reklama

Poród w Żeromskim

reklama
Któraś z Was wspominała że miała dopytać w aptece obok żeromskiego jak wygląda sprawa ze szczepionką czy trzeba ją tam zamawiać???

szczepionkę kupujesz gdzie chcesz, ale najlepiej jak najbliżej szpitala aby nie utrudniać sobie życia z transportem. Nie mogę się dodzwonić do tej apteki na podane w necie numery. wWponiedziałek idę na KTG to osobiście dowiem się, czy mają na bieżąco czy trzeba zamawiać. W aptekach Niezapominajka pytałam - to mają na stanie cały czas koszt ok 60 zł. Jutro mam wizytę u Ufnalewskiego, ciekawe jak tam synuś ost. nagrał się na 4D i oglądam jego buziuchnę codziennie, może i tym razem uda się coś nagrać. Właśnie mocze nóżki w chłodnej wodzie, ale ulga dla opuchlizny.

Ale nazbierało się teraz lipcówek, ja mam na 6 lipca wg OM a na dzisiaj wg. USG - hehehe mam czas jeszcze do północy. Wg horoskopu będzie bliźniak a po północy już raczek jak ja i mężulek.

to ja się jeszcze ukażę jako czerwcówka przeterminowana z 15.06 :(:(:(:( nadal 2pak..... pozwolili mi weekend przesiedziec w domu ale w poniedzialek mam się zglosic na oddzial i będzie wywolywanie porodu. Slyszalyscie historie z takim wywolywaniem gdy nie ma zadnych oznak porodu? co najgorsza..... lekarka dzis stwierdzila , ze mam tylko lekko skróconą szyjkę....................czyli nieprędko

to ja się jeszcze ukażę jako czerwcówka przeterminowana z 15.06 :(:(:(:( nadal 2pak..... pozwolili mi weekend przesiedziec w domu ale w poniedzialek mam się zglosic na oddzial i będzie wywolywanie porodu. Slyszalyscie historie z takim wywolywaniem gdy nie ma zadnych oznak porodu? co najgorsza..... lekarka dzis stwierdzila , ze mam tylko lekko skróconą szyjkę....................czyli nieprędko

Bidulko to się martwisz biedna, ja nie wiem skąd ost. tak sporo ciąż przenoszonych zazwyczaj to wcześniej dzieciaczki pchały się na świat. Widocznie dzidzia dobrze się w brzuszku czuje :-) może w poniedziałek nie będzie tak gorąco a data 24.06 jest fajna. Jak Ci wywołają poród to moment poleci, no chyba że w weekend coś sie podzieje naturalnie...:happy2:

tweety ja miałam wywoływany w Żeromskim, ale po skończonym 42tc (42+0), wcześniej się nie dałam - z dzieckiem było wszystko ok, wody, przepływy były ok więc po 41+0 chodziłam tylko co 2 dni na KTG. W dniu w którym mi wywoływano miałam już 3cm rozwarcia (miałam skurcze po kilka godzin ale ustawały :) ), a że pojawiło się białko w moczu i to rozwarcie było obiecujące to zgodziłam się na tą oksytocynkę. Po 4h od podania urodziłam SN, bez nacinania itd. :)

Jak wolisz aby wywołali już, albo z dzieckiem nie zbyt dobrze to idz. Ale jak wszystko ok to ja bym czekała i chodziła na kontrolne badania.

Hm, jak nie ma oznak porodu to moze być różnie, może pójść gładko od razu, a mogą robic kilka podejść bo organizm nie będzie reagował na sztuczną oksytocynę (polecam masowanie brodawek!). No i trzeba pamiętać, że przy podaniu oksytocyny wzrasta prawdopodobieństwo zakończenia porodu CC (ale to nawet gdy podają ją w trakcie akcji porodowej).

Trzymaj się. Co jak co, ale urodzisz na 100% ;)

Ostatnia edycja:
jak tez, jak ktoras z Was, mam tremin na 13.07, ale wczoraj na wizycie uslyszalam, ze nic- absolutnie nic!- nie wskazuje na zblizajacy sie porod. Szyjka jaka byla taka jest, brak jakich kolwiek przepowiadaczy... jutro mam ostatnie dokladne USG w medicoverze. Wreszcie sie dowiem ile Mala wazy I czy dolacze do dziewczyn przeterminowanych :)
Fajnie ze coaraz wiecej lipcowek sie pokazalo, bedziemy sie wspierac - zawsze to razniej!

szczepionkę kupujesz gdzie chcesz, ale najlepiej jak najbliżej szpitala aby nie utrudniać sobie życia z transportem. Nie mogę się dodzwonić do tej apteki na podane w necie numery. wWponiedziałek idę na KTG to osobiście dowiem się, czy mają na bieżąco czy trzeba zamawiać. W aptekach Niezapominajka pytałam - to mają na stanie cały czas koszt ok 60 zł. Jutro mam wizytę u Ufnalewskiego, ciekawe jak tam synuś ost. nagrał się na 4D i oglądam jego buziuchnę codziennie, może i tym razem uda się coś nagrać. Właśnie mocze nóżki w chłodnej wodzie, ale ulga dla opuchlizny.

Ale nazbierało się teraz lipcówek, ja mam na 6 lipca wg OM a na dzisiaj wg. USG - hehehe mam czas jeszcze do północy. Wg horoskopu będzie bliźniak a po północy już raczek jak ja i mężulek.

Sallyna dziękuje za odp. A kto Ci wypisał receptę? myślisz że gin bez problemu wypisze czy lepiej podejść do lekarza pierwszego kontaktu?
23 czerwca jest pełnia może wtedy coś ruszy :-P
Ja jutro mam KTG ciekawe czy coś wyjdzie :-)

nussa takie wróżenie z szyjki ^^ u mnie też tak było. A pierwsze dziecko urodziłam w dniu terminu. Z drugim miałam miekką i gotową a przenosiłam i wywoływali. Poza tym dopiero czerwiec, masz czas! Dziecko ma czas. Pomyśl, że jeszcze tam "dojrzewa" :) Większość kobiet rodzi między 39-41tc i to normalne, żadne tam przenoszenie :))

Dziękuję kochane za pokrzepiające słowa :* Denerwuję się .... bałam się ogólnie porodu a słyszałam , że wywolywany jest jeszcze bardziej bolesny....... mam przez to wszystko doła , zmęczenie i upal robią swoje. Mam nadzieję , że do pn sam wyruszy na tą stronę :)

reklama
Justi a Ty nie chodzisz do Ufnalewskiego przypadkiem? Wiem ze ktoreś chodza.. ja tez..

Ok pakuję ta torbe.. czy wy pakowalyscie tylko to co na stronie Zeromskiego pisze ?Czy jakies tantum rosa bralyscie?

Nie nie, ja chodzę do gina do luxmedu.

Torbę mam już spakowaną i wrzuciłam tam to co jest na stronce, plus: podkłady na łóżko Seni, biszkopty i kupioną w aptece lewatywę bo tu gdzieś na forum wyczytałam, że trzeba mieć swoją jeśli się chce żeby była zrobiona. Właściwie to z rzeczy dla siebie to chyba tyle mam, uznałam że jak coś to mąż dowiezie... :-)

Dziewczyny a oświećcie mnie jak to jest z tymi szczepionkami o których piszecie? To po porodzie nie zaszczepią maleństwa jak się nie ma swojej? Czy po prostu kupujecie jakiś "lepszy" odpowiednik tej co podają w szpitalu? W ogóle jestem jak widać nie zorientowana w tym temacie...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry