• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

aga 272 to ty tez juz lada chwila. a nam polozna mowila, ze to zalezy jak sie kobieta nastawi, to bedzie zadowolona lub nie. nie ma sie co nastawiac. to szpital, anie hotel. ma sie urodzić zdrowa niunia!!! bedzie fajnie, zobaczysz.

laski mi brzuch nie opadl, ale ciężko mi coraz bardziej. chyba mi rosnie mala jeszcze. a dalej nic nie tyje!

reklama
Oj Kasiulem tez bym juz tak chciala :-) A tu jeszcze tyle trza czekac ;-) A powiedz jak syn zareagowal na Malutka? :-)

Krysiaczek bedzie chcial to wyjdzie :P Widac zbyt dobrze mu przy Tobie :P Wazne ze zdrowy ;-)

Gaja mój synek zareagował rewelacyjnie, przygotowywaliśmy go całą ciążę na przyjście Ali i na to jak to będzie wyglądało, dodatkowo odwiedziliśmy moją koleżankę, która miała miesięczne maleństwo, żeby zobaczył jak taka malutka dzidzia się zachowuje i czego można się spodziewać...Nie obyło się niestety beż małych scen zazdrości, ale to chyba naturalne. Staramy się poświęcać Łukaszowi równie dużo czasu co przed przyjściem na świat Ali, dużo go przytulamy i chwalimy, a on codziennie rano przybiega do Aluni całuje ją na dzień dobry i jest to tak słodki widok, że łezka się kręci... :-)

aga272 to relacje moze Ci zdac tylko krysiaczek w tym momencie :P Proponuje Ci cofnac sie kilka stron tutaj, bo Kasiulem rodzila jakis czas temu w Gorzowie, ale porodowka wtedy byla jeszcze w remoncie.

Trzecie dziewczyna ;-D To Twoj ukochany ma za dobrze :P Same kobietki to pewnie bardzo o niego dbacie :D

A rozmawialas Future z lekarzem na temat przybierania wagi w ciazy? Moze nie masz co sie stresowac :-) Jezeli mala rozwija sie prawidlowo i rosnie jak na drozdzach to nie masz co sie martwic :-) Nie bedziesz musiala zrzucac pozniej ;-)

A moje dzieciatko dzisiaj od rana czadu daje. Caly czas mi jakies kuleczki wypycha. Podejrzewam, ze to nozki :-D A pupe jak wypycha :D Skubany .. :P

Aga272 cofnij się do postów z 07.02.2011, opisałam swój poród właśnie w Gorzowie... rodziłam jeszcze przed zakończeniem remontu, ale i tak jestem nadal pod wrażeniem... :-) (pierwszy poród w Gorzowie podobnie jak Twój był koszmarem...)

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny
Mi też już brzuszek opadł - tak bynajmniej stwierdziło kilka osób...:-) i po spodniach widzę że zaczęły mnie uciskać w dolnych okolicach brzuszka, dlatego teraz głównie w leginsach chodzę :) też mi ciężko...najgorzej z butami! masakra! ;-) no i autkiem trochę mi już kiepsko się jeździ (mieszczę się bez problemu, ale samo obracanie itp, stwarza mi dużo wysiłku)

A co do porodu Aga272 to Kasileum rodziła z nas najwcześniej... zerknij sobie kilka stron wcześniej, tam bardzo fajnie opisuje swój poród (była b.zadowolona pomimo że rodziła jeszcze przed remontem). Po za tym jak to twój 3 poród to powinno pujść błyskawicznie :-) podobno co jedno to szybciej się rodzi....

Kasiulem no to super ze synek nie robi wiekszych problemow :-) A zostaje Maly z Toba w domu czy chodzi do przedszkola?
kolega kiedys mi opowiadal, ze taka roznica wieku miedzy dziecmi to przekichane, bo niczym sie starsze nie chce dzielic. Zreszta widze tez po moim siostrzencu, ktory ma 3 lata dopiero. Jak przychodzi do mnie i idzie do pokoju Malego to uwaza ze tam jest wszystko jego, a jak mu sie odmowi to zaraz ryk.

Ale sadze ze to raczej indywidualna sprawa kazdego dziecka i kazdego rodzica.

To jak to jest z tym brzuchem? Jak opada to znaczy ze sie niedlugo zacznie rodzic czy jak? tak jak o tym poczytalam, to jedyne pisza ze im nie opadl ..inne ze pare dni przed..a jeszcze inne kobiecinki pisza ze 2 tygodnie i sie Malenstwa "wykluly" :-)

gaja nie ma reguły...tak jak piszesz, jedne rodzą zaraz po, inne 2 tyg, a jeszcze inne 4 tygodnie po opadnięciu brzuszka....:-) także dziewczyny czekamy....;-)

gaja - ja rozmawialam z lekarzem, on powiedzial, ze Helenka rozwija się prawidlowo, wrecz książkowo i nie ma powodow do niepokoju. widocznie mialam przed ciążą za duzo, i to co miaabym przytyc, to mala bierze z zapasow mojego organizmu. powiem szczerze, ze 2 lata temu po kuracji sterydowej przytylam 16kilo, pozniej zrzucilam 6 a dalej sie wahalam. raz 2 w gore, raz 3 w doł, i tak w kolko. przed ciążą ważyłam 72,500 a teraz 70,300. i tez z wizyty na wizyte jest inaczej, raz 300gram wiecej, potem 700 gram mniej. a teraz mialam ostatnio 700gram na plusie. ide za 2 tyg do lekarza i zobaczymy. mala juz ma ze 2 kilo pewnie ;) albo i 2,5...jest malutka, ale zdrowa ;) a tez mi dzis daje czadu. juz chyba wie, ze wszyscy na nią czekają ;)

reklama
To dobrze, ze wszystko okej z Mala. Lekarze mowia ze im wiecej przed ciaza tym mniej powinno sie przytyc. Chociaz zastanawia mnie to jak Ty to robisz :P Dodatkowa krew..woda w organizmie..plyn owodniowy..te wszystkie dziwne rzeczy i najwieksze...Twoje Maleństwo. Jak to mozliwe ze wazysz jeszcze mniej nic przed ciaza. Pewnie od tych sterydow namieszalo sie w Twoim organizmie.

Moj grubcio wazy juz przeszlo 2,5 kg :-D

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry