G
guest-1673535084
Gość
ELUTKA dasz rade w nowej pracy. Stara moze by cu sie szybciej znudzila 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
a Ignasiowi dajesz takie kawałki jak dla Was?
a obecny pracodawca mnie denerwuje 

Jeszcze kolo lotniska stala taxi a z niej obserwujacy mnie caly czas Turek.. bylam tak wystraszona... 

mam nadzieję że zły czas minie szybko i bezpowrotnie

za jedną rączkę już ładnie chodzi (nawet na spacery tak chodzimy) ale boi sie puścić.... a jeśli chodzi o rehabilitację to i umysł można rehabilitować i mowę;-) i nawet dziecko z autyzmem przy odpowiedniej opiece normalnie może funkcjonować
a jeśli chodzi o mowę to jest szereg różnych ćwiczeń na rozwijanie mięśni twarzowo-czaszkowych które usprawniają proces nauki mówienia nawet u dzieci głębiej upośledzonych (choć w tym przypadku nie mówimy o "normalnej" mowie) - słyszałaś kiedyś o metodzie ustno-twarzowej Castillo Moralesa? choć z tego co piszesz Ignaś ma dobrze wykształcone mięśnie twarzy bo pięknie gryzie kawałki i żuje jedzenie
tak więc się nie martw bo może po prostu będzie bardziej cichym dzieckiem;-) ja się bałam o Lilkę bo ona nadal ma problemy z gryzieniem większych kawałków i dławi się nimi (ale to chyba lenistwo) za to z mówieniem nie ma problemu i nawet koleżanka logopeda ostatnio się dziwiła że jak ona może mieć problem z gryzieniem jak ma tak dobrze rozwinięty aparat mowy.... no cóż - jedno dziecko z lenistwa nie gryzie a inne nie mówi