reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 dokladnie maja taki obowiazek ale nie wszyscy to umieja wykorzystac tak samo lekarza rodzinnego czasem trzeba troszke przekoloryzowac tak jak mowisz. Do pijanych ludzi od razu przyjezdzaja wiec dlaczego my nie mozemy skorzystac tym bardziej ze juz jestesmy po przejsciach.
Co do zastrzykow to palcami zwijamy troche skory w taki waleczek i wbijamy pod katem 90 stopni pod zadnym innym i pomalu wprowadzamy zawartosc wyciagamy zdecydowanym ruchem;)
Dzisiaj pogoda barowa:/

reklama
@magda1208 nasze wspomnienia nie pomagaja. Mnie brzuch bolal jak przy poronieniu, piersi sflaczaly w 5 tc i krew leciala, co mialam myslec. A udalo sie. To jest bardzo trudne. Jednak walcz o spokoj dla okruszka.

Witam nowe kolezanki.

Kochane moje mnie nie ma bo Nataniel mnie mocno stresuje. Nigdy wylewny w rucjach nie byl, ale teraz, jakby mi przyszlo je liczyc, to musialabym reszte ciazy w szpitalu spedzic. Jedynie baranek go troche ozywia.

@Porzeczka1234 piekna Zosia. Dziekujemy za baranka calym sercem

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 nasze wspomnienia nie pomagaja. Mnie brzuch bolal jak przy poronieniu, piersi sflaczaly w 5 tc i krew leciala, co mialam myslec. A udalo sie. To jest bardzo trudne. Jednak walcz o spokoj dla okruszka.

Witam nowe kolezanki.

Kochane moje mnie nie ma bo Nataniel mnie mocno stresuje. Nigdy wylewny w rucjach nie byl, ale teraz, jakby mi przyszlo je liczyc, to musialabym reszte ciazy w szpitalu spedzic. Jedynie baranek go troche ozywia.

@Porzeczka1234 piekna Zosia. Dziekujemy za baranka calym sercem.

Kochana chyba przywołałam ciebie myślami. Staram się być spokojna wiem
że zrobiłam co mogłam . Od rana zaczęły boleć jajniki i krzyż . Piersi też mniej nabrzmiałe.

@magda1208 kochana przypomnę jak zawsze pisałaś tylko wiara może dać Ci siłę i spokój, teraz się uda! masz tak piękny przyrost bety!
Ola90 witaj, przykro mi z powodu Twoich strat, przyczyną jakaś jest,musisz mieć dobrego lekarza,tutaj wiele z Nas jest u dr Przybycienia
@Destino jeszcze trochę musisz być cierpliwą, dużo czasu w ciąży musiałaś leżeć więc i synus Się przyzwyczaił do leniuchowania, o ile dobrze kojarzę Twój Syn Nathaniel teraz po wysypie dziewczynek będzie rodzyneczkiem,

@magda1208 im wiecej w tobie stresu, tym mniej odczuwasz objawy. Zauwazysz z czasem ta zaleznosc. A piersi lubia tak cudowac. U mnie flaczaly nawet w wysokich tygodniach i bardzo rzadko je czuje. Od poczatku rzadko czulam wiec tym sie nie przejmuj. Mdlis i tez nie mialam chyba do 8tc. Potem takie delikatne. Natomiast na poczatku 3 trymestru myslalam ze nie wytrzymam ich. Regoly nie ma. Nam trzeba to wszystko w miare spokojnie przetrwac, choc hormony dadza o sobie znac. Wczoraj sobie poplakalam, bo juz za duzo stresu. Tak wiec glowa do gory i do przodu kolejny dzien.

@mickey* tak bedzie narazie rodzyneczkiem. Przejelismy brzuch @asia669 lacznie z plcia. Asiu [emoji8][emoji8][emoji8] dla ciebie i synka

