reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

polecam/odradzam

Miała świetą rację Kasiulka :-) :-) My smarowaliśmy go drogimi maściami .różnymi płynami do kąpieli a to tylko łagodziło ale nie znikało a teraz kąpiemy w krochmalu i alergiii już prawie nie widać:-) :-) .Wszystkie te płyny są super ale nie działały na Naleśnika

reklama
A wiolu dziękuje za polecenie mi 2 fazowego płynu do kąpania bubchen:-) :-) dla mnie tańszy od oilatum i o niebo lepszy:-) :-)

Dziewczynki ,napiszcie coś o tym dwufazowym płynie...My cały czas używamy mydła,szmponu i oliwki Oilatum,czasem Sorayki więc może czas na zmianę...

Ja polecam płyn do kąpieli Johnsona z lawendą,pieęęęękknie pachnie i pomaga w zaśnięciu...taki sam mamy szamponik do włosów ale mało go uzywamy bo i włosków Olis ma niedużo;-)
i rzeczywiście super jest Balneum Hermal,natłuszcza od razu i nie trzeba uzywac oliwki...właśnie,czy po kąpieli nacieracie dzieci balsamem czy wlasnie oliwką? Bo ja oliwką,mam taka super ze Stanów Lander czy jakos tak,ale u nas jej nie ma...wydajna jest,mam ja od urodzenia Oliwiera i zostalo jeszcze pół butli!:szok:
Poza tym czy wcieracie w buźkę po kąpieli jakis kremik?

Ja odradzam chusteczki do pupki Nivea-minus za zapach,dla mnie wstrętny! No i Huggies-strasznie szorstkie!U nas najlepsze własnie Bambino i zwykłe Pampersa.
A jako sliniaki do jedzenia marchewki najlepsze i ekonomiczne są tetrówki no i polecam dziewczynom z zagranicy śliniaki jednorazowe Pampersa-rewelacja! tylko u nas nie ma:no:

My pokąpieli robimy mały masaż z Oilatum najczęściej lub oliwką ale raczej Bambino-nie zostawia na ubrankach ciężko spieralnych plam.Buzię też tym samym smarujemy lub czasem nawilżającą Nivea'ką.Dla nas chustecki Nivea są za mało nasączone a Bambino super-przede wszystkim ślicznie pachną.Używamy też Jonhsona,Satessy,Baby Norm(Mario przywozi z Niemiec)i Clean-też są niezłe...I polecam Alantan Plus(krem i maść) do smarowania pupki!!!

My cialka nie smarujemy, a juz na pewno nie oliwka, bo moj maly zboj bardzo sie poci. A do twarzy mamy bambino, ale czesciej uzywam aveeno baby, rewelacja, tylko nie wiem czy w Polsce jest. w ogole aveeno ma super kosmetyki, ale sa troche drozsze od innych firm.

Oj,my mamy kilka produktów Aveeno ale na razie korzystamy tylko z kremu na odparzenia po dużych kupkach na zmianę z Alantanem...A ja mam jakiś krem nawilżający d twarzy i balsam do ciała...To mój przyjaciel z Kanady nam przywiózł.Faktycznie super.

reklama
Ja tez na razie uzywam tylko kremiku do twarzy Aveeno, bo dostalam duzo kosmetykow od znajomych wiekszosci Johnsona, tez sa dobre.:tak:

Do góry