jasne przygarniemy wszystkie chetne kropki
Brzuchata we wtorek mamy wizyte u pediatry, wiec omowimy szczepionki i zapiszemy sie na usg. Jestem spoza Krakowa, wiec badanie bede wykonywac w osrodku zdrowia w Alwernii. Co do szczepionek to jeszcze nie zdecydowalam czy chcemy 5w1 czy 6w1 i nie wiem co z tymi dodatkowymi

nie zamierzam malego do zlobka zapisywac i raczej niebedzie miec stalego kontaktu z malymi dziecmi, wiec wole poradzic sie lekarki. A Ty szczepisz na wszystko? na pneumokoki tez?? opini sa tak podzielone, ze trudno sie zdecydowac.
Brzuszek czasem pobolewa a moze to zwykle marudzenie. Na razie mam kupiony espumisan w kropelkach i moge podawac maluchowi 3-4 kropelki podczas jedzenia. Stosuje bardzo sporadycznie i na razie jest ok. Nigdy nie przepadalam za zadnymi dietami, wiec staram sie uwazac na to co jem, ale nie jestem w stanie odmowic sobie slodyczy a szczegolnie czekolady. Jadlam juz schabowe, kalafior i pewnie polowe potraw zakazanych. Podobno to co jadlysmy w ciazy nie zaszkodzi maluchom i mozna je pomalu wprowadzac do menu juz po kilku pierwszych tygodniach. Poki co maly reaguje calkiem dobrze na moje grzeszki jedzeniowe. Wina jeszcze nie pilam, ale tak mi go brakuje, ze boje sie przyssac do lampki carlo rossi, bo moze sie skonczyc na calej butelce

od czasu do czasu racze sie Karmi... Tez uzywamy biedronkowych pieluch. Byly juz pampersy, huggiesy i dady. Na wszystkie reaguje tak samo, wiec czynnik ekonomiczny zwyciezyl.
Brzuchata ja nigdy nie mialam problemow z sylwetka, wiec zmiany podczas ciazy juz zaczely mnie przerazac. Przytylam ok 16 kilo, spadlam ok 11 i nawet mialam zamiar zaczac cwiczyc, ale jakos czasu mi brakuje i checi. A tak naprawde nawet nie kilogramy chodzi tylko o wcisniecie sie w ciuchy sprzed ciazy i galaretowate cialko. Chyba zaczne od brzuszkow, a reszte miesni wyrobi mi synek. Poza tym nie przesadzajmy, nabieralysmy cialka przez 9 miesiecy, wiec nie damy rady zrzucic wszystkiego w miesiac. Daje sobie pol roku - spacery, podnoszenia coraz wiekszych ciezarow i bieganie za raczkujacym maluchem powinno pomoc.