Kochana @magda1208 ja będe się odnosić do udanej ciąży sprzed 9 lat:)
Zanim sie dowiedziałam,że jestem w ciąży, to tak mnie napierdzielały jajniki i cały dół brzucha,że myślałam,że przeziębiłam jajniki:) pracowałam wtedy przy kwiatkach, przy stołach, więc opierałam się brzuchem o stół ,by sięgać z sadzonkami dalej:) Patrz jak musiało mnie tam wszystko boleż,że myślałam,że przeziębiłam :) Na szczęście nie jestem lekomanką i raczej na bóle brzucha czy głowy leki biorę w ostateczności, a więc nie przyszło mi na myśl poratowac się nospą,choć nie powinna wtedy zaszkodzić) Tak czy siak chodzi mi o to,że tam się Tobie wszystko przygotowuje pod domek i stąd te bóle:) I w to wierzymy;*
Witam nowe koleżanki. Już @Ilis91 dość obszernie napisała co robimy, co bierzemy na MTHFR:)
@olaa90 jeśli masz czas czekać, to czekaj do Przybycienia, a jeśli zależy Ci by mieć wizytę jak najszybciej, to Łódź:) Malinowski lub Paśnik. Jeśli daleko mieszkasz, to wyprawa na cały dzień, no ale cóż:) Każda z nas robi takie wycieczki:)

Dziękuje za odp. Homocysteine mam nie całe 5, kwas foliowy ponad normę był 3tyg temu ale to dlatego ze brałam pół na pół. Przez 2tyg nie jadłam wogole żeby wypłukać i teraz swanson 400 plus zamówiłam witaminy prenatal optimal polecane w grupie Mthfr... nie mam udokumentowanych strat bo nawet nie wiem czy to rzeczywiście było to... a nie jakaś torbiel bo czytałam na teście,ze w jej przypadku testy mogą tez wychodzić pozytywne.. :( nie wykluczyłam chyba jeszcze tej trombofilii bo nie badałam tego pai :( męża tez nie badaliśmy bo wyszukuje ciagle winy u siebie... on jest na pewno okazem zdrowia ehhh

@mickey @Destino @burczuś Kochane dziękuję za te słowa jest mi przykro z powodu mojej małej wiary tym bardziej , że tyle piszę aby nieustannie wierzyć pomimo i wbrew wszystkiemu.
Psychika jednak płata figle i złe wspomnienia biorą górę. Staram się myśleć pozytywnie panicznie jednak boje się bólu żołądka ponieważ zawsze oznaczał poronienie .
Nawet ból jajników czy podbrzusza nie wywołuje u mnie takiego nie pokoju.
W nocy źle się czułam ciągle odczuwam dreszcze do tego piersi i pieczenie pewnie po luteinie.
Wiem , że nie jestem sama każda z nas musiała przejść tą drogę . Chciała bym już zobaczyć zarodek z bijącym serduszkiem przekroczyć ten felerny czas .
@Ilis91 Kochana ja od października odmawiam codziennie różaniec chodzę w środy i piątki na nabożeństwo. Modle się do Św. Ojca Pio czuję szczególną więź z tym świętym . Do Św. Rity, Jana Pawła II, Św. Maksymiliana Kolbe, Św. Antoniego, Matki Bożej Karmiącej. Ojca Popiełuszko, Matki Bożej z Lourdes, Matki Bożej Rozwiązującej Węzły Życia, Niepokalanego Poczęcia, Anioła Stróża.
Są to krótkie modlitwy opatrzone wizerunkami świętych. Czasami odmawiam Akt Zawierzenia i Akt osobistego oddania Matce Bożej. W modlitwie odnajduję spokój choć szatan skutecznie stara się wzbudzić lęk i niepokój.
Miałam mieć wizytę w poniedziałek , ale Malina kazał zrobić usg po 26 listopada więc postaram się wytrzymać.

Ostatnia edycja:
reklama
@bea25ta no właśnie tez przed chwilą o Tobie pomyślałam i wzięłam tel, żeby napisać - @Maciejka78 mnie uprzedziła z wywołaniem Ciebie :).
@Maciejka78 co do Ciebie mam dobry omen ;) Czytaam gdzies tam wyżej post @Funia90 , ze już Ciężko się zgiąć, zeby wygolic co nieco między nogami i myślałam, ze to Twój post. I aż wróciłam wyżej, zeby sprawdzić kro to w końcu pisze. Potraktuj to jako znak, ze tez niedługo będziesz muec problem z szykowaniem się na wizyty :).
@Destino dotrwasz :) 3 na bank. A ja myśle, ze Jakues 5 to na spokojnie :)
@magda1208 napiszę to co dziewczyny. Ty każdą z nas uspokajałaś, teraz musisz to wszystko zastosować u siebie :) Innej opcji nie masz jak zapewnić spokój dla kropeczki :) Chidzusz do pracy? Czy możesz leżeć i pachnieć? :)

Do góry