reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Aga Lekarza mam który mi przepisze clexane ale co na to dr P jak mu powiem, że biore clexane :errr:żeby mnie nie wyrzucił z gabinetu... dr P twierdzi że sam acard wystarczy a clexane to jak to powiedział zbyt duże problemy z plamieniami i krwiakami. a czy clexane może w jakiś sposób zagrozić zarodkowi ? Myślę, że doktorek stwierdził że clexane niepotrzebny bo druga ciąża była z wadą genetyczną trisomią 16 chromosomu, więc może stwierdził że i tak nie było szansy na jakiekolwiek powodzenie przy farmakoterapii

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Aga Lekarza mam który mi przepisze clexane ale co na to dr P jak mu powiem, że biore clexane :errr:żeby mnie nie wyrzucił z gabinetu... dr P twierdzi że sam acard wystarczy a clexane to jak to powiedział zbyt duże problemy z plamieniami i krwiakami. a czy clexane może w jakiś sposób zagrozić zarodkowi ?
Jedynie faktycznie tylko przy plamieniach moze zagrozic bo 90% z nas na początku ciąż z heparyna miała plamienia ale to kwestia gdybania co gorsze. To nie mow P. Clexan wlaczasz dopiero przy pozytywnej becie lub tescie. Potem to bedziesz miec juz tylko 2-3 wizyty.
Steryd ma już więcej skutków ubocznych i przy braku jakichkolwiek przeciwcial bylam sklonna podejsc bez ale po pol roku zaryzykowalam bo wyszly mi podwyzszone NK. A ty kom NK badałas?

Motylku a kariotypy płodu w drugiej ciąży badaliscie? Może to coś by wyjaśniło? Zresztą badanie to możesz zrobić z kosmkow parafinowych z poronienia do 5 lat?

Ostatnia edycja:
Nafoczka NK nie badałam, w tym celu udałam się do dr Sachy ale on uczepił się dalszego diagnozowania APS, więc nie zlecił nic z immunologii prócz badania pc na APS. Czyli dobrze rozumiem że jak sie pojawiają plamienia to należy odstawić i acard i clexane:oo: Motylku myślę, że Nafoczka dobrze radzi gdybys zbadała dzidzie pod wzg genetycznym byś wiedziała czy zdrowy był płód mi kiedyś dr Dębska z Wawy powiedziała że miała pacjentkę która roniła kilka razy i raz był problem że zarodek miał wadę genet a raz wpływ zespołu antyfosf., który niestety ciężko czasem zdiagnozować

Nafoczka NK nie badałam, w tym celu udałam się do dr Sachy ale on uczepił się dalszego diagnozowania APS, więc nie zlecił nic z immunologii prócz badania pc na APS. Czyli dobrze rozumiem że jak sie pojawiają plamienia to nalezy odstawić i acard i clexane:oo:
Kwestia tego co ty zrobisz. Ja na ten czas Odstawilam ale większość dziewczyn chyba nie :(

Nafoczka a od kiedy odstawiłaś acard, clexane? Nafoczka podziwiam za poświęcenie w leżeniu dla małego ( i pozostałe dziewczyny również) czasem ciąże nie są łatwe ale jak zobaczy się już maleństwo przy sobie to myślę że to najcenniejsze;)

Moja wola walki maleje. Już nie mam słów i sił do tego wszystkiego. Czuje się zagubiona i nie wiem co robić, tym bardziej przez to co się ostatnio stało...

paula - witaj na forum
Lilia ja Cię bardzo podziwiam za te 6 lat walki, nieustannej walki...ja 2 lata próbuję i nie mam już sił, a co dopiero Ty! U mnie wyjazd do Polski i badania to chyba walka ostatniej szansy. Na szczęście jak do tej pory SM mnie oszczędza i daje żyć, ale każde kolejne poronienie wyniszcza mnie coraz bardziej i niestety leczenie na SM muszę zacząć w końcu :/

Witaj Lilia musisz mieć siłę "bo jak nie My to kto"wiem że łatwo się mówi ale cóż nie mamy wyjścia.:tak: Nafoczka jeszcze ciebie pomęcze:oops: jak wyglądały u ciebie wizyty u doktorka w ciąży? ile ich było, jeżdziłaś do tarn czy krk?

reklama
30paula30 nie stać mnie na parafine kosmowki robiłam badania prenatalne i wszystko było ok ta 2 ciąża 13 tydzień serduszko przestało bic myślę że przez to ze nie dali mi heparyny od początku ciąży tylko brałam dupka i kwas foliowy 5mg teraz biorę kwas foliowy 15mg i Bromka pół tabletki na noc

Do góry