• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

Gaja, synek chodzi do przedszkola, uwielbia tam chodzić bo jest z rówieśnikami i Panie też ma świetne. No i nie nudzi się w domu, tam ma zajęcia, naukę, zabawy, a w domu telewizor, zabawki i mama z cycuchami na wierzchu przez większą część dnia... :-)
Podejrzewam, że jak Ala zacznie już raczkować i zachodzić do jego pokoju, i ruszać zabawki to pojawi się problem, ale jak na razie dzieli się swoimi maskotkami więc może nie będzie źle :-)

Co do brzucha to mi opadł ponad miesiąc przed porodem i obniżał się stopniowo do samego porodu. Mąż mówił, że jak już parłam to w ogóle przybrał tak dziwny kształt, że trudno to opisać...

Ostatnia edycja:
reklama
hej. gaja wiesz ja sama nie wiem jak to mozliwe, teraz przez cala ciąże tez jestem na sterydach, na tych samych. i wtedy bralam tylko seriami po 9 dni np raz w miesiacu. a teraz mam jedną stałą dawke, bez zmniejszania i ciągle.przez cala ciąże. zeby sie nie pojawialy duszności. i tak są. a;e nie takie silne. no czuję się cięższa trochę, ale ciuchy i staniki są jakby luźniesze. tylko sie brzucho zaczął odznaczac jakiś czas temu, a nic w biodra nie idzie, ani w piersi. Sluchajcie wogole to pierwszy raz w zyciu sie nie odchudzam i pozwalam sobie na jedzenie wszystkiego. i coraz mnie mniej ;)

Dzięki dziewczyny własnie sie cofnęła kilka stron duzo mi to pomogło nie wiedzialam ze potrzebne sa ciuszki dla dziecka tak wiec torbe trzeba dopakować :) a co do porodu pierwsza córcie rodziłąm 6 godzin a druga 6.5 godzin jedna i druga urodziłam w 37 tygodniu :) a z trzecia jestem juz 40 tygodniu i nie ma zamiaru wyjść :-)mam nadzieje ze poród bedzie błyskawiczny

Jesli chodzi o brzuszek mi tez obnizał sie stopnio teraz jest nisko ze ciezko mi cokolwiek zrobic.

Ostatnia edycja:
ja to dzisiaj zaszalałam z żarciem :-) właśnie zjadłam 1,5 durum (takiego o konkretnych gabarytach) i jeszcze dopchałam się chipsami...i dogorywam bo oddychać nie mogę..kazałam mężowi szukać mięty...:-) ale jak sobie pomyślę, że zaraz nic nie będę mogła jeść to wcale nie mam żadnych wyrzutów...;-)

Moja dzidzia też dzisiaj szalała w brzuszku!...nie wiem co one wszystkie dziś jakieś naspidowane :) może wiosnę czują już w powietrzu...:-)

Ooo duruma bym zjadla :P Ale chipsow nieee..ostatnio zjadlam kilka sztuk i miala wyrzuty sumienia :P
Dzisiaj mierzylam swoj brzuch. Dwa tygodnie temu mialam 104 cm w a dzisiaj 107 ;-) Rosne w oczach :P

Aga272 szybkie mialas porody :-) Ale pewnie swoje wycierpialas :P

Aga_80 moze tak szalaly bo im juz nudno w brzuchu :P Ile mozna siedziec w jednym miejscu :P I to w dodatku takim ciasnym.

gaja ja tam nie mam wyrzutów....pierwszy raz w ciąży jadłam chipsy :-) pewno ostatni, zresztą trochę jej nie zaszkodzi...za wiele nie zjadłam - mój żołądek nie dał rady więcej zmieścić...;-)
Robili wam KTG? bo mi na ostatniej wizycie nie (21 lutego) :/ a teraz mam iść 14 marca, jak już zacznę 38 TC...śmieję się, że może już urodzę zanim pójdę do lekarza ;-) trochę mnie dziwią te długie odstępy 3 tygodniowe między wizytami, ale moja lekarka twierdzi że wszystko jest w jak najlepszym porządku...sama nie wiem, moja siostra w tym czasie latała co tydzień....

Aga mam ten sam problem. Miedzy moimi wizytami jest 4 tygodnie roznicy. Niby mam przychodzic jak mnie cos bedzie niepokoilo, ale tak naprawde nawet nie wiem co ma mnie niepokoic jak to pierwsza ciaza.
Poki co zastanawia mnie to czy powinno sie tak dziac, ze czasami jak Maly sie rusza to mi mocno naciska na krocze. Czasami to szczypie, ale glownie mam uczucie jakby mial mi zaraz wyleciec. Wczoraj jak poszlam do zabki to myslalam ze do domu nie dojde :P Szlam z zacisnietymi udami.
Drugie to wydaje mi sie ze nie trzymam moczu :confused: Wczesniej jak cwiczylam miesnie Kegla to normalnie moglam zaciskac, a teraz mam z tym problem. Nie ida mi tak gladko cwiczenia jak kiedys ;-)

A co chipsow raz kiedys mozna sie skusic, byle nie za czesto i nie calymi paczkami, bo to sama chemia i zawiera duzo soli, a sol moze podniesc mocno cisnienie.
Jak juz o niezdrowym jedzonku to sie przyznam ze zdarzylo mi sie ze 3 razy zjesc jakiegos hamburgerka i fryty z mcdonalda :)

gaja - ja od kilku dni mam cos takiego jakby ucisk na krocze. nie caly czas, ale co jakis czas, w nocy mialam. takie niby pieczenie, ale jak się trochę poruszam, albo zmienie pozycje, to przechodzi. dzis rano, jeszcze w lozku, dostalam takiego kopa pod zebra, ze myslalam, ze sie zesikam z bolu, a potem takie wiercenie (chyba nogą) w zebra. normalnie taka terrorystka mi rosnie, ze mowie wam.
no i wczoraj, po raz pierwszy miala czkawkę. aż moj mąż sie zdenerwowal, czy oby wszystko okej ;)

reklama
Moja już teraz ma rzadko czkawki, a jeszcze z miesiąc temu po kilka razy dziennie się zdarzało...
mnie nie piecze, ale zdarzyło mi się kilka razy, że bolało mnie podbrzusze, tak jak przy miesiączce i promieniowało mi do krzyża, aż mnie na wymioty brało :baffled:, podejrzewam że to te skurcze poprzedzające...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry