reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poród w Gorzowie WLKP

tak tylko jak ją ważyli na wadze u lekarza, przed szczepieniami, i ja wazylam na mojej (kupilam nową jak się Helenka urodziła, od min 2 kilo) to wychodzilo bardzo podobnie, z roznicą do 500gram, wiec kolo 9 już ma. no moja zaczyna być w ruchu, to moze i ona nie bedzie teraz już tak przybierać, juz ją kladę na podlodze, wracam za minute, a ona w drugim kącie pokoju. hehe. i dzis widzialam jak zaczyna powolu pelzac. narazie do tylu i jakies 20cm tylko ;)

reklama
Mammi ja mam huśtawkę BRIGHT STARTS HUŚTAWKA ŚLIMACZEK DE LUX (6904) Sklep z zabawkami i art. dla dzieci e-zabawkowo.pl i Franuś kilka razy mi w niej usnął, ale jeszcze jest troszkę za malutki na dłuższe leżenie, szkoda kręgosłupa. Myslę, że to dobry zakpu, ale nie mozna przesadzać.. 15 minut i go wyciągam. Dobre na małe przerwy dla mnie - lece do wc czy coś przekąskić :) a sama huśtawka bajera, buja w przód i na boki, Kupiłam używaną za 300 w idealnym stanie.

My szczepienie i ważenie w czwartek, ale Franek coś ok 5 kg wazy i jest długasny.

Musze sie pochwalic ze moja Perelka dzisiaj przekrecila sie z brzuszka na plecki a pozniej z pleckow na brzuszek...ale trzeba mu raczke przelozyc, bo samemu mu ciezko...i sie po chwili denerwuje. Tak mu sie spodobalo krecenie ze rozlozylam mu naroznik co by sobie pofikal :) Wynagrodzil mamie to, ze caly dzien za szwy mnie ciagnal :)

Dziewczyny a powiedzcie mi czy juz obnizylyscie lozeczko? Siostra dzisiaj mi poradzila bym to zrobila bo moze sie zlapac za szczebelek i podciagnac...a jak juz jest w lezaczku to ciagnie sie do przodu co by usiasc.

ja mam kojec berber, i tam jest przy ziemi, ale w szczebelkowym jeszcze nie obnizyłam, juz chyba powinnam, chociaz ona mało w nim śpi, tylko trochę w ciągu dnia, ale już się tak wierci, i już myslalam o tym, zby obnizyc ;)

Cześć Wam kochane babeczki :)

Kasileum Co do Wagi Aluni to mi wydaje się, że jest jak najbardziej w porządku, mój siostrzeniec jak miał 5 miesięcy to ważył 9kg i lekarz mówił, że stanowczo za dużo, że tyle ważą roczne dzieci (on był duży i grubasek :) Future może waga oszukuje ;) Helusia na zdjęciach nie wygląda na grubasia :)

Gaja moja już od 1,5 miesiąca się obraca i okręca wokół na brzuszku, podnosi się też cały czas już tak długo a mimo to nie siedzi jeszcze...może w końcu usiądzie :)))
Nie obniżałam jeszcze łóżeczka a kojec mam tej samej firmy co Future (pomarańczowy) i jest super :)

Miłego dzionka! My dzisiaj przenosimy się do teściów pilnować chaty, bo jadą na wczasy (z jednej strony się cieszę bo w domku, podwóreczko itp) a z drugiej trzeba spakować Lenkę! Bierzemy wszystkie graty! masakra!

gaja gratulacje dla Wiktorka za nowe osiągnięcie :*
nie obejrzymy się, a już niedługo Wasze dzieciaczki będą biegać.

A ja wczoraj byłam drugi raz na KTG. Mały tak się ruszał, że nie szło go zbadać. Ciągle uciekał. W każdym razie nic się nie dzieje. Za tydzień znów na KTG, a jak nic się nie wydarzy to po 42 tc wywołują :-:)baffled:

reklama
A ja dziś byłam w pracy na zebraniu, a jak wróciłam do domu to się poryczałam...:/
Na szczęście dogadałam się z kierowniczką, że jutro i piątek przychodzę na 8, a wychodzę o 15, co w przyszłym tygodniu...zobaczymy, w każdym bądź razie nie mam co liczyć na jakieś ulgi...(prócz należnej mi godziny z tytułu karmienia).

Ja łóżeczko mam obniżone na sam dół, bo zrobiłam sobie taką dostawkę jak pisała Aga, tylko, że ze zwykłego łóżeczka, zdjęłam jeden bok łóżeczka i dostawiłam do łóżka w sypialni, wysokością pasują idealnie, a jak Alicja zaśnie ze mną w łóżku to przynajmniej nie martwię się, że spadnie...

Aga super, będziesz mogła mieć Lenę cały dzień na dworku, oby tylko ciepło było!

Gaja ucałuj Wiktorka :**

Aniołek nie denerwuj się, wiem, że się niecierpliwisz i chciałabyś być już po wszystkim, ale tego nie da rady przyspieszyć, przynajmniej na razie, jak synek będzie gotowy to da znać :)) Samo wywoływanie to nic strasznego...dają oksytocynę w kroplówce i wszystko się rozkręca :))

Future a jak z pracą coś już wiesz??

Do góry