reklama

Poradnik Mamuśki

aankaa i JJ - jak dlugo mozna stosowac te krople euphorbium?
z tego co wiem zwykle krople typu nasivin nie dluzej niz 2-3 dni, bo wysuszaja sluzowke. euphorbium jest homeopatyczne i na bazie wody morskiej i ponoc nie wysusza ale nie jestem pewna jak czesto i jak dlugo moge uzywac... nie pytam mojego lekarza, bo jest on generalnie wrogiem wszelkich lekarstw jesli nie sa one konieczne - jest to dobre, bo nie lubie takich, co to antybiotyk na wszystko przepisuja, z drugiej str. jak maly sie meczy a fridy nieznosi, to sie wspomagam euphorbium i nawet nie wspomnialam mojemu lekarzowi o tym, bo by sie krzywil... moze zle robie i rzeczywiscie tylko woda morska i frida... co wy na to?

reklama
Ja przy starszym stosowałam i do 6 tygodni. Tak zalecał lekarz. On nie 'uzależnia' i nie powoduje, że się nos przyzwyczaja. A w długim stosowaniu ładnie 'odbudowuje' śluzówkę. A u nas miał co odbudowywać, bo Fran miał non stop zielony katar jak poszedł między dzieci. Teraz za to też ma spływającą wydzielinę i chyba wyciągnę krople sinupret....rewelacja dla starszych dzieci. Czas stosowania i do 2 m-cy.....pięknie oczyszcza nos i leczy sluzówkę. Nam poleciła laryngolog.

Myszko,to ja uzywam zupełnie inny linomag( w pudełeczku 50ml) i tam nie ma kwasu borowego,za to jest tłusty i zdecydowanie na zimę się nadaje:). Spróbuje ci linka załączyć z takim jaki ja mam:).
Kwas borowy nie jest dobry bo z tego co mi tłumaczył pediatra on się kumuluje w organiźmie a jego nadmiar jest toksyczny.O! to tyle ja wiem na ten temat.

juz mam: http://allegro.pl/linomag-bobo-a-e-krem-dla-dzieci-i-niemowlat-50ml-i1926286747.html

Ostatnia edycja:
miriam liba u Igorka stosowalam okolo tygodnia lekarz nie mowil mi o jakis ramach czasowych tak jak przy nasivin.
Dziewczyny mam pytanie, dokarmiam a w sumie jak karmie Bebilonem Comfort po tym mleku kupy sa zolto-brazowe i troche smierdza czy ktoras z WAs tez karmi tym mleczkiem?? Z ttego co pamietam to chyba Karolap chyba dokarmiasz jak u Was wygladaja kupy.
I jak wyglada nietolerancja laktozy moze ktorys Maluszek to mial??
Bylismy u lekarza w czwartek i sie dowiedzialam ze przedluzajaca sie ciemieniucha moze swiadczyc o jakiejs alegrii, wrrrrr

Aanka ja podałam kilka razy i od tego momentu nie mamy kupy codziennie tylko raz na kilka dni. Są żółte i taka konsystencja gęstego musu mimo, że już nie podajemy to z kupami zmian nie ma. Śmierdzące są strasznie;-)
Tą ciemieniuchą mnie zmartwiłaś, bo u nas jest dalej. Już malutko, ale gdyby nie codzienne zabiegi to byłaby straszna skorupa.

Dzisiejsza noc u nas suuuper. Mały pierwszy raz tak długo spał od 20 do 4.30:-)

Czy wasze dzieciaki też się tak niemiłosiernie ślinią??
Moja mała strasznie się ślini, nieraz leci jej z buźki jakby ząbkowała. A wiem, że jeszcze na ząbki za wcześnie.

U nas też śliny nadmiar. A czy Wasze maluchy też wszystko do buzi pchają? Mój wszystko do dzioba i od razu to tak nerwowo cycka jakby był głodny. I nasze wieczorne usypianie samo w łóżeczku szlag trafił, bo on od razu pielucha do buzi cycka ją i płacze mimo, że najedzony. Usypia na rękach, a potrafił sam...:dry:

O której kładziecie dzieci spać?

reklama
karolaola to my musimy jeszce poczekac zeby organizm dobrze przyjal te mleczko jak nie to czeka nas nutramigem :(, ja tez wyczesuje małemu ta ciemieniuche widocznie Igorki tak maja :)))
Moj tak 2tyg temu sie strasznie sie slinil teraz juz nie, teraz puszcza banki. Niby dzieci slinia sie juz 2 m-ce przed wyjsciem zabkow nikos wcale nie jest zawczesnie nie ktore maluszki maja juz w tym okresie a nie ktorym dopiero wychodza w 10m-cu a nawety pozniej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry