• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Pomocy Gruda żółtego śluzu

nowamloda12

Fanka BB :)
Dziewczyny pomocy.. dziś wybił 13tc,właśnie po podtarciu się, na papierze została gruda żółtego śluzu (tak zbita gruda) nic mi nie dolega,wcześniej tylko biało przezroczysty wodnisty śluz.. co to może być ? Nie ukrywam przestraszyłam się bardzo..

reklama
reklama
Nie, mam tylozgięcie macicy i ginekolog zasugerowała żeby się wstrzymać do conajmniej 14tygodnia... także na razie post!
Ogólnie na bieliźnie nie mam większych śladów w ciągu dnia, a dzisiaj coś takiego. Ilość była spektakularna 🧐 oczywiście już przeczytałam o pęknięciu pęcherza płodowego i zaliczyłam atak paniki.
Najważniejsze jak sytuacja wyglada dalej ale zapewne to po prostu śluz. To tez będzie sie zmieniać. Tak jak mowie. Ja w pewnym momencie mialam tyle ze czualm jakbym sie posikala a potem Spokoj. Ibtak w kółko macieju co nie znaczy ze mamy sie nie obserwowac i sprawdzac jesli coś nas wlasnie zaniepokoji. Pekniety pecherz plodowy czy sączenie się wód bedzie sie wzmagać

Najważniejsze jak sytuacja wyglada dalej ale zapewne to po prostu śluz. To tez będzie sie zmieniać. Tak jak mowie. Ja w pewnym momencie mialam tyle ze czualm jakbym sie posikala a potem Spokoj. Ibtak w kółko macieju co nie znaczy ze mamy sie nie obserwowac i sprawdzac jesli coś nas wlasnie zaniepokoji. Pekniety pecherz plodowy czy sączenie się wód bedzie sie wzmagać
Ale autorka nie ma gęstego śluzu tylko rzadki. Oczywiście, że może to być normalna wydzielina w ciąży, ale nikt jej tutaj nie zdiagnizuje. A zapewnienia, że to "zapewne śluz" i że "może iść do lekarza" to trochę nieodpowiedzialne. Mogą to być wody płodowe (nie zawsze ciekną! Czasami kobiety nawet nie zauważają, że wody się sączą), a może zaczynać się infekcja. W takiej sytuacji raczej konsultacja z ginekologiem jest wskazana.

Ostatnia edycja:
Ale autorka nie ma gęstego śluzu tylko rzadki. Oczywiście, że może to być normalna wydzielina w ciąży, ale nikt jej tutaj nie zdiagnizuje. A zapewnia, że to "zapewne śluz" i że "może iść do lekarza" to trochę nieodpowiedzialne. Mogą to być wody płodowe (nie zawsze ciekną! Czasami kobiety nawet nie zauważają, że wody się sączą), a może zaczynać się infekcja. W takiej sytuacji raczej konsultacja z ginekologiem jest wskazana.
Mam dzisiaj prenatalne, wszystkiego się dowiem... ☹️ dzięki mimo wszystko, chyba za bardzo się przejęłam 🙁 czasem mam wrażenie że ta ciąża mnei przerasta, ciągle jakieś zmartwienie....

Mam dzisiaj prenatalne, wszystkiego się dowiem... ☹️ dzięki mimo wszystko, chyba za bardzo się przejęłam 🙁 czasem mam wrażenie że ta ciąża mnei przerasta, ciągle jakieś zmartwienie....
To się świetnie składa, że masz dzisiaj wizytę.. lekarz Cię obejrzy i będziesz wiedziała na czym stoisz 🙂

I na pewno Cię nie przerasta 🙂 to naturalne i normalne, że się martwisz. W końcu nie chodzi tylko o Ciebie, ale również o dziecko. pamiętaj lepiej o jeden raz skonsultować się ze specjalistą, niż za mało. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze 🤞🤞 daj znać po wizycie 🙂

Rozumiem cie doskonale choć kiedy bylam w ciazy pierwszy raz to z internetem mialam bardzo malo wspólnego więc wiele stresu mi to zaoszczedzilo a też miałam pare Przygód😳. W kazdej kolejnej choc wiecej sie rozumie danych dolegliwości to ten internet w wiekszosci przypadków zamiast uspokajac to jednak nakreca😫..
4 ciaza i bety nie robiłam. Jakos Lepiej mi.
I wiadomo ze kumulajaca wieksza kiedy zbieraja sie kobietki z przykrymi historiami w jednym miejscu i lepiej nie czytać bo w niczym to nie pomoze.
A juz napewno internetowe diagnozy. Od razu dzwonic do Lekarza
Trzymam kciuki za prenatalne❤️

reklama
Właśnie wróciłam z prenatalnych i z dzieckiem wszystko dobrze 🥰 badania ginekologicznego nie miałam, ale mam wizytę u swojej ginekolog w poniedziałek. Dalej bez żadnych innych objawów. Więc to chyba nic niepokojącego. Pytałam lekarza na badaniu i powiedział ze to się zdarza a poziom wód jest dobry, więc to raczej nie to bo przy tak młodej ciąży każdy ubytek byłby zauważalny.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry