reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Nut ja bralam lutke 200-200-200 oraz lutke podjezykowa 200 mg czyli 2x2 potem bralam 200-100-200 i odstawic lutke podjezykowa a teraz biore 200-0-200... progesteron mialam 33, i wyzej... :tak:

Nut-najlepszą formą przyswajania progesteronu jest dowcipna więc jak możesz to dołóż takiej formy. Po drugie duphaston jest sztuczny i nie wychodzi Ci w krwi a ten dowcipny(luteina) bezpośrednio jest wchłaniany i część nie przechodzi do krwi więc też wynik z krwi jest zaniżony. Dążę do tego żeby powiedzieć, że nawet jeśli badasz progesteron a go suplementujesz to i tak pewnie masz wyszy poziom faktyczny w organiźmie jak podaje to wynik z krwi. Po trzecie nie można go prezdawkować. Po czwarte nikt Ci nie odpowie ile masz wziąć bo każda brała inaczej np. Ja przez ponad pól ciąży mimo naturalnego progesteronu w 10dpt na poziomie 25 brałam 900 na dobę lutki dowcipnej.

Esperanza- tak naprawdę konsultowałam się u Maliny, Tchórzewskiego, Jerzak, jeszcze jednej znajomej lekarki i w kliniceleczenia niepłodności. Po ok 2 latach, wydaniu ok 20000 zaczęłam samawybierać w co wierzęa w co nie i co uważam, że jest ważne a co nie... I tak wyregulowałam idealnie wszystkie hormony, wyciszałam Vissanną endometriozę, wyregulowałam selenem i jodem tarczycę. Suplementy od Jerzak brałam bo uważam że nie zaszkodzą a słyszałam, że pomagają. Jedynie tego glucophage nie wzięłam bo mi po Vissanne znowu jelita padły i się bałam. Poza tym wg mnie wyniki miałam ok. Sterydów po konsultacji z kliniką ustaliliśmy, że nie będę brać. Pogadałam jednak z tą znajomą lekarką i dałam się przekonać na jej podejście do leczenia sterydami i zmieniłam też encorton na metypred. Dodatkowo zwiększyłam Fragmin z 2850 na 5000 i olbżymia dawka luteiny dopochwowej o której nie od wczoraj wiedzą niektórzy lekarze, że ma również zbawienny wpływ na przeciwciała. Pytaj, jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć.

Dziewczyny dziękuję każdej z osobna za miłe słowa. Dzisiaj potwierdziło się, że malce ważą ok 1600 ale mam już miękką szyjkę:( trzyma ale miękka...

Ostatnia edycja:
nut 4 - to moje wyniki z progesteronu i brania lutki dowcipnej i podjezykowej...

11 dpt progesteron 37,2
14 dpt progesteron 68,5
16 dpt progesteron 80,8

21 dpt progesteron 98,7
Potem juz nie robilam progesteronu ale zmniejszylam dawke wiec pewnie troszke spadl progesteron... :tak:
p.s trzymam kciuki za jutro !!

Zula no oby jak najdluzej twoje kropusie zostaly w brzuszku...i juz nie takie kropusie masz... no gorzej z szyjka ... oby jeszcze wytrzymala troche!;-)

Zula super wieści :-) Trzymam kciuki by szyjka jeszcze wytrzymała.

Nut &&&&& za Twoje jutrzejsze badanka :-)

MartaCh&&&&& Ja również liczę, że napiszesz nam jutro wspaniałe nowiny &&&&&

Zulus jednym słowem do łóżka i leżeć i pachnieć to dacie rady. Ja do samego końca bralam Lutek dowcipnie bo niby działa wzmacniając o twym okresie na szyjke. I wycisza skurcze jak i twardnienie macicy
Kluski mają już lepsza wagę i pewnie koło 2 kg jak nie więcej się urodza.
Matko jak ja ci współczuję z tymi flakami ostatnio moje ostro dają mi popalić aż mi się płakać chce jak teraz.
Nut ja w ostatniej ciąży. Nie mogłam już brać dupaka. Mój organizm go odrzucal po niczym tak złe się nie czułam jak po nim.

Zulus, a który u Was tydzień? Kochane Twoje kluseczki jeszcze posiedza w brzuszku tylko dużo lez i odpoczywaj ;)moja była miękka od 16tc ale b krótk i pessar mi zalozyli :)

reklama
Dziekuje Zula bardzo za odpowiedz. Mozesz mi jeszcze powiedziec czemu stosowalas Fragmin, a nie dla Clexane lub Fraxi oraz co spowodowalo, ze zmienilas encorton na metypred? I niech maluszki sie trzymaja, a Ty lez i sie nie ruszaj.

I jeszcze dziewczyny od Jerzak. Czy mozecie sprawdzic prosze, czy ona każe robic poziom i aktywnosc NK między 19 a 26, czy miedzy 16 a 24 dniem cyklu? Bo spisywałam sobie wasze wypowiedzi i cos chyba zle zanotowałam :sorry2:

Do góry