reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

reklama
Dom moich rodziców stoi na działce 1000 m, dom tez sporawy. I jest ogródek, duży taras, oczko, trawnik sporo miejsca wydzielonego dla psa. Krótko mówiąc miejsca sporo na wszystko :tak:

1 ar to 10x10m czyli 100m2:-D:-D:-D:-D

Kicia 700m2 to jak dla mnie mało. Działka minimum 1000 m2 jest ok. Na taki domek. To tak ode mnie.;-)

Czyli, że to 700m2 czyli np. 35x20
to nie jest tak mało
Nonek - a ile wy macie arów?
bo ich działkę widziałam
i miałabym porównanie oczne:-D

My jesteśmy też zwolennikami dużych działek - 1500 m2 minimum, a najlepiej 2000m2. A to dlatego, że takie działki graniczą z działkami budowlanymi i często widać jak ludzie budują sąsiadowi domy przy płocie... Jak masz dużą działkę, to jest gdzie uciec od sąsiada i jest przestrzeń. Rodzice D. mają 1600 m2. Kupili dwie działki, bo tam były po 800m2. No i ich dom jest na jednej 800 - generalnie ledwo się tam mieści, jest ciasno. Dom ma 350m2 ale piętro i piwnica w tym, więc gdzieś 150 m parteru plus garaż (taki łączony z domem). I jest tak że jest po 1.5 m dookoła z trzech stron i mały ogródek. Gdyby nie ta druga działka, to by mieli trochę sąsiadów w oknach.

Aaa, jak masz duża działkę to też możesz myśleć np. o ogrzewaniu olejowym czy oczyszczalni przydomowej, co na małych działkach raczej odpada

My mamy działkę 18 arów (1800 m2) i jak dla mnie to za dużo.
Co tydzień trzeba poświęcić cały dzień na latanie z kosiarą, Andrzej sie wczuwa w sianie marchewek, pietruszek i innych takich w ilości dla 20 osób - trzeba to plewić całe lato,
I jeszcze mamy duży sad.
Jak ktoś uwielbia grzebać sie w glebie to ok. Jak nie - polecam połowę tego;-):tak:

reklama
Do góry