reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Hej :)
zaraz chyba zwariuje...spac nie mogę a dzisiaj miałam wyjątkowo aktywny dzień. Myślałam że coś się zacznie dziac a tu cisza...:(
Jutro mam w planach pieczenie pierniczków :) chciałam zrobic pierogi i zamrozic ale zrezygnowałam. I tak ich jeśc nie będę...niestety. Pomroziłam sobie kilka obiadów co by miec w chwili słabości bo z doświadczenia wiem że z pomocą róznie bywa...a Moje Kochanie jedyne co umie zrobic to zalac zupkę w proszku heheheh
Katarinka nie właz na krzesła - zwariowałaś!!! Mężuś okna umyje :) Mój umył :)
Pozdrawiam Mamusie :)

reklama
hej laseczki widzę tutaj aż gorąco i czekamy wszyscy na nowe zycia ;)

katarinka dzieki, Helenka już lepiej, czasem jeszcze jakiś gil wyskoczy z noska, ale kataru nie ma. jest aktywna, roześmiana. no i zaczęła mi raczkowac 3 dni temu. nie wiem czy pisałam, ale froteruje podłogi na równi ze szmatą ;)))

co do porodu to ja pamiętam jak mi czop odszedł, a potem jak chodziłam, to mialam ból w pachwinie prawej chyba. w poniedziałek umylam jedno okno, i to tylko przetarłam od wewnątrz. a we wtorek Hesia się pojawiła na świecie. polecam umycie okna, ale ostrożnie bo moze się łożsko odkleic...wiec uwazajcie.

tak piszecie o tych aktywnych skurczach, kopnięciach maluszków....chyba sobie zrobię dziecko haha

UUUUUU jaka cisza...chyba Katarinka pojechała rodzic :)

Ja jeszcze czekam...wczoraj cały dzień bolał mnie krzyż i brzuch tak jakby na okres już miałam nadzieje...

Jak tam wasze Maleństwa dziewczyny??

Hej, hej! Jestem, jestem, u mnie nic się jeszcze nie dzieje. Dzielnie czekam, a że człowiek ze mnie niecierpliwy to kiepsko mi idzie to czekanie. :-D Ostatnio zauważyłam, że mi mleko poleciało, a raczej siara. Zrobiły mi się całe mokre sutki, czyli jeszcze troszkę i będzie poród. Mała dzisiaj jakaś taka wyciszona, nie rzuca się już tak jak wcześniej. Przeciąga się, pokopie troszeczkę, ale jest grzeczniejsza. Dzwoniłam do położnej bo się tyci przestraszyłam, zawsze szogun, a tu nagle leniuch. Położna powiedziała, że nie ma co się bać, dziecko wycisza się przed porodem, ważne że się rusza. Licze ruchy od 9.00 do 12.00 ma być 10kopnięć, no i jest. W środę kolejne ktg. MamoFranusia - jak będziesz miała neta w domu, to wrzuć foteczki Frania z chrzcin. Ciekawe jak wyglądał. :-) Masz dzielniego synka, nie straszne mu szczepienie. :-)Future - super, że Helenka zdrowa i już sobie raczkuje. Masz teraz mega czyste podłogi, ale za to więcej prania. :-) Planujesz drugiego bobaska? Mówią,że najlepiej mieć dzieci w małych odstępach lat, ale to 2x większy obowiązek. tak sobie myślę, że na następne dziecko zdecyduję się za 3-4lata kiedy Amelka pójdzie do przedszkola, ale życie pokaże. ;-)

katarinka ja po porodzie mowilam,ze nie bede miec wiecej dzieci, ale teraz już chcemy.... nawet 2 dni temu test robilam, bo mi sie dni nei zgadzaly...ale dzis okres dostalam. a test oczywiscie negativ ;/

ja bym chciala tak 2 -3 lata różnicy, zeby Helenka miala kompana, a raczej kompankę do zabawy. chcemy z mężem drugą córeczkę ;) i żeby byla tak udana.

dla znudzonych - oto i ona, MOja Helen!

Helenka w chodziku - YouTube

Future Helenka śliczna, a jak śmiga szybko jak przeciąg po mieszkaniu :-)
Najśmieszniejsze, że nie patrzy gdzie jedzie :-D widać, że nie ma prawka ;) ale wszystko przed nią :tak:
całuski dla Księżniczki :*

A oto mój Gucio po kąpieli
i jak próbuje strzelać pierwsze gole z lewej nóżki :tak:

DSC01727 26.11.11 male.jpgDSC01729 26.11.11male.jpgDSC01786 27.11.11.jpg

Pozdrawiam wszystkie Mamusie :*

Czesc dziewczyny,

napiszcie mi proszę ile mniej więcej potrzebuję pieluszek tetrowych i flanelowych oraz do czego je uzywacie.Oczywiście biore pod uwagę, że bede uzywac pieluszki jednorazowe.

Pozdrawiam Was serdecznie i wiernie czytam codziennie Wasze wpisy:).Trzymajcie sie:).

heloł.
Anula - szczerze mówiąc to głównie do ulań a potem do ślinienia. wiec mysle że około 20 powinno wystarczyc,
ja miałam 5 flanelowych, to wykładałam gondole, zeby bylo czysto, latem kładłam na dywanie, zeby mała poleżała, na macie na przykład...ale generalnie...5 starczy.

ja mam trochę więcej ale stosuję też do otulaczy do sikania ;) bo my wielorazowe jesteśmy ;)

oto coś na wieczór do pośmiania ;)

helenka sprząta - YouTube

Ja używam 5 flanelowych i 5 tetrowych. Choć powiem szczerze, że tetrówek mogłabym mieć więcej. Używam ich do karmienia, żeby nie poplamić ubranka dziecka-podkładam pod bródkę. Na ramię do odbicia też i ogólnie do wycierania buzi jak się uleje itd. Ponadto trzeba mieć 1 tetrową i 1 flanelową do lekarza - jedną kładziesz na wagę, drugą pod dziecko jak lekarz bada. Flanelowych używam do kąpieli wkładam do wanienki, żeby dziecko się nie ślizgało..po kąpieli otulam ciepłą pieluchą.. no i pod główkę do wózka czy łóżeczka jak mu się uleje, żeby nie poplamił prześcieradła. Pozdrawiam;-)

reklama
ja do lekarza nigdy nie musiałam miec, bo u nas mają taką jednorazową flizelinę z rolki, i wszystko podkładają sami. a u lekarza lekarz badał na przewijaku, i nigdy malej nie rozbierałam do końca, tylko odsłaniałąm buszek, albo plecki do osłuchiwania. a zreszta tam tez ta flizelina.

ale zawsze mamy tetrę do ulania, slinki.

ale fakt, ze podkładałam tez pod bródkę....ale tylko do 3 iesiecy chyba...do spania. teraz moja nie ulewa, chyba, ze żygnie haha...

Do góry