reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

połóg: dochodzimy do siebie po porodzie

myslalam ze bedzie strasznie ciezko i bardzo milo sie rozczarowalam. Mialam nacinane krocze podczas porodu i zaraz po przewiezieniu na sale poporodowa, czyli po ok 3 godz juz chodzilam. Nie czulam zadnego bolu zarowno przy chodzeniu jak i przy siadaniu. Czasami tylko jak siadalam po turecku na lozku to czulam ze cos mni ciagnie. Szwy mialam rozpuszczalne wiec obylo sie bez sciagania, ktore jak slyszalam jest bolesne. W "ksiazkach telefonicznych" jakos nauczylam sie chodzic i nawet jak juz malo ze mnie lecialo i kupilam alwaysy to zalozylam tylko raz i wrocilam do tych wielkich podpasek w ktorych chodzilam, bo po godzinie w alwaysie strasznie mnie zaczelo piec w miejscu szwu. Chyba przez to ze alwaysy nie przepuszczaja powietrza. Dzis 13 dni po porodzie juz praktycznie nic ze mnie nie leci. Musze kupic jakies bardzo chlonne wkladki - mysle ze powinny wystarczyc.

reklama
Ja ogólnie po porodzie super sie czułam po jakims tygodniu, juz mamcica nie bolała przy obkurczaniu tylko kregosłup mcno bolał, teraz mniej juz... No potem zostało plamienie, 2tyg miałam przerwy no i dzis dostałam okresu :dry: co w takie upały nie jest wogóle przyjemnie....:no: no i miałam isc do gina i nie bede szła, musze poczekac az sie skonczy to pewnie w nast tyg juz pójde napewno.... ehhhh

Dziewczyny nosicie bieliznę poporodową (majtki, pasy itp.) Ja miałam zacząć po kontrolnej wizycie u ginekologa, ale okazało się że mój lekarz poszedł na urlop i będę miała wizytę w 9 a nie 6 tygodniu po porodzie i zastanawiam się czy to nie będzie już zbyt późno żeby zacząć nosić pas (chodź szczerze nie wyobrażam sobie noszenia czegoś takiego w taką gorączkę :-) ).

Dziewczyny nosicie bieliznę poporodową (majtki, pasy itp.) Ja miałam zacząć po kontrolnej wizycie u ginekologa, ale okazało się że mój lekarz poszedł na urlop i będę miała wizytę w 9 a nie 6 tygodniu po porodzie i zastanawiam się czy to nie będzie już zbyt późno żeby zacząć nosić pas (chodź szczerze nie wyobrażam sobie noszenia czegoś takiego w taką gorączkę :-) ).

Ja po 6 tyg chce zacząć nosić chyba, że brzuch sam spadnie bo już prawie nie ma go;)

Ja miałam na razie tylko 2 razy na weselu pod sukienkę:-D, chciałabym nosić ale nie wyobrażam sobie tego podczas tych upałów:szok:

ja mam majtki obciskające,ale tylko kilka razy miałam je na sobie, w ten żar ciężko takie coś nosić:baffled: ale jak byłam na wizycie kontrolnej, to lekarz nie polecał mi noszenia majtek,ani pasa bo mówi że mięśnie się rozleniwiają i będzie im dobrze w pasie ale bez już nie, mówi że samoistnie powinno się wchłaniać, no i że mam zacząć wzmacniać mięśnie a nie myśleć o bieliźnie obciskającej

ja mam majtki obciskające,ale tylko kilka razy miałam je na sobie, w ten żar ciężko takie coś nosić:baffled: ale jak byłam na wizycie kontrolnej, to lekarz nie polecał mi noszenia majtek,ani pasa bo mówi że mięśnie się rozleniwiają i będzie im dobrze w pasie ale bez już nie, mówi że samoistnie powinno się wchłaniać, no i że mam zacząć wzmacniać mięśnie a nie myśleć o bieliźnie obciskającej
No wlasnie.. ciągle słysze takie opinie dlatego postanowiłam nosic tylko na "wielkie wyjścia" :)

ja w sumie nie miałam zamiaru nosić nic z tych rzeczy a w chwili obecnej nawet nie widze takiej potrzeby bo podobnie jak u leny brzucha prawie już nie ma

reklama
Do góry