• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Poród w Gorzowie WLKP

reklama
Cześć dziewczyny, dopiero teraz znalazłam to forum,a szkoda bo chętnie bym się dzieliła moimi odczuciami na owy temat. Otóż termin mam na 29 marca i już też się nie mogę doczekać. Ciekawa jestem kiedy urodzę, Future to chyba fajnie jest znać już datę urodzin swojego jeszcze nienarodzonego dziecka hehe, ja w sumie jeszcze nie weim czy będę rodzić naturalnie czy cc, bo sprawa jest w toku. Pierwsze dziecko rodziłam przez cc, bo juz zaczęło się dusić i już drugi raz nie chciałabym tego przeżywać. Moja ginekolog mi powiedziała, że teraz już się nie daje skierowań na cesarkę, bo i tak ordynator będzie o niej decydował. A tu czytam, że Future masz takie skierowanie, możesz napisać co dokładnie jest w nim napisane i na jakim formularzu, czy w książeczce? Bo juz sama nie wiem. akurat teraz też jestem chora, biore antybiotyk, trochę się bałam ,ale lekarz powiedział, że w moim stanie lepiej brać go niz dziecko miałoby się urodzic chore. Także biorę, a macie kaszel? i co na kaszel bierzecie? Bo ja mucosolvan i tak średnio pomaga...

Future to prawie na mój termin będziesz miała cesarkę :-) ciekawa jestem czy uda nam się na poporodowej spotkać...
dobrze, że do lekarza poszłaś...

Kasileum ja jeszcze nie urodziłam a też ciągle piorę i prasuje...;-)ciekawe co będzie jak się moja niunia urodzi....chyba tatusia zatrudnię do tych czynności....dziś też prałam wyprawkę do szpitala i tyle mi się nalało tego płynu do prania Lovella że chyba z 1/4 butelki wlałam!...że teraz się zastanawiam czy jeszcze raz tego nie płukać... :/, ale jak wyprasuje to chyba nie ma co przesadzać?

A i Wszystkiego Najlepszego z Okazji Dnia Kobiet!!! dla Wszystkich Blogowiczek! :*

angelika ja jak byłam chora to mi kazała brać Flegaminę na kaszel i pomagała...

A tak w ogóle to witamy na forum :-) a ty kiedy rodzisz?

Angelika helo!!!!
no mamy taki sam termin juz ;)
ja mialam miec na 10 kwietnia, ale juz sie zmienilo i cc ;)
tez biore antybiotyk, zeby mala nie byla chora. nie masz sie co martwić, leki wazniejsze, a dziecku juz ni zaszkodzi w tym czasie. a co masz w brzuchu? ją czy jego? napisz nam cos o sobie.

ja a kaszel mam berodual do inhalacji, ale ja mam kaszel od astmy, wiec sie nie liczy ;/

aga! damy rade. trzymaj dla mnie lozko na sali hehhe

No to trza w szpitalu pokoj zarezerwowac :P No i trza malucha powiedziec ze tego i tego dnia prosze opuscic Hotel Mama All Inclusive :P

Angelika witamy w naszych szeregach :)

mi Pani Chrustowska powiedziala ze nawet jak dzidzia bedzie posladkowo to sie nie robi CC tylko rodzi SN, wiec umnie na 99 % bedzie SN :baffled: Chwilami chcialabym CC, bo sie strasznie bolu boje... mam niski prog. Rodzac Marcelka zemdlalam z bolu.. masakra. Niby od boli prawidlowych 2,5 h do wyjscia synka, niby to malo, ale ja i tak ryczalam i wylam ze chce CC do pielegniarek :sorry2: Dlaczego to musi tak bolec :sorry2:

reklama
Hej larvunia :)
Czyzby Mala sie juz pupa wypiela? :) Niby ulozenie posladkowe jest wskazaniem do CC. Moze umow sie raz z dr. Makowskim (tez tam przyjmuje) zobaczysz co powie.

Domyslam sie ze porod bardzo boli. Moja siostra wymiotowala pod siebie z bolu. Ale jak juz dzidzia wyjdzie cala i zdrowa to sie juz nie mysli o cierpieniach :)

Larvunia a jak wspominasz caly swoj pobyt w szpitalu w czasie porodu i po?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry