czyli juz blizej jak dalej a no i pierwszych popranych i uprasowanych ubranek:-D

A mi sie tak chce spac jak bym nie spala nie wiem ile czasu normlanie padam.

Mialam lekkie zalamanie poplakalam 10 minut i mi przeszlo:-)moj w szoku oczywiscie bo nagle siedze i zaczynam wyc:-D

witam wieczorkiem
na chwile odpalilam neta na laptopie jeszcze:)
mała grzeczniutka dziś, cały dzień praktycznie pod lampami. Jak tak dalej pójdzie to jest szansa że nasz szybko wypuszczą :-) ja całkiem nieźle się zorganizowałam tutaj, dziś była nas odwiedzić ciocia Kiniusi, to poleciałam do baru na obiadek..
czekam na wieści o nowych dzieciaczkach i na razie cisza? no nic, jeszcze cały wieczór i pół nocy :-D

Mata - podziwiam Cię z tymi pracami kulinarnymi, mi to się nic nie chce robić. Przyznam, że teraz u mamy to mam dobrze, bo dużo robi ona.
Trawa - pocieszę Cię, że u nas przyjemność wynajęcia indywidualnej położnej w szpitalu to koszt 1500 zł. Niemowlę można wozić samochodem jedynie w foteliku - nigdy na rękach, a wożenie w gondoli też jest wbrew przepisom, mimo, że niektóre gondole mają takie mocowania. Najbezpieczniej jest jednak w foteliku i tym trzeba się kierować.
Atomówka - skurcze porodowe charakteryzują się tym, że są i puszczają - cały czas nie boli, więc to raczej nie to. Ja nie mam takich bóli jak na okres, tylko spięcia i kłucia.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi! tez uważam, że najbezpieczniej w foteliku i to jedyna opcja, ale znajomi przewozili noworodka w beciku na rekach i dziwili się, że ja chce w foteliku, wiec wolałam się zapytać was jakie macie zamiary i się tylko upewniłam co do słuszności moich poglądów.
Co do położnej to chyba spiszemy umowę z jedną fajna panią, coby potem się nie okazało, że nie ma kto mi pomóc a i mój mąż będzie spokojniejszy. Planujemy poród rodzinny i wydaje mi się, ze on to w ogóle nie zdaje sobie sprawę jakie zadanie ma do wykonania. W ogóle to mój facet chyba myśli że nasze dziecię jak się urodzi to będzie samo wystarczalne, będzie mówić i już chodzić ;-)

Kochane mnie praktycznie cały czas boli podbrzusze, tak jak na okres, czy to nic złego? Wiem,że Was też pobolewają, ale też praktycznie cały dzień albo całą noc?
atomówka - mnie cały czas prawie pobolewa podbrzusze, czasami mocniej ciągnie, a czasami jak na okres... mój lekarz mówi ze to dobry objaw bo się wszystko przygotowuje do porodu. Wieczorem to przez ten ból to ciężko się nawet położyć.

W ogóle to was podziwiam, że macie siłę na mycie podłóg, okien, trzepanie dywanów........ ja po spacerze nie mam w ogóle siły a co dopiero żeby coś zrobić w domu......... czuje się jak słonica!

Dziś planuje oczywiście leniuchowanie przed telewizorem ze szklaneczką oranżady - taką dziś miałam wielką ochotę jak nigdy dotąd - moja pierwsza zachcianka w tej ciąży :-D

Szkoda że dziś nie ma żadnej nowej mamusi - taka nietypowa data... no ale jeszcze dzień się nie skończył.......
miłego wieczoru!

Zaległa cisza może jednak któraś? :evil:
Pospałam dwie godziny..
W domu ktos cos robi i czuje ziemniaki. No i slinka cieknie mi po plecach normalnie - ja chce smazone ziemniaki! A mam takie gotowe z lidla plasterki do smazenia na patelni zaraz pojde zrobic i zjem same je normalnie!!
Ciekawe czy po ciazy mi tak zostanie z tymi ziemniakami..

Trawa wiesz w dawnych czasach to tylko w beciku sie wiozlo dziecko powoli do domu, nie bylo siedzonek :sorry: Ale pewnie tez i samochodow troche mniej na ulicy..

Z drugiej strony taka troszke bzdurka- by my auta nie mamy i w Londynie mieszkajac napewno miec nie bedziemy.. Wiec teoretycznie nosidelko na jedna impreze wyjscia ze szpitala :sorry: Ciekawe czy w taxowce da sie wpiac je wogole, czy dzwoniac i zamawiajac trzeba zaznaczyc, no patrzcie teraz o tym pomyslalam :confused2:

reklama
Ej no dziewczynki opierdzielacie się a ja co godzinę sprawdzam czy któraś urodziła i widzę dupka dzieciaczkom się data nie podoba :-D:-D

Do góry