reklama

Poradnik Mamuśki

My też dziś na spacerku byliśmy, ładnie mały pospał na tym chłodzie. Szkoda tylko, że ja dłużej nie wytrzymałam, bo pewnie jeszcze by pociągnął :-)
Smarujecie dzieciom buzię przed spacerkiem? Jak tak to czym? Idą chłody i mrozy, muszę mu w końcu coś ochronnego kupić...

Natt muszę spróbować z tym kremem bambino, bo też się małemu ciemieniucha pojawiła

Karola barwo za pierwsze odłożenie w nocy i super, że Ci ładnie zasnął. Oby tak dalej :tak: No i dobrze, ze już się kapieli nie boi :-)

Mój maluszek śpi w bodziaku z krótkim rękawem i na to pajac i śpiworek. Ciepłolubny jest jak my, a w sypialni mamy 19-20 stopni.

Zazdroszczę tym, które już podawać mogą słoiczki. Dzisiaj znów musiałam przed spacerem podać mm, bo piersi były puste a mały buczał...:shocked2:

reklama
Tonya my mamy z IWOSTINu z lipidami na zimę
używa go cała nasza trójka:) Już 2 rok go mam i mogę polecić.
A ile Ci wypija mm?

Ja już dziś parę słoiczków owocowych z gerbera kupiłam.

Jutro mały zostaje z babcią, tata do pracy, a mama na zakupy ciuchowe. Małemu parę bodziaków z H&M- jak dla nas najlepsze, a on rośnie w oczach i coś- cokolwiek:) dla siebie.

Jak to jest z tymi centylami, bo mój mały wagowo jest między 10-25 tak mi wyszło na jakiejś stronie, a wzrostowo w 75. I ta waga powinna mnie martwić?

I jeszcze jedno jak podajecie wodę, herbatkę, mleko to jakiej wody używacie i czy gotujecie ją?

karolaola - ja dokarmiam mojego małego mm przyrządzonym na przegotowanej wodzie "Żywiec Zdrój", nie podaję z kranu gdyż mam tam fatalną wodę :crazy:, w każdym razie z kranu czy źródlana moim skromnym zdaniem powinna być bezwzględnie przegotowana, ponieważ woda butelkowana pod względem czystości mikrobiologicznej bywa gorsza niż kranówa :wściekła/y:

Gorąco namawiam wszystkie mamy które podają źródlaną wodę dzieciom, aby ją gotować :happy:

Karolaola mój starszak cały czas był/jest wzrostem powyżej 97 centyla a wagowo 50. Zawsze miałam adnotację, że za duża różnica w tych centylach. To się w************łam, bo dzieciak był ok. Przyniosłam pediatrze fotkę męża jak był mały(bo on klon ojca) i się odczepiła. Hehehehehe. Teraz tylko pisze: niedowaga w nawiasie rodzice szczupli hyhyhyhy.
A tak poważnie to najważniejsze jest aby tendencja się utrzymywała czyli jak wzrost 75 to w tej okolicy powinien rosnąć cały czas . To samo z wagą. Zastanowienia wymaga spadek lub wzrost duży któregoś parametru.

Nikos ja też chciałam zaszczepić na rotawirusa ale pielęgniarka mnie zmyliła i już było za pózno... W tym wieku to już powinien drugą dawkę dostać... Więc od grudnia szczepię na pneumokoki.

LANA Mikołaj niecałe 7kg, ubranka 68

karolaola ja na gotowanej Żywiec. Po 6 miesiącu przestanę gotować.

CZEŚĆ MAMUŚKI
kRYSTIANO OD WCZORAJ TROSZKE PODKASZLUJE I KICHA,ale co się dziwić skoro najpierw starsza córa była chora teraz przeszło na mnie i chyba wskakuje na młodego ,zaraz podam mu wapno i cebion mam pytanko co wy podawałyście na takie przeziębienie kaszelek i kichanko kupię jeszcze tą maść którą polecała Nat PULMEX BABY boję się aby w coś większego się to przeziębienie nie rozwineło:-(:-(

LANA ja daję malutkiej 3*2,5 ml wapno (sanosvit) i maść majerankową pod nosek na katar.
U nas też mały chory, ja kaszlę jak gruźlik to i mała cosik złapała, biedulka.

reklama
Dzięki Nikos:-)-ja właśnie młodemu zapodałam przed chwilką wapno mam to samo co ty:tak:maść majerankową też mam ale Krystiano jak na razie katarku jeszcze nie ma ale pewnie dostanie bo kicha na potegę zresztą mi z nosa kapie jak z kranu to trudno aby on nie dostał tak się zastanawiam co można mu podać na kaszelek ???? może któraś z Was już coś podawała ?????

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry