reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
A ja Wam powiem Dziewczyny, że czytając teraz o tych problemach autoimmunologicznych, o kolejnych niepowodzeniach, m.in. @roxie123 i innych "pustych jajach"...znowu bardzo zaczęłam się bać kolejnych starań :( Mam mętlik w głowie...

Boję się, że mimo iż do tej pory moje ciąże były prowadzone tylko na luteinie, a potem na luteinie, duphastonie i acardzie, znowu się nie uda. Teraz mam zapisane metyle, accard, heparynę, cefasel i wit. D3, ale mam obawy czy to wystarczy... Popijam od paru dni miositogyn jeszcze.

Może mam też tak agresywny i aktywny organizm jak @pixi.nova czy @bertha? Nie wiem co robić, nie wiem czy podejmować się kolejnych prób, czy może lepiej gdzieś szukać pomocy, głębiej się zdiagnozować, cokolwiek...

Może a nóż z heparyną się uda, a może... znowu nie?

Co byście mi radziły? :(

@Marthi no żebyś wiedziała ... to jest takie wszystko hm zaplanowane z Góry :) kochana trudno doradzić...bo , jak nie spróbujesz to się nie przekonasz czy pomoże czy nie ... każda z nas jest inna i inaczej organizm reaguje na leki
@anetkruczek łosz cholerka , to tez chce takie haha i efekty pewnie fiu fiu :D :D :D
@mokka25 to super też będziesz miała nowy plan

Cześć dziewczyny.
Od dwóch dni próbuje doczytac wasze posty które napisałyscie od tygodnia i ciężko, bo tyle piszecie :p
Niektóre z was mnie znają z drugiego wątku, znają moja historię, a część z was poznałam na zamkniętym :)
Postanowiłam napisać i do was.
Tydzień temu w czwartek byłam na wizycie i okazało się że nie jest dobrze. W poniedziałek byłam w szpitalu i niestety nie obyło się bez zabiegu... Znów serduszko przestało bić.
Tym razem zdecydowałam się na badania genetyczne. Wysłałam materiał do Genesis, z tego co czytałam @magda1208 też niedawno straciła maleństwo i wysłała tam do badań. Tylko do mnie jeszcze nie zadzwonili, mam nadzieję że zadzwonia dzisiaj, bo zależy mi żeby szybko poznać płeć i iść na urlop macierzyński...
Po tamtym poronieniu nie robiłam badań, a na początku tej ciąży zrobiłam mutacje i wyszło mi mtfhr i pai1. Moja gin powiedziała że następna ciąża będzie z acardem i fraxi. Teraz chce zrobić badania na przeciwciała, wybieram się we wtorek.
Psychicznie o dziwo się trzymam całkiem nie źle, fizycznie pobolewa mnie brzuch jak na @ i plecy. Ale nie jest źle. W pon chce iść do mojej lekarki żeby sprawdziła co tam w środku i wypisala dalej l4. Jedyne co, to rano widzę taki brudny wręcz pomarańczowy śluz. Ale tylko z rana, potem jest czysto.
Czytałam wasze wypowiedzi o cp. @Marthi pisała że jest lek który wtedy się podaje, przeliczany na m2 ciała. To prawda :) nie ma kg tylko na powierzchnię ciała. Leżałam teraz na sali z dziewczyną, też dawali jej ten lek...
Mam nadzieję że w tych badaniach na przeciwciała nic nie wyjdzie, że następna ciąża na acardzie i fraxi się uda, ale widzę że macie taką wiedzę, że jeśli pozwolicie, chętnie z wami zostanę :)

@nafoczka my mamy pojebany rząd mi j iuż ręce opadają. Jeszcze ustawa antyaborcyjna wisi , aż chce mi się płakać jak słyszę co oni z nami kobietami chcą robić.

@bentula dziękuję za informacje

@Destino super duzy chłopak

@Funia90 ktory ty tydzień?

@Marthi przykro mi ale ja nie doradzę bo się bóję nawet doradzać. Ja powiem tak po 2 stratach zrobiłam mnóstwo badań mnóstwo u maliny i sama na własną rękę ja mam taki charakter , że wiedziałam ze to nie przypadek i znajdę tego cholernego wroga co mi dzieci zabija . Ja nie wiem czy bym przrzyła kolejna stratę może Bóg o tym wiedział , że to mój limit i pozwolił mi urodzić Zosieńkę

@kas90 czekam na opis jadłospisu i postępowania z małą czy dajesz cyca czy tylko ściągacz i zagęszczasz itd

@roxie123 to już drugi rok walki, przeszłam przez 4 ginekologów, 4 IUI, w tym jedna biochemiczna, mam 25 lat,a teczkę z wynikami jak to ostatnio stwierdził kobiety w wieku 60lat:(

@roxie123 - leć jutro na tę wizytę i zdaj potem obszerną relację, co nowego się dowiedziałaś, koniecznie! ;)

@roki_1991 - witaj, chyba mój nick pomyliłaś z kimś innym, ale nie szkodzi ;) Masz plan podobny do mojego, zaleconego przez ginkę... tylko ja mam brać clexane, zamiast fraxi. Ciekawa jestem co Ci wyjdzie w badaniu gen. i w pozostałych. Która to Twoja strata, jeśli mogę zapytać?

@Porzeczka1234 - dziękuję Ci za słowo.. Ja po 2 stracie też zrobiłam sporo badań, ale nie badałam się aż tak szczegółowo pod katem immunologicznym, jak robi się to u Maliny czy Paśnika. Sama nie wiem, mam mętlik w głowie. Znowu.

reklama
Do góry