reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Kulka zachowuj się jak BLONDYNKA! Oni to lubią i może uda się anulować mandat. Trzymam kciuki! :tak:

reklama
Kulka, może ci pomoże fakt, że oni sami z siebie tego nie wymyślają...
Adamowicz i Rada wymyślą "akcję czerwone światło" i prości ludzie ze straży wypisują bzdurne mandaty...
Powodzenia!

ja jestem mega pyskata al niestety przekonalam sie juz nie raz ze z policja trzeba grzecznie etc
trzeba im mowic ze sie przeprasza i przyznac sie ze sie zle zrobilo
jesli delikwent wyraza skruche oni sa zobowiazani dac TYLKO upomnienie
dopiero jak pyskujesz jest inaczej
takze jesli chcesz anulowania mandatu to musisz grzecznie i z pelna skrucha

Kasiu, to nie jest do konca tak...ja mam kolezanke w strazy i oni jak maja taka durna akcje to spisuja ludzi i daja im upomnienia, a nie od razu 250zl-((poza tym chowania sie za kioskiem akcja nie przewiduje...:baffled:
no ale nie wątpie że źródło tego kretynizmu jest gdzies na górze...:dry:

Dziewczyny które znają sie na najtrudniejszym języku świata;-), pomóżcie, bo cipca dostanę z jednym ćwiczeniem.
W życiu nie zrozumiem tych je*anych czasów
Co wstawić w te je*ane kropki???

Napisz czasowniki w odpowiedniej formie czasu Present simple, Present Perfect lub Present perfect continuous:
Rose: Hi,Linda. You (look).....hot and tired, what (you/do)........?
Linda: I (play)......tennis with Paul.
R: Who (he/be) ..........?
L: He (be) ........ my new boyfriend. I (go out with)......... him for a month.
R: (He/be)..........at this college?
L: Yes, (he/be).........here for a year now.
R: (I/not/meet)..........him yet. Why is that?
L: Because he usually (get)............. to college late and (leave)........... early in the afternoon.
R: Why(he/do) .......that?
L:Because he (live)............. a long way away and he often (have)..............problems with the buses.
R: I'd like to meet nim sometime.

Kur*a już nie wyrabiam - wszystko zrobiłam, a to ćwiczenie mnie dobija. :baffled::wściekła/y:

Dziewczyny które znają sie na najtrudniejszym języku świata;-), pomóżcie, bo cipca dostanę z jednym ćwiczeniem.
W życiu nie zrozumiem tych je*anych czasów
Co wstawić w te je*ane kropki???

Napisz czasowniki w odpowiedniej formie czasu Present simple, Present Perfect lub Present perfect continuous:
Rose: Hi, Linda. You look hot and tired, what have you doing?
Linda: I've played tennis with Paul.
R: Who is he ?
L: He is my new boyfriend. I go out with him for a month.
R: Is he at this college?
L: Yes, he is here for a year now.
R: I haven't meet him yet. Why is that?
L: Because he usually gets to college late and leaves early in the afternoon.
R: Why does he do that?
L:Because he lives a long way away and he often has problems with the buses.
R: I'd like to meet nim sometime.

Kur*a już nie wyrabiam - wszystko zrobiłam, a to ćwiczenie mnie dobija. :baffled::wściekła/y:

Chyba tak być powinno... tak mniemam:tak:

dziękuję, dziękuję kochane. No to PRAWIE tak, jak myślałam;-). Jeszcze musze pprzestudiować dlaczego tak a nie inaczej :baffled: - ale pewnie i tak nie zrozumiem:-D
Jeszcze raz dziękuję:tak:

Ja bym w pierwszym powiedziała : What have you been doing? I
I have been playing tennis with Paul.

Poza tym tak samo jak Kate :-)

reklama
Do góry