• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pomocy Gruda żółtego śluzu

nowamloda12

Fanka BB :)
Dziewczyny pomocy.. dziś wybił 13tc,właśnie po podtarciu się, na papierze została gruda żółtego śluzu (tak zbita gruda) nic mi nie dolega,wcześniej tylko biało przezroczysty wodnisty śluz.. co to może być ? Nie ukrywam przestraszyłam się bardzo..

reklama
Przede wszystkim powiedzieć o problemie swojemu ginekologowi.
. I to nie tylko wtedy, kiedy upławom towarzyszy swędzenie, pieczenie, przykry zapach (w takiej sytuacji niezbędna jest pilna wizyta u specjalisty!), ale również wtedy, kiedy żółte upławy w ciąży nie dają żadnych innych objawów. Najprawdopodobniej, by rozwiać ewentualne wątpliwości, lekarz wykona posiew z pochwy. Pobranie wymazu z pochwy pozwoli na zbadanie go pod mikroskopem. Wykaże, czy w drogach rodnych nie rozwija się zbyt dużo bakterii lub czy nie doszło do infekcji intymnej. W ocenie sytuacji pomoże również wywiad oraz badanie ginekologiczne.

Hej. Dzisiaj po wstaniu z łóżka poczułam jak coś cieknie mi po udach, poszła do łazienki, zebrałam to papierem toaletowym. Miało konsystencję śluzu, ale bardzo bardzo rzadkiego. Kolor biało-zółty. Po ubraniu bielizny mam na niej żółte ślady. Bardzo sie przestraszyłam. Czy to może być cos niepokojącego? Czy taka ilość wydzieliny jest możliwa?! na codzień nie mam takich upławow. Biorę dupshaston 2xdziennie. Macie tak czasem na tym etapie ciąży? Dzisiaj zaczynam 13tc.

Miewalam w kazdej ciąży zoltawy sluz na zmiane z kremowym. Czasem lekko rozciagliwy się trafił (ja nie bralam progesteronu) Slady na bieliznie zolte biale. Ja nigdy nie mialam zadnej infekcji wiec tez nie bylo to dla mnie nic niepokojacego ale ty z lekarzem swoim mozesz oczywiscie porozmawiać choc mysle ze nic sie nie dzieje:)

Teraz spojrzałam kaha zes odswiezyla stary watek. U mnie tez sie lało czasem bardzo duzo rzsdkiego sluzu. Ogolnie w ciazach nadprodukcja. Ale jak pisałam. Skonsultowac sie mozesz

reklama
reklama
Po wstaniu z łóżka tym bardziej. Jak lezysz to to sie tam Zbiera.
A nie bylo nic wczoraj z mezem?
I czy dalej leci? Trzeba obserwować.
Nie, mam tylozgięcie macicy i ginekolog zasugerowała żeby się wstrzymać do conajmniej 14tygodnia... także na razie post!
Ogólnie na bieliźnie nie mam większych śladów w ciągu dnia, a dzisiaj coś takiego. Ilość była spektakularna 🧐 oczywiście już przeczytałam o pęknięciu pęcherza płodowego i zaliczyłam atak paniki.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry