reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

Kicia moja ciotka sprzedała działkę 680m2 bo przy domku ok 140 m2 okazała się za mała i kupiła 980. Jest zadowolona:-)
Ja mam teraz około 600, miejsce prawie w centrum ale na szczęście nie krępujące. Podwórko za domem, więc kwestia dobrego projektu i już. Garaż mamy oddzielnie - osobny "budynek":-)

reklama
Agaton - dokładnie!!!:tak:

heh tak pisze, ale znam to z autopsji, jak mieszkalam z rodzicami to pamietam jak jesienia grabilam liscie, tylko 2 orzechy + jakies owocowe, ale z tymi orzechami masakra, wiosna i lato staly pod znakiem chwastow, ja nie przepadam wiec dla mnie katorga:baffled:

Kate nasza dzialka ma 1000 metrow czyli 10 arow.
Ale na niej tak naprawde stoja dwa domy. I powiem szczerze, ze jak dla mnie mniejsca jest ok. Jakbym miala zapie rdalac z kosiarkami, jakimis nozycami, wyrywac jakies piep przone chwasy i inne rzeczy na wiekszym terenie chyba bym ci pca dostala. Bo miec ogrodek tzn. utrzymywac w ogolnym porzadku. Jak dom. To nie ma tak, ze sie wszystko samo zrobi.
Moi tesciowie w samym centrum Wrocka maja dzialke 400 m i na niej jeszcze domek. Ogrodka jest malo, ale w zupelnosci wystarcza. Naprawde.
Ja osobiscie nie jestem zwolenniczka duzych ogrodow. No jedyny plus to, ze nie zagladaja sasiedzi. Ale to tez zalezy od miejsca.

wielkie dzieki dziewuszki!!
jak wam sie jeszcze cos nasunie to wszystkie uwagi i rady mile widziane!

Agaton super ten domek! bardzo mi sie podoba!! i dzialka wcale nie taka mala !!!!!!!!!! to napewno tylko 7 arow?? a ile maja pokoi?

Kate nie mamy jeszcze projektu! w zaleznosci od dzialki jaka kupimy! jak bedzie duza - to parterowka jak mala to parterowka z uzytkowym poddaszem! cos tam juz przegladalismy ale nie chce sie wkrecac skoro nie mamy jeszcze ziemi! jak bedzie napewno sie pochwale!

Pingwinek Kate z ta kosiarka mowie calkiem serio!!!!!! tez bylam w szoku ze takie cos wymyslili! po koszeniu sama wraca do bazy dokujacej! i wlaczac ani wylaczac nie trzeba tylko sie ja programuje o ktorej godzinie ma kosic i sama sie wlancza i zapiernicza!! moj wujek tym handluje!

To juz wiem:tak::tak::tak:
mam porównanie;-)

Jeżeli działka ma 7 arów /to jak widziałam działkę Nonka/ to jest w miarę OK!!!
jak dla mnie of kors

Kicia ostatnio siostra J wlasnie mowila 700m2, w domku kuchnia z jadalnia, salon, dwie sypialnie, 2 lazienki, jedna b. duza, druga mniejsza, jest tez przejscie do garazu i w tym przejsciu jest mini kuchenka robocza, garaz i pomieszczenie na piec ktory ogrzewa chate...jak mowilam 130 m2 + garaz

sami nie wiemy co lepsze:
mniejsza dzialka ale w miescie, wszedzie mozna dojsc z buta ale blisko sasiedzi
czy
wieksza poza miastem ale konieczne auto do poruszania!

ciezki dylemat!
ja raczej mieszczuch jestem ale tez bym chciala miec troche ogrodka!!!!!!

ech...

Agaton bardzo zgrabny ten domek jak dla mnie bomba! dzialka wydaje sie naprawde spora jak na 700m!
my chcemy 5 pokoii po jednym dla dzieci, sypialnia, salon, ala gabinet!

reklama
Kicia jest naprawde sporo miejsca :tak: oni to maja generalnie super miejscowke z tym domkiem, to jakies 4 km od swarzedza, totalna wiocha juz niby, ale z drugiej str. maja blsko zjad na autostrade i migiem sa w centrum Poznania, bo bez korkow itp. ale oni maja dwa samohcody itp. poza tym nie maja dziecie, a jak planujesz dzieci to trza pomyslec o dojazdach do przedszkola, szkoly itp

Do góry