reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Żeromskim

Ja tylko Żeromski i nie ma bola zeby mnie wywalili gdzie indziej! Nie dam się! :-D Moja ginekolog w tym szpitalu pracuje i mam zamiar udać się prosto w jej ramiona :-D przynajmniej wiem jaka jest i że mogę na nią liczyć, ze mi krzywdy nie zrobią :-D

reklama
Ja niestety nie mam lekarza w tym szpitalu, ale z obserwacji wiem, że to nie ma większego znaczenia, bo i lekarze i położne zupełnie "bezinteresownie, czytaj bez koperty;-)" zajmują się każdą pacjentką. A z tego co czytałam ciężarnej z aktywną akcją porodową nie mogą odesłać...

Też miałam planowaną cc i było dokładnie tak jak pisze Katjusza. Z tym, że to już moje kolejne cięcie i bolało gorzej niż przy pierwszym, ale na drugi dzień o tym się już nie pamięta:)

właśnie też słyszałam, że po drugiej cesarce bardziej boli i się zastanawiam, czy faktycznie tak jest, czy też np. już nie pamietamy dobrze tego pierwszego bólu i nam się wydaje, że był słabszy, dlatego przy tym jesteśmy niemile zaskoczone ;-) albo za pierwszym razem więcej adrenaliny wydzielamy, wszystko jest nowe, wszystko musisz zrobić pierwszy raz, to twoje pierwsze dziecko i po prostu ten ból inaczej się odczuwa? zobaczymy jak będzie w moim przypadku ale nastawiam się, że będzie baaaardzo bolało - tak na wszelki wypadek :-D

Witajcie!
Ja już jestem po :) miałam drugie cięcie cesarskie i faktycznie później boli dużo bardziej niż za pierwszym razem...
I tak:
1.Z tego co mówiła położna, to nowa część otwarta jest tylko dla cesarek. No chyba, że tak jak mnie przyjmą przed wyznaczonym terminem i nie będzie wolnych miejsc w wyremontowanej części wtedy trafia się na część starą z ubikacją i łazienką jedną na wszystkie sale.
2. Była tu taka wypowiedź, ze przy cesarce Dzidzie dostaje się dopiero później...U mnie było inaczej, mój syn jak tylko został wyciągnięty i troszkę "powycierany" od razu został przyłożony do mojej twarzy i mogłam go ucałować. Ale to pewnie zależy od personelu
3.Jak dla mnie to za duży nacisk kładziony jest na karmienie piersią. Po pierwszej cesarce nie miałam problemu z karmieniem piersią, a teraz to była masakra. Młody był dokarmiany, ale i tak był głodny i ciągle słyszałam "karmić piersią karmić piersią karmić piersią"...obsesyjnie...ale jak tu karmić piersią jak pokarmu mało więc Młody cały czas był głodny, a ja wściekła i zrezygnowana co dodatkowo osłabiało laktację. Dopiero jak parę razy dosadnie powiedziałam, ze mały jest głodny a ja już nie jestm pewna czy chcę karmić piersią położne się ocknęły i zauważyły, że jednak są dzieci, które potrzebują więcej mleczka..
4. Oczywiście większość położnych jest naprawdę super, chętnie pomogą i odpowiedzą na wszystkie pytania
5. Plusem jest też to, że tak szybko pionizują po cesarce bo szybciej dochodzisz do siebie wiedząc, ze musisz zająć się maleństwem:)

To chyba tyle:)

aha. Gdybym miała wybierać jeszcze raz to na pewno wybrałabym ten szpital.

Pozdrawiam wszystkie Mamusie i ich Dzidziusie:)

A ja mam pytanie do dziewczyn, które rodziły w żeromskim niekoniecznie przez cc, miałyście plan porodu przy sobie? jak na to zapatrują się lekarze i położne, olewają czy rzeczywiście respektują w miarę życzenia rodzącej?

Witam Dziewczyny.
Ja mam termin na 14 kwietnia. To moje 4 dziecko. Pierwsze rodzilam przez cesarkę i następną dwójkę siłami natury. Wszystkie dzieci rodziłam w Żeromskim i jestem bardzo zadowolona. Polecam ten szpital.
Ostatnio leżałam na patologii, którą przenieśli na oddział ginekologiczno-położniczy na pierwszym piętrze i dowiedziałam się, że na wyremontowane sale idą tylko dziewczyny po cc. Natomiast reszta chyba leży na patologii, na parterze. Podobno remont sal poporodowych jest skończony ale jeszcze nie przysłali łóżek i całego umeblowania. Chodzą słuchy, że mają to zrobić do świąt, ale niewiadomo.
Pozdrawiam

A ja mam pytanie do dziewczyn, które rodziły w żeromskim niekoniecznie przez cc, miałyście plan porodu przy sobie? jak na to zapatrują się lekarze i położne, olewają czy rzeczywiście respektują w miarę życzenia rodzącej?

Respektują - oczywiście w miarę możliwości.

Dziewczęta

Jako, że zabieram się ostro do świątecznych przygotowań,
to już dziś życzę Wam
spokojnych, rodzinnych i słonecznych
Świąt Wielkiej Nocy,
odpoczynku, odstresowania,
pyszności w koszyku i radości w serduchu

Wesołego Alleluja!
biggrin.gif

Katjuszka z Natalką

umówiłam się właśnie na ktg, termin na 19 tego dopiero. mam nadzieję że z tą moją skracającą się szyjką nie urodzę do tego czasu:crazy:

reklama
kaśkach ja chodzilam 3 tyg ze skracajaca sie szyjka ;)
Powodzenia dla Ciebie!

Dziewczyny jesli chodzi o personel to bywa z tym roznie.
Gdy bylam w Zeromskiego zauwazylam ze nie kazdy jest taki mily i pomocny. Przynajmniej ja czulam sie tam olana przez polowe personelu.
Pisze to tylko zebyscie nie nastawialy sie na cuda z ich strony ;)
To chyba wszystko zalezy od empati i jak to w kazdym zawodzie bywa - sa milsi i mniej sympatyczni.

Do góry