reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Porady prawne, społeczne i inne... dla Mamuś i nie tylko...

moim zdaniem to wiele zalezy od ludzi!!

my mielismy w swoim zyciu 3 spolki:
1. piotrek z kolega z liceum 0 - ok
2. ja z piotrkiem - ok do tej pory
3. my z chrzesnym olafka - ok do tej pory

jak ludzie sie dobrze dobiora to tacy wspolnicy moga sie dobrz inspirowac i motywowac co tylko na lepsze wplywa na wspolke!!
bardzo wazne jest zebyu wiekszosc spraw omowic wczesniej zanim sie zacznie interesy!!!!!!!!!

Kasiu na odp na twoje pytanie to albo bedziemy budowac dwa alebo wogole calkowicie osobno!
ci nasi znajomi znalezli dzialke fakt sliczna ale dla nas juz zadaleko (kolo 10 km od dzierzoniowa).
no zobaczymy!
jedno jest pewne zdecydowalismy ze chcemy sie budowac!!!!!!!!! i przez wakacje musimy kupic dzialke i kolo jesieni pomalu ruszac z praca!!

reklama
Kicia - super, że zdecydowaliście się na budowę!!
To jest okropne, straszne, wykańczające - ale jak już w końcu się wprowadzasz do własnego wymazonego domku z własnym gruntem za drzwiami - to jest cudne uczucie.

I ja radzę: jak najbardziej budujcie się obok siebie, ale naprawdę lepiej dwa osobne - to co zaoszczędzicie to i tak będzie śmieszna kwota w porównaniu do kosztu całej budowy, a jednak ta wspólna ściana nie będzie was dzielić.

Dzieki Dita!!
no juz raczej zostaja dwa osobne ... przegladam projekty i takie male domki pojedyncze sa sliczne!!
nie wiem tylko ile metrow??
hm... jakies 5 pokoi by sie zdalo:
-salon
-sypialnia
-pokoj Plumka
-pokoj Plumki jak kiedys bedzie :-)
-biuro
no i moze dla gosci :confused:

To najlepiej szukaj takiego z mieszkalnym poddaszem - zawsze jakieś trzy pokoje w poddaszu się spokojnie zmieszczą. zresztą ja uwielbiam pokoje z krzywym sufitem i oknami dachowymi... i jeszcze ten widok na góry....
Uroczyście obiecuję ze was odwiedzę w nowym domku:tak:

Dita ja mam mieszkanie "na poddaszu", okna polaciowe, krzywe syfito-sciany.
Nasz glowny dom ma 170 lub 180, drugi domek ma 100 + poddasze. Na szczescie sprzatanie tylko bede miala w jednym, drugi od czasu do czasu. Im wiekszy dom, wiecej sprzatania, nie wspominajac o kosztach utrzymania.

no myslelismy tak kolo 150 :tak:

Dita oczywiscie serdecznie zapraszam!! jeszcze nie wiem czy bedzie widok na gory bo to przetarg jest ale do gor i tak rzut beretem!!!!!!!!

dziewczyny potrzebuje rad pliss...
ciagle szukamy tej nieszczesnej dzialki :wściekła/y:

maz chce duza ja nie koniecznie!
powiedzcie jakie dzialki macie - ile arow?
czy chcialybyscie wieksze lub mniejsze?
w gre wchodzi parterowka ewentualnie parterowka z uzytkowym poddaszem max 150m i garaz.
jest dzialka 7 arow ale P mowi ze to malo, sama nie wiem!!
chcialabym ogrodek , jakis maly plac zabaw dla Plumka, latem basenik miejsce na grila z altanka...
juz mam straszny metlik w glowie!!

pomozcie...!!! :hmm:

reklama
Do góry