reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pomocy !! Plamy na ciele

reklama
Spróbuj ten krem jeśli nie używałaś. Nam pomógł ale plany były mniejsze i skóra jak tarka.

Załączniki

• Screenshot_2022-02-28-14-17-46-420_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-02-28-14-17-46-420_com.android.chrome.jpg
    219,4 KB · Wyświetleń: 76
Testy robi się nawet mniejszym dzieciom. Moja córka miała 8 miesięcy już była po testach. Oczywiście nie wszystko nam wyszło ale wiekszość tak . Ważna też jest obserwacja. Jeśli podejrzenie białka mleka krowiego - to wykluczenie z dziecka diety jak i z Pani ze względu na KP wszystkiego co zawiera BMK. Głupie parówki mają. Alergen potrafi do 2 tygodni się utrzymywać w organizmie. Z moich obserwacji mogę stwierdzić że leki przeciwalergiczne pomagają całkowicie wyleczyć ale warunkiem jest odstawienie alergenu. Bo jeśli ciągle jest podawany to cudów nie będzie. U córki podobnie wyglądało ciałko. No i swędziało. Ogólnie zmiany AZS swędzą. Pediatra nie skierował z takim ciałkiem do alergologa ?

Dobrze mówi. Testy przed 3 rokiem życia są niewiarygodne.

Piszesz o natkłuszczaniu. A próbowałaś zasuszać?
Może i są niewiarygodne ale mogą też znaleźć główny powód.
Znajomi poszli z kilkumiesięcznym dzieckiem i wyszło że ma silną alergię, więc coś tam te badania jednak mogą pomóc, chociaż nakierunkować .

Może i są niewiarygodne ale mogą też znaleźć główny powód.
Znajomi poszli z kilkumiesięcznym dzieckiem i wyszło że ma silną alergię, więc coś tam te badania jednak mogą pomóc, chociaż nakierunkować .
Ale nigdzie nie napisałam, że nie można robić wcześniej. Tylko, że lekarz powiedział prawdę. U nas silna reakcja na jajko. A testy nic nie wykazały.

Fajnie, że u znajomych pomogło. Jednak nie zawsze tak jest.

Wg. Lekarza, który prowadził mi dziecko wysypka jest wynikiem głównie alergii pokarmowych i kontaktowych. Rzadko kiedy wziewnych. Więc najskuteczniej znajduje się przyczynę wykluczając potencjalne alergeny.

Testy robi się nawet mniejszym dzieciom. Moja córka miała 8 miesięcy już była po testach. Oczywiście nie wszystko nam wyszło ale wiekszość tak . Ważna też jest obserwacja. Jeśli podejrzenie białka mleka krowiego - to wykluczenie z dziecka diety jak i z Pani ze względu na KP wszystkiego co zawiera BMK. Głupie parówki mają. Alergen potrafi do 2 tygodni się utrzymywać w organizmie. Z moich obserwacji mogę stwierdzić że leki przeciwalergiczne pomagają całkowicie wyleczyć ale warunkiem jest odstawienie alergenu. Bo jeśli ciągle jest podawany to cudów nie będzie. U córki podobnie wyglądało ciałko. No i swędziało. Ogólnie zmiany AZS swędzą. Pediatra nie skierował z takim ciałkiem do alergologa ?
Nie, tylko do dermatologa a póki co każdy dermatolog poleca innego bo mówi ze sam nie wie co to i czemu leczenie nie daje efektów ( chodzimy prywatnie)

reklama
Do góry