Witajcie dziewczyny!
Podczytuję Was tu od jakiegoś czasu :-)
Wszystkim swieżo upieczonym Mamom bardzo gratuluję! :-)
Zastanawiam się nad wyborem szpitala do porodu, mam termin na lipiec. Z tego co pisałyście wcześniej widzę , że Żeromski spełnia wszystkie moje oczekiwania (ochrona krocza, poród aktywny, dowolnośc pozycji porodowych, możliwość znieczulenia). Mam jednak do Was kilka pytań:
- ile jest na oddziale łóżek
- jak wygląda kwestia przyjęcia do porodu czy na patologię ciąży? W zeszły czwartek przyjechaliśmy z mężem do Żeromskiego na SOR bo dostałam silnych skurczów. A tam z 50 osób. Zwątpiliśmi i pojechaliśmy na Galla. Czy muszę na przyjęcie czekać w takiej wielkiej kolei czy to się jakoś inaczej odbywa? Ciężarne są traktowane ulgowo? No powiem Wam, że mocno się przeraziłam.
Jedynym minusem Żeromskiego jest to, że jest ode mnie dość daleko (mieszkam w Podgórzu).
Dodam jeszcze, że dochodzi mi jeszcze kwestia zmiany lekarza prowadzącego. Moja ginka, póki z ciążą było ok to było wszystko pięknie, ale teraz, od kiedy mam te skurcze to mam wrażenie, że kobieta w ogóle nie wie co zrobić... :-( Wobec tego prosiłabym Was również o wypowiedzi n.t. tamtejszych ginekologów.
Z góry dzięki za odpowiedź :-)