reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Polecamy, odradzamy - zakupy dla grudniaczków i ich mam

Nasze zakupowe hity :-)

pieluszki - PAMPERS BABY DRY, bardzo chłonne, izolują wilgoć od pupy i z "poważniejszymi" niespodziankami też sobie świetnie radzą :tak:

chusteczki - również PAMPERS uważam za najlepsze, trochę gorsze są HUGGIES ;-) Ale najważniejsze, żeby nie były perfumowane, bo w nich mam wrażenie jest więcej olejków zapachowych niż wilgoci potrzebnej do pielęgnacji :sorry:

krem do pupy - jednomyślne SUDOCREM i ZIAJKA na 1 miejscu, absolutnie zero odparzeń! Ziajkę stosuję na dzień bo łatwiej się rozsmarowuje i wydaje się "lżejsza", bardziej "zawiesity" Sudocrem zostawiam na noc. Gabrysia przesypia nam nocki i nie ma sensu budzić siebie i ją na zmianę pieluszki, a kilka godzin w tej samej mogłoby powodować problemy skórne. Na szczęscie sudocrem dobrze nawilża i izoluje skórkę pupy :-)

krem do buzi - również ZIAJKA :tak:

do kąpieli - Johnson's Baby o zapachu lawendowym, ułatwiający zasypianie :-)
po kąpieli - oliwka Johnson's Baby

do zabawy - huśtawka hybrydowa Bright Starts
01.png.jpg

KITY: pieluszki HUGGIES :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
HITY:

- pieluchy Pampers Active Baby (zielone)
- woda przegotowana do przemywania pupy = ZERO odparzeń, piękne różowe pupsko :)
- oliwka Nivea Baby zamiennie z mleczkiem pielęgnacyjnym Nivea Baby
- do kąpieli Szampon i Płyn do kąpieli dla niemowląt Pat&Rub, pięknie, łagodnie pachnie, NIE MA W SKŁADZIE CHEMII I PARABENÓW, Oilatum Soft też się sprawdzał, ale ja lubię jak woda do kąpieli troszkę pachnie
- ochronny krem do buźki zamiennie Bambino i Pat&Rub
- bujaczek BabyBjorn - Kuba ma mega frajdę bujając się na nim, sam sobie reguluję siłę "bujnięć" i strasznie się cieszy, poza tym leżaczek waży ok 2kg i złożony jest wielkości większej teczki, można go ze sobą wszędzie zabierać, np. idąc w gości albo nawet do knajpki.
- woda morska do noska + aspirator Frida
- gryzak "żyrafa Sophie" - Kuba potrafi się nią zajmować godzinami, nie dość, że ustrojstwo piszczy przy naciśnięciu, to jeszcze ma dla niego ciekawy kształt i mały siedzi i ogryza wszystko po kolei :)

KITY
:

- wszelkie mokre chusteczki - Kuba szczęśliwie nie jest na nic uczulony, ale odkąd przestalismy mu myć pupę tym wynalazkiem, w ogóle się nie odparza. Jak idziemy w plener to jednak mam awaryjną paczkę chusteczek Pampers aloesowych, ładnie pachną i są dobrze nawilżone. Po ich uzyciu jeszcze profilaktycznie smaruję małemu pupę Alantanem albo oliwką.

to tak na szybko, jak sobie coś przypomnę, będę dopisywać :)

HITY:
1. mleczko nivea sensitive- świetnie nawilża, szybko się wchłania, zero świecenia a skóra miękka. świetne!
2. nivea S.O.S - ratuje buzię i pupę od wszelkich podrażnień
3. płyn do kąpieli nivea -ładnie pachnie, nie wysusza
4. chusteczki - tylko nivea soft&cream
5. pieluchy pampers - tylko zielone !
6. wkładki laktacyjne johnson- bardzo chłonne i miękkie
7. butelki MAM Baby- antykolkowe- super smoczek i zero wzdęć!

KITY:
1. wszelkie OLIWKI- wysuszały i tłuściły jedynie ubranko, używałam jedynie do masażu brzuszka jak miał wzdęcia.
2. pieluchy dada- kupiłam kiedyś bo wszyscy zachwalali i stoi teraz cała paka 2- odpażyły mu pupę tak że nie umiałam sobie z tym poradzić!
3. chusteczki pampers POMARAŃCZOWE z rumiankiem- uczuliły go strasznie. Teraz nie używam nic co zawiera rumianek.
4. jednorazowe wkładki laktacyjne avent - kit jakich mało,myślałam ze zaoszczędzę a poszły do kosza- strasznie przeciekają!
5. pieluchy happy- strasznie sztywne!

Ja używam DADY i są ok, nie sprawdziły nam się HAGISY. Chusteczki też DADA tylko niebieskie, bez zapachowe. Rossmanowskie chusteczki złe mało nawilżone.

Kosmetyki Hippa używam-oliwka, płyn do kąpieli i szampon w jednym, krem do buźki na każdą pogodę, wszystko w porządku, krem do pupci-SUDOCREM.

Leżaczak-bujaczek firmy BRIGHT STARTS jest w porządku też.

A ja polecam butelki, smoczki i smoczki uspokajacze z LOVI.

Ostatnia edycja:
Wielkim kitem, w mojej ocenie, są te śliczne grube tetrowe pieluszki we wzorki, które kupuje się zapakowane po kilka - np. w paski, kwiatki itd. Są tak sztywne i twarde (nawet po wielu praniach i prasowaniu z parą), że nie nadają się do wycierania dzióbka, ani do tego, żeby położyć sobie je na ramieniu jeśli mała ma tam trzymac główkę. Używam ich wyłącznie podczas kąpieli - wkładamy w nich Emilkę do kąpieli.... Właściwie to teraz sobie uświadomiłam, że ona lubi kąpanie, więc może już czas porzucić pieluszkę.... :) No więc teraz będe mogła je wyrzucić bez żalu ;)

Hity:

Pieluszki Pampers Active Fit
pieluszki.jpg
Chusteczki Pampers zielone
Żel do mycia ciała i włosków Nivea
Mleczko po kąpieli Nivea
Leżaczek bujaczek Mikrus
product_thumb.php.jpg
Canpol pierwsza szczoteczka
pierwsza szczoteczka.jpg
Gryzaczek Nuby mój Syn może się nim bawić i bawić nic więcej mu wtedy nie trzeba
gryzak nuby.jpg
Smoczki Avent 0-6
Butelki Avent
Kubek niekapek Avent
IMG_4143.jpg
Krem do pumpki Bephanten
Na buźkę krem Bambino na wyjście ochronny
W domu przemywamy buzię rumiankiem i smarujemy Bambino pielęgnacyjnym
Mata edukacyjna BabyOno
mate-edukacyjna-babyono-rozkladana-lew-496.jpg
Frida do noska

Kity:

Pieluchy Huggis przeciekają i odparzają

Ostatnia edycja:
reklama
Nasze Hity:

- oliwka Nivei
- krem na nie pogode Nivei
-pieluchy active Baby (zielone) oraz zgadzam sie z żabcia acive Fit (kupywalam na allegro )sciagane z niemiec sssuper
-sudocrem
-mleczko do kapieli 2w1 Nivei
-Alantan masc "na wszystko" !!!kaszka na buzce zniknela.
-Mata edukacyjna Tiny Love z lusterkiem sssuper
-Frida do noska +sól morska
- Butelka antykolkowa Mr Brown
- Chusteczki nawilzajace Penaten

Nasze Kity

- Pieluchy bella nie przyjemne w dotyku
- Chusteczki Hugies ,

Do góry