reklama
nonek
Grudniowe mamy'06 przywodca babinca w domu!
beza ja osobiscie pierwsze slysze o dwoch ttygodniach wolnego. Przestudiuj kodeks pracy, twoj maz mimo umowy o dzielo jest oficjalnie traktowany jako bezrobotny. Wiec tym bardziej nie sadze zeby takie wolne bylo. Zreszta wieczorem bedzie Kate ( zna sie na tym) to ci powie.
Powodzenia z porodem zycze. Cesarka to nic strasznego, ja mialam dwie. Bylam sama w pierszych okresach zycia dzieci i spokojnie daje sie rade:-).
Powodzenia z porodem zycze. Cesarka to nic strasznego, ja mialam dwie. Bylam sama w pierszych okresach zycia dzieci i spokojnie daje sie rade:-).
maja_1980
grudniowa mama '06
Do tego dwutygodniowego macierzynskiego dla ojcow to chyba sie dopiero w naszym kraju przymierzaja. Tak przynajmniej wczoraj w tv slyszalam.Ale poczekajmy na ekspereta Kate.
W Uk od dawna tak jest chociaz moj M nie skorzystal bo i tak okres swiateczny byl i mial wolne.
W Uk od dawna tak jest chociaz moj M nie skorzystal bo i tak okres swiateczny byl i mial wolne.
Ojciec może dostać zwolnienie lekarskie do 2 tyg. od ginekologa prowadzącego ciążę na opiekę nad żoną po porodzie. Ale żeby dostać zwolnienie musi być pracownikiem lub mieć działalność gosp i ubezpieczenie chorobowe.
Jeszcze ewentualnie jest tak, że urlop macierzyński można podzielić i dwa ostatnie tygodnie może wziąć ojciec, ale musi mieć prawa pracownika (umowa o pracę)
Wg. mnie twemu mężowi, beza, nie przysługuje nic niestety.
Jeszcze ewentualnie jest tak, że urlop macierzyński można podzielić i dwa ostatnie tygodnie może wziąć ojciec, ale musi mieć prawa pracownika (umowa o pracę)
Wg. mnie twemu mężowi, beza, nie przysługuje nic niestety.
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: