@pixi.nova ja miałam nk wzorowe bo w zależności od szczepień wynik między 9-12 także tutaj nie miałam problemu kochana ten współczynnik jest ważny bo tam jest norma do 2,5 to górna granica a Ty masz 2,6 czy sa to tragicznie wyniki na pewno nie ale można już po tym jednym badaniu zobaczyć że coś tam siedzi u Ciebie w immunologi. Pewnie czekasz,na jakieś wyniki jeszcze one dadzą pełny obraz . Czy encorton u Ciebie da radę nie wiem ja się bałam z samymi lekami więc od razu szczepienia zrobiłam Paśnik na pewno Ci doradzi
@kas90 ja chciałam te szczepienia skojarzone cena to 220 zl u nas oczywiście za jedną dawkę. Rotawirusy też coś koło 200 zl kupuję ale to podobno bez kłucia doustny i właśnie dumam na te pneumokoki decyzję trzeba podjąć jeśli chce pneumokoki to z drugim szczepieniem muszę o tym poczytać i pomyśleć oczywiście , że swoją trzeba kupić ale mąż tu nosem kreci czy to potrzebne sama nie wiem muszę się doedukować a Ty jakie masz zdanie na ten temat?
@bentula to mi klinka wbiłaś nie wiem czy robić te skojarzone czy zwykłe szkoda mi mała kilka razy kłuć szczepiłaś na pneumokoki ?
@nafoczka @agatush jak wy szczepiłyście może coś podpowiecie?