reklama
Liza
Fanka BB :)
dziewczyny nie straszcie tak, ja jestem 3 tyg po porodzie, wode do wanienki sama z miski wlewam do wanienki, pranie sama nosze... nie ma kto inny tego zrobic ale bez przesady...;-)
trzeba by naprawde cos ciezkiego dzwignąc, a to tez zalezy od tego jak poród wygladal i czy byly szwy, uszkodzenia macicy itd...
No a tak to u mnie zostal 1kg do wagi sprzed ciązy...
wazylam sie we wtorek i teraz tez bede sie wazyc we wtorek jak maly skonczy 4 tyg no i powinnam miec swoja dawną wage
ale jeszcze wiecej bede chciala schudnąć...;-)
trzeba by naprawde cos ciezkiego dzwignąc, a to tez zalezy od tego jak poród wygladal i czy byly szwy, uszkodzenia macicy itd...
No a tak to u mnie zostal 1kg do wagi sprzed ciązy...
Klementinka
nie, Elizka bo to chodzi o to co w srodku a nie rane po porodzie
macica jest jakby luzna po porodzie, trzymaja ja tylko wiazania,ktore dopiero sie obkurczaja
przy wysilku ona moze sie przesunac, zejsc nizej
tak samo pecherz moczowy
polozna sporo o tym nam mowila i bardzo przestrzegala przed wysilkiem
dopiero po wizycie u ginia mozna byc pewnym ze wszystko jest tak jak trzeba i mozna zyc jak zwykle
ja pranie rozwieszam ale nosze na raty, wode do wanienki bede nosic w garnku a wyleje maz jak wroci z pracy a spacerowac bedziemy w chuscie
macica jest jakby luzna po porodzie, trzymaja ja tylko wiazania,ktore dopiero sie obkurczaja
przy wysilku ona moze sie przesunac, zejsc nizej
tak samo pecherz moczowy
polozna sporo o tym nam mowila i bardzo przestrzegala przed wysilkiem
dopiero po wizycie u ginia mozna byc pewnym ze wszystko jest tak jak trzeba i mozna zyc jak zwykle
ja pranie rozwieszam ale nosze na raty, wode do wanienki bede nosic w garnku a wyleje maz jak wroci z pracy a spacerowac bedziemy w chuscie
koriander
cytrusik piersi jesli karmisz to nie powinno sie chyba niczym smarowac z tego co pamietam. kremy na rozstepy zawieraja czesto sporo silnych zwiazkow, ale na pewno sa tez takie dla karmiacych mam i pewnie jesli go uzyjesz zaraz po karmieniu to bedzie ok. Ja samych piersi na razie nie smaruje ale robie masaze zimna woda pod prysznicem zeby troche skore ujedrnic.
Dziewczyny czy zniknela wam juz ta czarna krecha z brzucha? U mnie jak byla tak jest, nie wiecie do kiedy zostanie? Polog sie konczy a tu nic
Na razie probuje ja opalic 
Dziewczyny czy zniknela wam juz ta czarna krecha z brzucha? U mnie jak byla tak jest, nie wiecie do kiedy zostanie? Polog sie konczy a tu nic

yoshe
u mnie to samo -krecha i brzuszek
a może wiecie jaki krem ujędrniający można stosować w czasie karmienia piersią na ten wiszący brzuch?
w przyszłym tygodniu idę do lekarza, może się dowiem od kiedy po cesarce można zacząć ćwiczyć, żeby się jakoś pozbyć szybciej tego flaczka...

w przyszłym tygodniu idę do lekarza, może się dowiem od kiedy po cesarce można zacząć ćwiczyć, żeby się jakoś pozbyć szybciej tego flaczka...
koriander
No wlasnie ta galareta...brzuch mam maly ale taki dziwny w dotyku i w ogole jakos tak niezbyt atrakcyjnie wyglada
na razie oklepuje kremem i cwicze napinanie miesni bo podobno brzuszki dopiero po 6 tyg dozwolone.

reklama
magdalena79
ja też mam krechę, a na brzuszek używam pasa poporodowego, super sprawa, polecam