reklama

Poradnik Mamuśki

aaanka84 a czemu chcesz oduczyć małego picia na leżąco? Ja jak czasem podam MM to mój mały leży na ręce ale też ma główkę wyżej niż nogi, więc chyba nie ma różnicy czy na rękach czy na leżąco. Może mu wygodniej.

reklama
Hej Kochane,
Ja tylko na sekunde wpadłam przeczytać co u Was i chciałam Wam polecić( ja stosuje u calej mojej trójki) maść PULMEX BABY. Rewelacyjna przy wszelkich infekcjach, gdy jest katar,kaszel itp. Teoretycznie stosuje ją się od 6mc zycia,ale my stosowalismy juz u 2 miesięcznych bliźniaków i nic im nie było. POza tym tak nam lekarz poradził,tylko kazał wziąć jej naprawdę malutko i posmarować klatke pierś. i plecki. Cuuudnie działa i dzieciaczki szybciej wracają do zdrowia a co b.wazne lepiej im się oddycha po tej masci.

aanka84, a może spróbuj karmić go na jakimś bujaczku. Ja tak czasami robię. Nie wiem co ci poradzić.

Mój mały zamiast podnosić główkę jak go 3mam za rączki do siadania to podnosi pupę i przez to nie może usiąść. Nie wiem jak to zmienić.

moniek83 malego karmie w wozeczku, albo w łozeczku rece odpadaja nie chce i juz. nic Ci nie poardze bo my jestesmy na poczatku z lezeniem na brzuszku JJ w styczniu idziemy na 3 dni do szpitala i musze nauczyc malego jesc na rekach. A co do bebiko to chyba nie jest najlepszy wybor o 19 powrocily kolki i problemy z kupa wrrrr..... chyba znowu uruchomie laktator
A co do plumex baby to tez nam zalecila lek z tym ze polecala zeby tylko plecki smarowac co lekarz to zalecenie i to nie wielka iloscia

Ankaa cieszę się, że postępy u małego J moja po zmianie mleka zaczęła więcej razy odbijać po jedzeniu i ulewać więcej. Trwało kilka dni i się przyzwyczaiła. Moja wcina Bebiko nic jej nie jest i nie było.
A od kiedy podajesz tylko bebiko?

Co do karmienia to jak moją biorę na kolana i na leżąco to ostatnio się wnerwia bo ta pozycja chyba z usypianiem się kojarzy, ale jak dostanie butlę to już ok. Czasem daję jej jak siedzi-półleżąco w leżaczku.

Od wczoraj podaję jej do jednego mleka odrobinkę kaszki J aa no i wprowadziłam jej nową herbatkę malina z dziką różą, hihihi w sobotę 1 raz piła-wytrąbiła jednym duszkiem ;-)
Saga powodzenia u lekarza, oby było git.
Nikoś a byłaś z nią u lekarza? Moja jak miała tylko katarek to do szczepienia została dopuszczona, bo ponoć karar nie jest przeciwwskazaniem. Zdrówka!

Natt maść mi znana. Używałam przy starszym. Teraz jeszcze tfu, tfu nie było potrzeby.

moniek spróbuj małego nie nosić w ogóle przodem do siebie. Tylko tyłem jego plecki o twoją klatkę. Pozycja przodem bardzo usztywnia maluchy w kręgosłupie.

aaanka może musi minąć kilka dni zanim 'zaakcepyuje' organizm bebiko. Choć często się zdarza, że trzeba przejść na coś innego. Moja siorka musiała zmienić bebiko na bebilon.

reklama
Odeszłam trochę od mojej lekkostrawnej diety i dziś znów ulewanie, niespokojny sen i kiepski humor u małego przez pół dnia - eh...wracamy do dyscypliny żywieniowej. W dodatku jadł przez to mniej w dzień a po kąpieli jak się przyssał to opróżnił obie piersi i czekał na następne...:eek: no to dostał...butlę z mm i wypił 120 ml!!!!!:szok: On ma chyba większe potrzeby niż moja produkcja mleka...

Aanka a próbowałaś pozycję do karmienia spod pachy? Bo wtedy dzieci bardzo łatwo łapią pierś i lubią tą pozycję bo jest wygodna do jedzenia

Moniek a podnosi główkę w leżeniu na brzuchu? Może jest za wcześnie na podciąganie do siadu? Może kark musi się bardziej wzmocnić na brzuchu i wtedy będzie mu łatwiej...

Nikos ​ja bym poczekała na pełne zdrowie dziecka, szczepienie nie zając...

Sagaa zdrówka dla małego i wpadaj do nas częściej :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry