reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Cosmo, możesz wystąpić o zameldowanie w drodze decyzji administracyjnej. Musisz wtedy zamiast wypełniać ten mały formularzyk co jest tam zgoda właściciela napisać wniosek, takie "podanie" (Proszę o zameldowanie na pobyt stały w (adres) plus uzasadnienie). Uzasadnienie ma być to dowód że tam zamieszkujesz (czyli świadkowie, których mozesz przedstawić, korespondencja jeśli do ciebie przychodzi na ten adres itp rzeczy). Taki wniosek składasz do Urzędu plus 10 zł opłaty skarbowej. I czekasz na decyzję. :happy:

reklama
kasia tyle, że mój ojciec takiej zgody nie da bo nie mamy z nim kontaktu jakotakiego... zresztą on jest typem mojej teściowej

laski oddalam aparat na gwarancji do sklepu, sklep wyslal go do serwisu
odmowili naprawy bo stwierdzili uszkodzenie mechaniczne, odeslali z powrotem do sklepu
dzis go odebralam i niby ok ale musialam zaplacic 38zl za transport mniedzy serwisem a sklepem
czy slusznie kazano mi zapalacic, nikt mnie wczesniej o tym nie poinformowal
chyba klienta nie powinno interesowac czy serwis jest na zapleczu czy 500km dalej?

no to dziwna sprawa ja pracuje w serwisie komputerowym i rzeczywiscie my wysylamy kompy do wawy ale nawet jesli stwierdza sie uszk. mechaniczne nikt za to nie placi w sensie klient i zawsze infoemujemy ze wysylamy kompa a nie robimy go na miejscu, nie wiem jak to wyglda z prawnego pkt. widzenia ale moge popytac szwagra...no chyba ze ktos mnie uprzedzi z odpowiedzia ;)

Nieistotna, ty reklamujesz z uwagi na umowę ze sklepem i g... cię obchodzi gdzie jest serwis, czy jest serwis, czy serwis im uznał reklamację czy nie. :tak: To ich problem i ich sprawa. :tak: Wg mnie nie musisz płacić za żaden transport, chyba że się tak umówiłaś wcześniej?

Kasia a znajde w necie jakies potwierdzenie na pismie iz nie musze bulic za latanie sprzetu miedzy serwisem a sklepem?

wlasnie gadalam z gosciem z federacji konsumenta i powiedzial iz jest to niezgodne z prawem bo cala procedura gwarancyjna jest bezplatan, nie wazne czy gwarancje uznano za zasadna czy nie
tylko kwestia teraz co sklep na to, jutro do nich zadzwonie lub napisze

reklama
Nieistotna jesli beda cie probowali zwodzic ze to nieprawda to powolaj sie na tego kolesia z federacji a w ostatecznosci ze mozesz im pismo od prawnika dostarczyc, bo niestety podejrzewam ze beda probowali cie zwodzic jakimis bzdurami

Do góry