Jolcia - ja jezeli bede w Krakowie (bo może się okazac ze w Wawie bede rodzic) to tez chyba Narutowicz (chodze do Jankiewicza syna ordynatora) pare razy tam bylam juz jak nie mogl mnie pzryjac w gabinecie i do ojca np skierowal.
secreto - zgadzam sie jak porod bez komplikacji i dziecko zdrowe to wszedzie jest ok; jezlei chodzi o opieke noworodkowa to 3 stopien ref maja tylko kopernik, ujastek no i dla samego dziecka prokocim wiec jeszcze ujastka rozwazam ale do narutowicza mam 1km a musze myslec tez o karolince (zeby maz byl w stanie szybko sie przemieszczac miedzy domem a szpitalem)
madzia -ja tez mialam powazne komplikacje po porodzie bo mnie zle pozszywali (abstrahujac od calej syuacji z corka), dziewczyny po cc biegaly a ja przez blisko meisiac powloczylam jedna noga, nie moglam siadac, szwy rozpuszczalne 3 razy mi usuwali, zrobil mi sie bliznowiec od zlego zszycia, a pol roku po porodzie mialam oczyszczanie bo cos tam przeoczyli
i teraz mam mieszane uczucia czy cc czy sn (choc moj sn byl mozna powiedziec lajtowy bez zniecz, na oksy od podpiecia 4,5h ale tak fakt to z 2,5) zobaczymy jeszcze mam sporo czasu
aga85- tez boje sie cc wlasnie przez znieczulenie bo jest w kregoslup a ja mam rozszczepienie i jestem pod stala opieka por rehabilit wiec wolalabym uniknac ale najwazniejsze zeby dla dziecka bylo dobrze
karolinusia - najgorsze sa chyba porody gdzie jest to meczenie sie z sn ktore pozniej konczy sie cc