a ja po porodzie mialam kupke zolta i bardzo zadka przez 3-4 dniA wiecie co połog połogiem i krew krwią ale nikt mi nie powiedział, że moja kupa będzie 18 dni po porodzie nadal wyglądała jak dziecięca smółka! Ile to potrwa?

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a ja po porodzie mialam kupke zolta i bardzo zadka przez 3-4 dniA wiecie co połog połogiem i krew krwią ale nikt mi nie powiedział, że moja kupa będzie 18 dni po porodzie nadal wyglądała jak dziecięca smółka! Ile to potrwa?

, ja to myslalam zejuz po mnie, teraz sie sypie 

. Tym tekstem to tylko wszystkich rozbawilam 
tych szwów wewnętrznych się nigdy nie zdejmuje tzn nikomu nie zdejmują. One muszą sie same rozpuścić. U mnie trwało to 2 tygodnie, ale cale szczęście pętelki poodpadały trochę szybciej, bo to one mi najbardziej przeszkadzałyKurcze wczoraj podczas siedzenia poczułam takie jakieś ciągnięcie, mykam do łazienki, z pomocą lusterka, dowiedziałam się, że położna nie zauważyła chyba, że mam szwy również wewnątrz, tzn na pewno mam "tam" pętelkę. W poniedziałek mszę do niej zadzwonić bo nie wiem kompletnie, czy one same się rozpuszczą, czy trzeba je rozciąć????????? Ogólnie szwy zewnętrzne same mi się rozpuściły, więc może tym się zasugerowała. Mam nadzieję, ze to, ze do tej pory nie zostały ściągnięte, nie będzie miało wpływu na gojenie się rany.................

;-) ja poczekalam az sama przyjdzie i wyjdzieTylko tej cholernej kupy boje sie jak nigdy hehe... no ale mam nadzieje ze juz niedlugo sie przemoge ;-)
nie parlam tylko powoli dalam jej sie samej ewakuowac a potem to juz z kazda bylo latwiej....
;-)