reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

oj smutne wczoraj wieści! Ale jestem pewna, że już więcej takich nie będzie!!
agata777 gratuluję podwójnej ciąży :tak:
margot my jesteśmy rok poza granicami a nie zamierzam wracać do pl, trzeba sobie radzić z wszystkim tam gdzie sie jest :tak: I wiesz, że chyba miałam tak samo jak Ty? Bo wczoraj mniejszy i dziś jeszcze mniejszy ten mój brzuch. Tzn podbrzusze wywalone, ale góra już nie i nie wyglądam jakbym była w zaawansowanej ciąży;-)

U mnie zachcianek nie ma, ale generalnie po zupkach mi lepiej, więc teraz bazuję na nich i na owocach jeszcze... Od niedzieli cały czas mnie muli i już parę razy wymiotowałam. Pocieszam się, że z Beniutkiem na tym etapie trwało to już dobre 2 tygodnie, więc jest lepiej.
Miłego dnia dziewuszki!

reklama
Wchodzę po raz pierwszy od wczorajszego południa a tu takie smutne wieści :( Dziewczyny współczuję szczerze :(

Laski poproszę o kciuki, dziś po południu mam wizytę.

Dziewczyny-bardzo smutne wieści...mam nadzieję, że ktos przy Was czuwa i tuli w tych okropnych chwilach....

A mi wybaczcie, że kilka dni nie zaglądałam, ale mdłości się nasilają i wstaję z łóżka o 12 (nie licząc krótkich zrywów na rzyganie) jak już zwlekę się z łóżka, to sprzątak dom, robię obiad i muszę wychodzić po synka do żłobka... i tak dzien za dniem, u mnie jest międzi 9/10 tygodniem, więc mam nadzieję, że za 2 może 3 tygodnie mi przejdzie i wrócę do żywych...

Nuluska zaciskam kciuki &&&

A ja jeszcze nie wygramoliłam się z łóżka, nie chce mi się.

Dziewczyny a ja Wam zazdroszczę tych mega mdłości i wymiotów, bo to oznacza, że ciąża dobrze się rozwija.

Ostatnia edycja:
Witajcie! Ja dziś wcześniej na nogach bo chyba od 8mej, pewnie o 12tej trzeba bedzie się położyć, bo ogarnie mnie senność nie do odrzucenia:) ale zobaczymy.

nuluska - trzymam kciuki za wizytę i daj znać co i jak. Ja mam następną w poniedziałek i już bym chciała być po i wiedzieć że wszystko jest w najlepszym porządku.

Zaraz biorę się za jakieś robótki ręczne - na dziś zaplanowałam wyrównywanie firan, bo ostatnio mi coś nie wyszło.

Pozdrawiam mamusie i brzuszki i życzę miłego dzionka:-D

hej dziewczyny.
Wczoraj był najgorszy dzień mdłości i wymiotów i bólu głowy jak do tej pory.
Stąd moje pytanie czy któraś z Was bierze jakies leki na ból głowy?
I czy pijecie kawe?

ide dzisiaj do sklepu poszukać herbatki imbirowej.
Już jestem tak zmęczona tymi mdłościami. Mówią, że są zazwyczaj rano a ja mam o każdej porze. Wczoraj byłam w kosciele na 7 rano na mszy za moją siostrę i mnie wyprowadzili:(
Boje sie jeść, żeby nie sprowokowac mojego organizmu. Zjadam chleb lub bułkę z masłem

reklama
Dronka ja mam nadżerkę ze stanem zapalnym. Wyniki cytologii przyszły kilka dni po tym jak dowiedziałąm się że jestem w ciąży. Ginekolog machnął na to ręką mówiąc że zajmiemy się tym po porodzie ponieważ nie ma to żadnego wpływu na ciążę.

g_agnes
przeciwbólowych nie biorę i nigdy w ciąży nie brałam ale ponoć jest jakaś grupa którą można spokojnie zażywać. Co do kawy pełna obaw naczytała się różnych artykułów i każdy w zasadzie rozbrzmiewa to samo a więc dwie filiżanki kawy dziennie z mlekiem mogą być a jeżeli chodzi o rozpuszczalną to dwa kubki. Ja piję różnie albo i cały tydzień dzień w dzień albo i co drugi dzień ale nigdy nie przekraczam jednej szklanki kawy sypanej z płaskiej łyżeczki i do tego mleko. Lepiej dmuchać na zimne.

A u nas deszcz, szaro i ponuro, tylko 10stopni, śpiąca jestem, nic mi się nie chce, oczy same się zamykają a to dopiero 11.30 litości...

Do góry